• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • canjjj

    Hej!
    Jag plussade idag, brukar alltid hoppas att jag är gravid så fort mensen är lite sen, så jag tänkte att jag gör ett test så kommer väl mensen typ imorgon..
    Direkt syntes två streck och när jag kollar upp bf datumet så blir det den 12 mars..
    Då är vår dotter 2,5 år så det känns lagom med ett syskon då! :)
    Detta känns så overkligt, jag känner inte av någonting, jag bara tänker att snart kommer illamåendet, sist jag var gravid var det hemskt och jag behövde bli inlagd eftersom jag inte fick i mig någonting..

  • Delene75

    Ännu en till marsmamma ! Har två rätt stora barn sedan tidigare och detta blir vår efterlängtade sladdis.

  • Stinis83

    Grattis till er som nyss plussat! :)

    Faceprimer, gravid eller inte så måste du byta jobb... Men det är ju svårt nu när man är gravid. Arbetsgivaren är skyldig att omplacera eller ge andra uppgifter under graviditet. Kan de inte göra det kan du bli sjukskriven av läkaren på mvc om du mår så dåligt. Din SGI (föräldrapenning) grundas ändå på den lön du skulle haft om du arbetat. Inget jobb och inga pengar i världen är värda att riskera sitt barns hälsa, eller din egen heller för den delen.

    Jag har ett otroligt stressigt jobb också, där jag rätt nyligen varit sjukskriven på grund av det. Jag tänker försöka undvika in i det sista att berätta om graviditeten, men jag vet att min chef skulle förstå. Han har väldigt stort förstående som det är, och är mån om att jag ska må bra. Just nu är jag på semester, men när jag kommer tillbaka tänker jag inte stressa. För min egen skull, men också för bebisens.

    Så mitt råd är att koppla bort allt praktiskt och tänka på dig själv och bebisen. Prata med chefen och be om andra uppgifter, och går inte det och du inte pallar så kan du sjukskriva dig. Sen när mammaledigheten lider mot sitt slut så söker du nya jobb :)

  • camamill
    canjjj skrev 2011-07-11 23:39:29 följande:
    Hej!
    Jag plussade idag, brukar alltid hoppas att jag är gravid så fort mensen är lite sen, så jag tänkte att jag gör ett test så kommer väl mensen typ imorgon..
    Direkt syntes två streck och när jag kollar upp bf datumet så blir det den 12 mars..
    Då är vår dotter 2,5 år så det känns lagom med ett syskon då! :)
    Detta känns så overkligt, jag känner inte av någonting, jag bara tänker att snart kommer illamåendet, sist jag var gravid var det hemskt och jag behövde bli inlagd eftersom jag inte fick i mig någonting..
    Välkommen!

    Min dotter kommer också att vara 2,5 ok lite mer 2,7 när bebisen kommer.
    Kände också att ett syskon vore lagomt då..

    har lite funderingar för hon har blöja och napp, skulle vilja bli av med dom innan bebisen kommer =/..
    har din dotter napp eller blöja?
  • petit

    JAAA!!! har äntligen kommit fram i telefonen till gyn och fått en tid för vul! den 1 augusti bär det av. typiskt att man ska hinna börja jobba en vecka, sen måste vi ta en dag ledigt på en gång.... men bor man i en håla så gör man, vi kunde inte ens få en tid i samma stad. så vi tar en heldag i storstan iatället, går på vul och får se hjärtat, sen går vi på stan å köper lite babygrejer
    Idylliskt, i know! men jag ska NJUTA så länge jag kan, om det fuckar sig så tar vi det då, jag orkar inte vänta på mf hela tiden.

  • Wielkip
    faceprimer skrev 2011-07-11 19:58:32 följande:
    Här har ni en till med ett sjuhelsikes humör haha skyller på hormonerna för jag är lite värre än vad jag brukar hehe.

    En lite ofräsch fråga, men... Någon som märkt av skillnad på ens tarm funktion? Jag har sen någon vecka varit jätte kass i magen, är jättelös och går flera gånger om dagen. Kan de vara normalt tror ni? Tycker man läser så mkt om att folk blir förstoppade men sällan om diarré.. Vad tror ni de kan bero på? Brukar inte vara såhär.
    samma här, blev jätteförvånad, hade också läst en massa om just förstoppningn men inte motsatsen.
  • supertrouper

    Fick precis veta resultatet från andra blodprovet som jag tog igår. Det hade stigit från 561 i torsdags till 2228 idag (exakt 96 timmar mellan proven). Så jag antar att embryot växer som det ska men att det vara är en därinne. Frågan är vad som händer med de andra 2 embryona som inte fäst - någon som vet?

  • LadyA01

    Supertrouper: som jag har fattat det så kan de tillbakabildas helt o hållet, alternativt får du en liten blödning o de kommer ut den vägen.

  • Lincal

    Jag ska också bli marsmamma fick jag reda på idag Skrattande (har inte riktigt fattat det än bara)


    -------------- 23/3 2012 <3 --------------
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)