Inlägg från: dezibel |Visa alla inlägg
  • dezibel

    Hunddagis, hundmatte, doggywalker?

    Hunddagis brukar kräva att hunden är så pass "social" att den kan promeneras med andra hundar men ring runt och hör hur dom ställer sig till problemen runt din hund och om dom har utbildad personal vilket är rätt ovanligt då dom flesta dagis har praktikanter som "extrapersonal".
    Det har ju poppat upp hysteriskt med dogwalkers som tar bra betalt för att promenera din hund men hur välutbildade dom är får du nog ringa runt och kolla.
    Jag skulle själv aldrig låta någon "okänd" få nyckel till mitt hem och sen lita blint på att hunden får det den behöver och att personen verkligen tränar hunden på samma sätt och efter samma tänk som jag .
    Allt för många vittnar om hundar som mått dåligt och sen har det framkommit att dom inte blivit rastade mm.
    Jag skulle kolla i min bekantskapskrets om det inte finns nån man känner som kan ha hunden hos sig om dagarna eller bekantas bekanta så man har någon referens.
    Aggressiviteten tror jag att du får träna bort på egen hand med hjälp av en bra privatinstruktör och inte lämna över på nån annan.

  • dezibel

    Sur idag eller Flört  Nope, jag har inte påstått att du ska hoppa av skolan men jag kan bara prata för mig själv och jag hade fixat sånt här innan jag tagit hand om en hund så jag visste hur hundens framtid såg ut när skolan började.
    Jag tolkade att du letade efter ett dagis där hunden får jobba med sin agressivitet betydde att personalen skulle jobba med hunden men tolkade tydligen fel...
    Börja kolla upp alla privata hundrastare och se vilken utbildning dom har och om dom har lust att ta sig an din hund och framförallt om dom är kompetenta och tänker som du. Sen får du väl helt sonika betala för ett par veckors promenader, hänga med och se hur personen förhåller sig till din hunds problem så du är trygg med personen.

Svar på tråden Hunddagis, hundmatte, doggywalker?