• miljarden

    EC - Elimination Communication

    Jag tycker pottan med ryggstöd och urtagbar insats är bra.

    Men vi använder mest toan.

    Någon annan som kör blöjfritt? Vår unge är 1 år, han har blöja bara på nätterna.

  • miljarden
    kixan skrev 2011-10-31 10:23:41 följande:
    Jo, vi, men det minns du kanske. :) V är snart 11 månader och har inte haft blöja alls sen hon var typ 3-4 månader.
    Ja, det minns jag! H är ett år och har varit utan sedan han var sex månader. Fast han har blöja på natten, samt om han är ensam hos sin ena mormor (inte så ofta), och ibland när andra mamma inte orkar...(inte heller så ofta).
    Det funkar väldigt bra, men han säger inte direkt till. Fast vi har börjat fundera på om han gnäller vildare innan kissning nuförtiden. Vi har inte varit jättekonsekventa med tecken och jag tvivlar på att han överhuvudtaget uppfattar att det är något han själv skulle ha något att vinna på att kommunicera kring.
    Det är liksom det sista steget jag inte förstår mig på. Hur gör man för att de ska ta över ansvaret? Han har preciiis börjat gå lite.
    Hur gör V?

    Min mamma och andra säger att de tog av blöjan och så gav det med sig efter ett antal olyckor, men H har ju varit utan blöja så länge, och visst sker det olyckor, inte varje dag men snudd på fast han lär sig inget av det. hUR GÖR MAN?
  • miljarden

    Vi både kör på rutin och läser av i den mån han signalerar. Eller alltså, man kan ju läsa av utan att han medvetet försöker kommunicera nödighet till oss, man ser det på honom.

  • miljarden
    TheLove skrev 2011-11-04 07:43:54 följande:
    ag vet att ni skrivit tidigare, men hur var det man skulle rutinpotta dem? När de precis vaknat, när man tar ur dem ur sjal... När är det mer? *Hjärnsläpp* 
    Efter maten brukar också vara bra. Vi har gått på klocka också, när han var 4 månader typ var 20:e minut, oftare på förmiddagen/morgonen och mer sällan senare på dagen och numera ungefär en gång i timmen.
  • miljarden

    Puffar för mitt förrförra inlägg: Är det någon som har några bra idéer om hur man får barnen att börja säga till?

  • miljarden

    Alltså han har ju inte blöja, men så småningom vill jag ju att han ska säga till när han behöver gå, så att det funkar även med andra än hans föräldrar. Han har aldrig signalerat särskilt tydligt men det går ju ändå så länge han är med oss. Vi tecknar toa, om än inte 100% konsekvent, men det är ännu inte ett tecken han har tagit till sig.

  • miljarden
    Linnea H skrev 2011-11-09 22:08:57 följande:
    Jag tänkte ställa en fråga (kommer säkert fler framöver): Han har suttit i mitt knä över en glassbytta och bajsat och alltid verkat nöjd med det. Men den senaste veckan vägrar han bajsa så utan det kommer när jag till slut lägger ner honom på skötbordet. Kiss kommer bara på skötbordet. Är det någon som har erfarenhet av det? Han sitter alltså fortfarande gärna i mitt knä, inget gnäll på något sätt men det verkar som han håller sig och väljer att göra det när han ligger ner.
    Testa att hålla honom på något annorlunda sätt. Över en potta, eller över handfatet, eller sätt dig annorlunda. Det har ofta funkat för oss när lillen har kinkat.
  • miljarden

    Idag gjorde ungen äntligen tecknet för toa! Visserligen efter att han hade kissat, när vi snackade om vad som hade skett. Jag sa: Du kissade på toa! och gjorde toatecknet och han härmade. Så jag sa att vi skulle berätta för mamma och så gick vi ut till henne och jag sa: vad har du gjort? och så gjorde han tecknet igen. Okej, det är en bit kvar, men ändå ett framsteg!

  • miljarden

    Han fortsätter med tecknet. Kan säga vad han gör när han sitter på toa om man frågar, eller svara på vad han har gjort. Men det är inte 100% konsekvent fast det är inget av hans tecken. "Äta" är det som sitter bäst. Sedan kan han fem tecken till: bok, hund, katt, lampa och bil. toa är det enda som aldrig kommer spontant. Än så länge! Men det är mysigt att han använder sina tecken. Om han gnäller i köket innan mat kan man fråga "vad vill du?" så svarar han "äta" t ex.
    Och det känns ändå som ett himla bra första steg mot att han ska kunna säga till en vacker dag, nu har han åtminstone något att säga om han vill :)

  • miljarden

    Han är tretton månader. Han kan toa bra nu. Säger toa när vi ska på toa, eller om han har varit på toa. Fast han säger inte till självmant. Två gånger har det känts som han kanske har gjort det, men inte helt hundra ändå. Däremot lär han sig mycket annat. Läsa och bok kan han också teckna nu, och boll och macka. Leksaker och käk verkar vara hans grej!

Svar på tråden EC - Elimination Communication