• Daysis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Svårt att hålla sig borta från fl när man jobbar framför datorn Men skönt att läsa att det är fler som inte känner så mycket än. jag är oxå i v 19 nu, 18+1 enligt kub-ultraljudet.

    Vet att jag inte kände förrän efter v20 med ettan och försöker komma ihåg när jag kände första rörelserna med tvåan men jag kommer inte ihåg.. och har tyvärr inte skrivit upp det heller..

    Stinis - Ser att du är på UL just nu, vad mysigt Hoppas allt går jättebra!!

  • Daysis

    Idag har jag oxå varit på RUL och allt såg jättebra ut! Fick även bekräftat att jag har moderkakan i framvägg och det är därför jag inte känner bebis någonting. Så nu är jag lugn ett tag till

    Vi frågade inte efter kön, men mannen påstod att att han tyckte att det såg ut som en flicka. Han har haft rätt båda gångerna förut, men jag är fortfarande osäker på att han verkligen kan se det.. Själv har jag inte en susning hur man ska titta ens Ja, ja det visar sig i mars iaf..

  • Daysis
    Lyckobebisen skrev 2011-10-13 23:31:11 följande:
    Vi fick reda på att C har moderkakan längst ryggen, men det är först denna veckan hon har börjat känna av bebisen och idag har han levt rövare <3
    Jag blev föresten oxå flyttad till 8:e mars, så nu får jag oxå dela eran dag Vi är rätt många på 8:e mars nu tror jag..
  • Daysis
    Mary Jo skrev 2011-10-15 19:37:29 följande:
    Jag är 26 och min man är 24,så vi är väl inte jätteunge nåmer! Visste att jag ville ha nr 2 innan 30 iaf så jag är nöjd!

    Funderar lite på tygblöjor. Är det någon i tråden med barn sen tidigare som har använt det? Jag är ju sugen,dels för att vi funderar på att köra ec med bebisen från start.(Och då går det förhoppningsvis inte mycket tygblöjor och mest kanske kiss som kommer i dom) Ångrade att vi inte gjorde det med Vilja.. Det är grymt jobbigt med blöjor (har bara använt engångs också) men jag vet inte riktigt hur man börjar.. Ingen här som funderar i ec banor?  
    Jag har oxå funderat på tygblöjor och vill oxå köra ec, men kanske inte direkt utan efter 5-6 veckor hade jag nog tänkt.
    Har inte använt tygblöjor med mina äldre barn eftersom vi inte hade egen tvättmaskin i lägenheten när de var små, och då är det ju svårt. Tyvärr är min man mot tygblöjor, men det är ju jag som är hemma mest i början så vi får se
    Det var när jag väntade tvåan som jag började läsa på om ec, men orkade inte köra det fullt ut eftersom jag hade en ettåring då oxå som potttränades för fullt. Men började iaf med potta tidigt med dottern och hon bajsade inte i blöja en enda gång efter att hon var fyra månader och var sen helt torr vid ungefär 18 mån. Nu när jag "bara" kommer ha en bebis hoppas jag att jag ska orka vara mer uppmärksam och kanske till och med orka köra bara tygblöjor.
  • Daysis

    Lyckobebisen - EC innebär ju att genom kommunikation förstå när barnet behöver kissa eller bajsa. Läs gärna mer på www.ecsweden.se.
    Det är ju väldigt olika hur tidigt man börjar och i vilken omfattning man håller på. Jag är ingen expert men kan ju ändå berätta lite om mina erfarenheter.. Jag kunde ganska tidigt se på min dotter att hon var bajsnödig och i början knäppte jag bara upp blöjan och lät henne bajsa i den men hon märkte ändå att jag reagerade på att hon var bajsnödig och gjorde en liten process av det genom att vi öppnade blöjan. Detta gjorde att hon så småningom började ge tydligare signaler och det var lättare och lättare att se när hon skulle bajsa. Så när hon var ca 6 månader hann vi alltid ta henne till pottan och hon bajsade i den. Däremot kunde jag inte se när hon var kissnödig, men tog henne alltid till pottan, direkt på morgonen, efter maten och efter att hon sovit på dagen. Mest för att visa att man även ska kissa i pottan. Men hon var som sagt ca 18 månader innan hon blev helt torr och det tror jag beror på att blöjorna är så bra att barnen känner nästan inte själva när det kissar, vilket gör att de inte signalerar så mycket.
    Så jag tänker att i tygblöjor måste det ju kännas tydligare för barnet att de kissar och därmed ger de tydligare signaler. Jag antar att man får byta blöja lite oftare i början eftersom att en tygblöja måste man väl byta efter varje kissning medan en vanlig blöja håller flera timmar. Men tror man får igen det sen eftersom barnen blir torrare mycket tidigare. (Men jag har som sagt ingen erfarenhet av tygblöjor, så jag vet inte, men jag tror att det är så..)
    Jag kommer iaf absolut försöka ec:a bebisen så mycket som möjligt, för så kul är det faktiskt inte att byta bajsblöja på en tvååring, det kan jag lova   

  • Daysis
    Mary Jo skrev 2011-10-16 21:45:45 följande:
    Kul att läsa lite mer. Ska läsa på echemsidan sen!  Tygblöjor är ju mer obekvämt men det finns ett inlägg som suger upp ganska bra så man behöver inte byta på en gång,kanske efter 2-3 gången dom kissat.
    Okej, det låter ju bra! Men jag funderar även på om inte barnen börjar kissa mer sällan om de känner när de kissar. Det är min helt egna teori, men märkte med båda barnen att när man börjar låta dem gå utan blöja går de och kissar hela tiden, småskvätter liksom, för att sen kissa mer och mer sällan. Och jag funderar på om det inte är våra supertorra blöjor som framkallar småskvättarbeteendet.. Du nämde ju t ex Kina förut och att alla ettåringar är torra där och då tänker jag att de kan ju inte gå runt och kissa hela tiden för det skulle ju aldrig funka om de är utan blöja. Utan småskvättarbeteendet (ursäkta uttrycket, men vet inte riktigt vad jag ska kalla det ) är inte åldersrelaterat utan beror på blöjorna.

    Hur som helst ska det bli intressant att testa tygblöjor och se hur det är. Ska ju testa iaf även om mannen nu tycker att det verkar jobbigt. Kommer nog göra så att det blir vanliga blöjor första veckorna när vi båda är hemma och sen börjar jag med tygblöjor och han får sätta på vanlig blöja när han byter om han tycker det är jobbigt att sätta på tygblöja. Men tror han kommer ändra sig sen när han ser att det funkar bra med tygblöjor, om det nu gör det, vilket jag tror helt säkert
  • Daysis

    Grattis till fler lyckade ultraljud!

    Men statistiken om hur många flickor respektive pojkar det blev i tråden kanske vi får vänta med till mars, för nog är vi väl ganska många som inte har tittat efter könet på RUL?

  • Daysis
    TheCoopers skrev 2011-10-18 13:15:17 följande:
    Är det någon som har tips på bra bärsjalar ?
    Jag hade en elastisisk trikå-sjal till dottern, trikåslen tror jag den hette.. Den är 8 m lång och det var en hel vetenskap att lära sig använda den, men när man väl kom in i det älskade jag den och dottern oxå. Hon mer eller mindre bodde i den första 8 månaderna.

    Men kommer nog att köpa en ringsjal att komplettera med denna gång, dem behöver man ju inte knyta alls..
    Stronza simpatica skrev 2011-10-18 14:14:27 följande:
    Jag vill oxå gärna ha en sjal men de finna inte hör men det finns säkert någon site man kan beställa fr, eller? Någon som känner till ngn? Och bärsjalar är väl speciella sjaöar för att bära bebisar i va, och inte bara envanlig sjal?:)
    Hade en baby Björn sist och Gud vad ont jag fick i ryggen utav den.
    Jag hade oxå babybjörn till min första men använde den inte mycket eftersom jag fick nackspärr efter ca 10 minuter. Rekommderar starkt sjal det fick jag inte alls ont av, varken nacke eller rygg, det kändes knappt att man bar något även när dotterna var 8-9 månader.
    Tyvärr kan jag inte tipsa om någon bra sida att beställa från men kan tänka mig att det finns en hel del om man googlar lite
  • Daysis
    Stronza simpatica skrev 2011-10-18 14:16:07 följande:
    Men Gud vad knasigt språk det blir när man skriver fr iphonen, någon som förstod mitt tidigare inlägg??:D
    Jag förstod, det mesta iaf
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)