• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • lillaknytet
    Mary Jo skrev 2012-01-02 23:08:10 följande:
    Grattis!
    Merci :) känns helt plötsligt väldigt kul... Jag får klä dom lika :D 
  • MamaNikita

    Fattar inget min bm snackar om att jag är i vecka 28 enligt ul är jag i vecka 30 . Enligt fl test o annat test är jag i vecka 30. 29 fulla veckor o 5 dagar. Blir helt snurrig när hon babblar o får inte ur nån bra info om bebis o mig bara sllt ser ok ut han följer sin kurva hjärtat slår bra. O me mig får jag bara svar att ja blodtryckrt är lite lågt o ditt hb e lågt o levaxin e lågt men inte vad de ligger på. Inga mått inget. Får ibland fråga henne så hon väger mig o jag får höra bebis hjärtljud. Läkaren jag har är bättre få mer klara besked. Kanske byta bm???

  • mermaid

    evilem: när har du beräknad förlossning? Om du är i 29 plus 5 så säger iaf min BM att man är i vecka 29 (första veckan är vecka 0), men man är samtidigt i trettionde veckan (just för att första veckan är 0 plus x, andra veckan är 1 plus x osv). Appar och FL brukar ange på det senare sätter.

  • qatteriin

    Evilem: Om du inte känner dig tagen på allvar av din bm så kan du förstås be om att få byta, det ska ju kännas tryggt! Min bm säger heller inte vad blodtryck, hb, tsh etc ligger på om jag inte frågar, bara att allt ser bra ut. Men jag är nyfiken så jag frågar, särskilt om sköldkörtelvärdena eftersom jag inte har nån diagnosticerad sköldkörtelstörning utan har fått Levaxinet efter missfallsutredning, så det känns som jag får hålla koll själv på om jag bör höja eller ej. Men jag känner alltid att hon har koll på graviditeten och bebisen, hade jag inte känt det så hade jag bytt!


  • jempalainen

    Evilem: låter jobbigt o stressande med en förvirrad bm, speciellt med tanke på din man och er situation så är det ju stor skillnad på att vara i vecka 28 eller v 30 och vad det står på moderskapsintyget. Byt bm om du inte känner dig trygg, det är ju väldigt viktigt o känna att man blir tagen på allvar. Jag blir kollad varje gång med hjärtljud, sf mått, kollar upp prover noga, blodsocker o hb etc. Får iofs fråga ibland vad alla värden är för jag är så nyfiken också:)

  • jempalainen

    Lilla knytet: ååh vad söt hon är! Grattis till att allt såg bra ut och en tredje välmående tjej:)

    Lokesmami: oh vad spännande! jag vill göra det igen! haha Vad roligt att få se er lilla bebis!   

  • Stinis83

    Är det någon som har något supertips mot förkylning med huvudvärk och halsont? Alvedon hjälper inte och så fort jag böjer mig framåt så känns det som om huvudet ska sprängas :(

  • jempalainen
    Stinis83 skrev 2012-01-03 09:50:08 följande:
    Är det någon som har något supertips mot förkylning med huvudvärk och halsont? Alvedon hjälper inte och så fort jag böjer mig framåt så känns det som om huvudet ska sprängas :(

    Stackare! Har samma skit! Det som hjälpt mig lindra är renässans för att "spola" rent o rensa och sen nezeril! mot halsen...strepsils? göra riktigt stark soppa som rensar rent med chili, vitlök och ingefära..och dricka mycket!

    o vila!

    stor kram o krya på dig hjärtat!   
  • qatteriin

    Bafucin och Zyx tycker jag är gudomligt mot halsont! Men med den där huvudvärken låter det ju som att bihålorna är igentäppta, usch... Man kan ju inte ta slemlösande nu så då vet jag inte, förutom att dricka mycket varmt. Duscha varmt kan oxå hjälpa för att lösa upp lite.


  • Stinis83

    Tack för tipsen! Saken är den att med förkylningen så känns det som att jag inte sover ett enda dugg, och dottern är hemma från dagis den här veckan så jag har liksom inte riktigt alternativet att vila så mycket. Det är fullt ös hela tiden.

    Jag knarkar Alvedon och bafucin, får prova strepsils eller zyx också kanske. Jag dricker skållhett te med massa honung i och kaffe för att hålla mig vaken. Får ta en promenad till affären sen när jag ska på sovpromenad med dottern :)

    Krya på dig du med! :) Kram!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)