• LadyA01

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Luscious: var sjuttsingen hittar ni alla ställen med ul? :) alla gyn jag hittat remitterar till samma ställen för de har inte egna utrustningar - då kostar det först en gynundersökning på 300-500kr för att ens bli remitterad o sen förmodligen en 200-300kr för ul. Min egen mvc har inte egen ul-utrustning utan skickar iväg en 2,5 mil till... Och bortsett från emmakliniken som tar 1000kr har jag bara hittat curakliniken - men där måste man vara inskriven för att få komma in, o jag har hört ryktas om att de slutat med vul och bara gör ul numera. Någon som har något annat tips för privata ul i Malmö?

  • LadyA01

    Luscious: förra graviditeten ringde jag runt som en dåre, enda ställena som sa sig ha ul var Lunds och Malmös kk, där kan man få komma in om man haft flera mf eller blödningar typ. Nu har jag ju fått i v 7 och v 10, så jag är väl egentligen rätt nöjd, men det hade varit gött att få se en gång till innan RUL. :)

  • LadyA01

    Fast jag tror ju att samtliga här inne vet att saker KAN gå snett, men att fokusera på det gör ju graviditeten till en enda lång plåga. Jag är jätteledsen för er skull luscious och vad ni tvingades gå igenom, det är totalt orättvist och inget någon borde få uppleva.

    Men personligen, trots en massa oro och hjänspöken, tycker jag det är skönt att fokusera på bra statistik och positiv fakta, positiva, peppande inlägg. Jag är helt övertygad om att alla vet någon som det gått helt på tok för. Jag själv har en bekant som fick föda fram ett dött barn i v 38. En annan som miste sina tvillingar i v 25 eller nåt.

    Men jag väljer att se alla lyckade graviditeter, för trots att jag själv har 3 missfall bakom mig inom loppet av 8 månader, så tänker jag att nu ska det gå vägen!

    Inte min mening om jag nu trampat på någons tår, jag tycker det är är fritt fram att skriva vad man vill i ett forum. Vill bara lyfta att man inte alltid måste se saker svart bara för att risken finns, man kan se saker i grått och vitt också.

  • LadyA01

    Luscious: skönt att höra! :) inlägget blev väldigt "riktat" till dig utan att det egentligen var menat på det sättet, i denna tråd finns väldigt mycket mer oro än i många andra trådar, och klart det måste få finnas. Vill bara uppmuntra de som faktiskt försöker peppa att fortsätta med det, för det behövs.

  • LadyA01

    Jag fick veta igår att några vänner till oss väntar två veckor före oss, och ett par andra är 5 veckor före. :)

  • LadyA01

    Jempalainen: mina försvann i 8+3, 8+4 nånting. Kom tillbaka 9+3 och pendlar lite från dag till dag nu känns det som. Men i måndags var jag och såg en ljuvlig liten dansande krabat i rätt storlek och fina hjärtslag. :)

  • LadyA01

    Wielkip: blodgruppering, järndepåer, hb-värde, hiv, syfilis, gulsot... Hepatit var det nog med. Sen tog de urinprov, vet inte om de kollade äggvita i det eller vad de gjorde med det... Eee... Sen var det blodtryck och vägning.

  • LadyA01

    Carla: innebär det att de per automatik kollar efter uvi i urinet, även om man säger sig inte ha det? Jag tror ifs inte att jag har det, men har ändå haft lite småkänningar sen efter inskrivningen.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)