Inlägg från: spontaneous86 |Visa alla inlägg
  • spontaneous86

    Syjunta för gravida!

    Hej!
    Åh vilket underbar tråd, har läst igenom den och det fanns många fina bilder och bra länkar till idéer.

    Själv så har jag vart på tyg rean på åhlens och köpt mig lite tyg, kunde ha köpt mycket mera. Har grym foglossning så har svårt att röra mig. Sitta går ibland... då passar jag på att sy. Just nu syr jag haklappar i vaxdukstyg, sådan som man har som ett linne nästan med tryckknapp i baktill. Skall lägga ut en bild en annan dag när jag har kameran i närheten. Sen blir det nog att sy lite dockkläder till lilltjejen som jag redan har på 3 år. Kan ju inte bara sy till bebisen i magen, är beräknad till 12 oktober.

       

  • spontaneous86
    Cornellia skrev 2011-08-12 09:01:44 följande:
    Under hela graviditeten har jag hållt på med ett handsytt lapptäcke till barnvagnen, och nu är det entligen "klart"! Nu ska jag bara ha en baksida på det, men jag kan inte bestämma mig vad jag ska ha för fyllning & baksida.

    alt 1. Vanlig polyesterfyllning och vanlig bomull till baksida.
    alt 2. Någon lite mjukare "luddig" baksida så att det blir mer som en pläd.

    Vad tycker ni?
    Jättefin tycker jag, önskar jag hade tålamod till det. Men har fått för mig att jag skulle vilja göra ett överkast till dottern jag redan har. Men det får bli när jag samlar på mig lite mer tygbitar sen får man väl köpa ett bastyg sen till basida och ev. kanterna. Det är ju till en 80 säng så det blir ju stort :)
  • spontaneous86

    Glömde ju skriva vad jag kanske tror, hmm.. jag skulle nog ha tagit bomull kan man ju ha lite året om annars kanske annars är det kanske risk för att det inte andas och så... men jag vet inte :) Blir nog bra vilket som! :)

  • spontaneous86
    Cornellia skrev 2011-08-12 10:06:13 följande:

    Jo, det är ett pyssel eftersom man först måste "klä" plastbitarna, sedan sy ihop dem. Men jag har haft foglossning, så jag har varit parkerad i soffan några månader

    Enklast blir det nog med "ludd", och det är nog det det lutar åt också, bomullstäcken har en tendens att bli så hårda, och dessutom kommer det här täcket främst användas på vintern.
    spontaneous86 skrev 2011-08-12 09:12:23 följande:
    Jättefin tycker jag, önskar jag hade tålamod till det. Men har fått för mig att jag skulle vilja göra ett överkast till dottern jag redan har. Men det får bli när jag samlar på mig lite mer tygbitar sen får man väl köpa ett bastyg sen till basida och ev. kanterna. Det är ju till en 80 säng så det blir ju stort :)
    Tack Det är roligt att göra, men när man är klar så är man ganska less, så jag gissar att det dröjer ett tag innan jag börjar på ett nytt.

    Åh har du också foglossning, här har du en till, efter lite mer än en månad i soffan så ser jag inte fram emot två till. Ser att du har bf inom räckhåll nu, bara att hålla ut sista tiden.
    Den kommer att bli jättefin i vagnen, vet du vad det blir för något, tjej eller kille?


    Blåbäret111 skrev 2011-08-12 10:24:23 följande:

    Jag har precis börjat med denna filt :) Kanske inte så praktiskt men otroligt sött!

    Någon mer som stickar/virkar från garnstudio? Har ni inte varit inne så rekomenderar jag sidan varmt. Många olika mönster och modeller.



    www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d...


    Den där filten fick jag när min dotter föddes för 3 år sedan iallafall en väldigt snarlik om inte annat. Den är ursöt men som du säger inte allt för praktiskt, men jättefint att ha över en annan filt eller som överkast i spjälsängen :) Lycka till med den!

      

  • spontaneous86
    Cornellia skrev 2011-08-12 12:56:58 följande:

    Faktiskt så har min värsta foglossning släppt nu, men där mellan v20-30 var det hemskt!! Nu är det mer allmänt tungt

    Det är en liten kille som ska få äran att använda täcket i sin fina lila vagn

    Åh va kul! Jag hoppas också på en kille, skall in på ett extra ul den 22 aug för att se om moderkakan har flyttat sig uppåt eller ej (hoppas på det) annars blir det tyvärr kejsarsnitt och DÅ hoppas jag att under ulet kunna se eller få det berättat för mig vad det är! Har ju redan en tjej men det spelar egenligen ingen roll... :)
  • spontaneous86

    Vaxduk tyg som nästan är som vanligt tyg finns på åhlens rean också! :) Köpte för att göra haklappar och sånt utav! :) Kanske skall sy ett nytt överdrag också till skötbädden! :)

  • spontaneous86

    Jeena: VIlken underbar idé, den skall jag kidnappa och försöka mig på inom kort!! Har en hylla tänkt till blöjor men där vill man ju gärna ha annat! :)

Svar på tråden Syjunta för gravida!