• Daysis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Ponja skrev 2011-08-31 11:00:31 följande:
    Hej mina vänner!
    Jag är verkligen så orolig.Min mage ser helt skev ut, jag har en stor bula ovanför blygdbenet.
    Kan det vara livmodern? Jag har till och med mätt den nu. Den är 10 cm lång ifrån blygdbenet och upp mot navlen, och nästan 8 cm bred. Är livmodern verkligen så stor??

    Är så orolig för att det är den muskelknuten dom hittade på mitt UL som växt. Den sitter ju i livmodern. Och om den växer så pass mycket så måste den ju till slut kväva bebisen? Och BM sa ändå att den mycket möjligt kunde börja växa. Och dem vet ju inte om den redan hade växt, dem vet ju inte hur stor den var innan UL.
    Vet inte riktigt hur stor livmodern är men muskelknuten kan väl inte ha växt jättemycket sen UL det är ju bara några dagar sen? Sa dom vad som skulle göras om den växer? Men jag antar att de kommer att göra fler ultraljud för att kolla att allt är okej om du misstänker att den har växt..
  • Daysis
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-31 15:57:24 följande:
    Sett vår kotte idag och h*n mår toppenbra där inne Showade lite för oss och det är ju så underbart att se!
    Vad härligt och skönt att allt var bra!
  • Daysis

    Jag har inte ätit folsyra eller några vitaminer alls. Jag har aldrig blivit informerad om det under tidigare graviditeter (eller så har jag bara missat det totalt) och nu informerade bm om det på hälsosamtalet i v9. Och då var det ju liksom redan försent..  Det är säkert jättebra att äta folsyra innan graviditeten och i början men det går ju liksom inte att spola tillbaka tiden och att ha dåligt samvete och känna oro för att det är något fel på bebis nu för ytterligare en grej känns ganska meningslöst..

  • Daysis

    Stinis83 - Lycka till på ultraljudet idag!

    Babybluey - Tycker du formulerade det där bra, vi vill alla ha friska barn men det är inte alltid lätt att ha stenkoll på alla vitaminer och måsten och förbud. Att inte ta folsyra går definitivt inte in i kategorin att medvetet försöka skada sitt barn..

  • Daysis

    Har varit borta över helgen och ser att ni har skrivit massor sen förra veckan.. har försökt läsa ikapp det mesta men kanske missat en del..

    Stinis - Läste om ert bråk och beklagar verkligen att du ska behöva må dåligt, men tror tyvärr inte att det är jätteovanligt under graviditet och småbarnsperiod. Skönt att det är bättre nu iaf! Jag skulle vilja säga att ni inte borde fundera på att separera just nu, eftersom ingen av er är riktigt er själva. Småbarnstiden är tuff och jag tycker att det är lite synd att många ger upp just den tiden.. Vi hade det oxå riktigt dåligt en tid precis när vi hade fått tvåan, men nu när det har gått några år kan jag knappt förstå hur vi lyckades bråka så mycket och dramatiskt på den tiden. Visst vi är osams ibland idag oxå, men det blir aldrig så dramatiskt. Jag tycker oxå det låter som din sambo går igenom någon sorts kris, så ge det lite tid så får ni se var ni är om något år..

    Ser att ni skriver om barnrum och skötbord.. Vi håller på och renovera här hemma och jag kan inte börja med bebisens rum innan det är klart, fast jag längtar jättemycket Men jag hoppas verkligen på att allt är klart till jul, och då ska jag börja med rummet i januari.
    Skötbord ska vi ha på badkaret, tillgång till vatten är ett absolut måste. Har aldrig använt våtservetter mer än absolut nödvändigt och tycker det är mycket lättare att spola av bebis under kranen.

    Har föresten berättat på jobbet nu, och alla var jättepositiva!! Känner mig verkligen lättad och lycklig över det! De uppsakattade oxå att jag berättade såpass tidigt så de hinner planera, för de måste nämligen annonsera om en ersättare och sånt kan ju ta lite tid.. Jag visste ju det och därför kändes det nästan taskigt att vänta längre än så här, men ville ändå vänta tills efter KUB så jag vet att allt är okej med bebis. Men nu har jag iaf släppt bomben och det känns jätteskönt

  • Daysis
    faceprimer skrev 2011-09-06 22:08:00 följande:
    Ni som känner bebisen redan, vart nånstans känner ni att de fladdrar och rör sig? Man säger ju att de kan kännas som gaser, och därför är det svårt att veta vad som är bebis och inte, men känner ni dom i nedre delen av magen?  Eller vart känner ni att barnet rör sig? Känner man det i mitten av magen måste det ju vara gaser, men är de i nedre delen av magen så kan de väl vara barnet? Eller? Hur upplever ni som känner de redan? :)
    Jag känner i nedre delen av magen och är helt säker på att det är bebis. Har dock aldrig känt något när jag sitter eller står, måste ligga ner eller iaf halvligga. Och varje kväll när jag går och lägger mig känns det som att h*n gör en kullebytta i magen, så börjar mer och mer tro att det är en kvällspigg liten bebis
  • Daysis
    Wielkip skrev 2011-09-07 15:20:46 följande:
    Njä, jag tycker dom oftast blir lite läskiga. Plus att man vill ju ha NÅGOT att vänta på och överaskas med när barnet föds :) vet man både kön och hur bebisen ser ut så blir det ju inget kvar typ!
    Ja men då är det ju nästan ingen idé att föda fram ungen sen när man ändå vet allt

    Nä då, men blev lite full i skratt när jag läste det.. Men det där är ju så olika hur mycket man vill veta om bebis innan.
    Vi har alltid tagit reda på kön innan men däremot inte gjort 3D UL. Kommer inte göra 3D UL denna gång heller, främst för att det är så fruktansvärt dyrt. Och har även bestämt att inte ta reda på kön heller denna gång, för att pröva nåt nytt liksom
  • Daysis
    Nikis skrev 2011-09-08 07:43:22 följande:
    Om magen är platt framtill är de då en pojke eller flicka? :P
    Pojke är väl bred och ganska platt mage, medan flicka är mer spetsig mage..

    Fast mina magar har iofs sett likadana ut båda gångerna och jag har en pojke och en flicka.
  • Daysis
    Quinny skrev 2011-09-08 11:15:02 följande:
    Ja så jag också hört, att myten säger att e man bred väntar man en tös och väntar man en grabb har man mer spetsig mage... 
       
    Googlade lite, och det är tydligen så att om magen syns bakifrån (alltså är bred) är det flicka och syns den bara framåt är det kille. Så ni har rätt..

    Jag hörde tvärtom när jag var gravid med ettan och har bara utgått från det sen, har ju som sagt inte stämt på mig så för min del har det inte spelat så stor roll..
  • Daysis

    Jag har inte heller gått upp något i vikt ännu, och är jätteglad för det! Min erfarenhet sen tidigare är att det man går upp innan v 22 är ungefär så många kilon som finns kvar två veckor efter förlossning. Har tidigare gått upp sammanlagt 16 kg (lika mycket båda gångerna) och gått ner 10 kg de två första veckorna efter förlossningen. Har ätit ganska mycket hela graviditeterna, varav mycket sötsaker, så försöker äta lite bättre denna gång och hoppas på lite mindre viktuppgång.. 10 kg vore ju perfekt då

    Jag kommer att jobba så länge som möjligt, sitter på kontor och har det ganska lungt o skönt.. Att få havandeskapspenning är inte aktuellt för mig och föräldradagar vill jag ju spara tills bebis så jag stannar nog på jobbet tills värkarna börjar typ

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)