• Jeena

    Syjunta för gravida!

    annat82 skrev 2011-08-09 07:41:22 följande:
    Försöker hänga på tråden lite. Har en dottern sen innan som inte uppskattar när jag försöker pyssla

    Sydde ett babynest till henne och det användes flera månader. Lätt att sy. Gjorde kanten borttagbar och ett överdrag på madrassen så det bara var att plocka isär den och tvätta också Vissa barn kanske inte gillar det, men hon sov som bäst när det var riktigt trångt. Så användes på dagtid var helst hon sov i lägenheten (där jag var) och på natten antingen i vår säng eller i hennes egen. Så för oss var det verkligen toppen.

    Den här gången har det mest blivit stickat och virkat en hel del. Ska nog försöka få till lite bilder när jag har möjlighet. Börjar med de här. En till dottern och en till den som kommer i oktober(med små bjällror i fötterna så den låter lite också)
    Oj, vilka söta. Finns det beskrivning på dessa någonstans eller är det din egen design?
  • Jeena
    Xina skrev 2011-08-09 14:05:36 följande:

     


    Här kommer bild på mitt lapptäcke :) Har gjort det rätt stort efter egna mått. Allt i lila nyanser, baksidan är enfärgat lila.
    Har börjat sy babynest, tack för de länkar till beskrivningar som lagts upp här!
    Jättefint, vill oxå göra nått sånt där. Måste ut o shoppa tyg snart, så svårt bara att bestämma färger när man inte vet vilken sort som väntas komma ut. Skrattande

    Skall nog bli ett babynest också vad det lider men jag funderar lite på hur/om man bäddar i ett sånt. Har man barnet liggande direkt i eller skall man använda nån typ av lakan i. Tänker att det måste ju bli smutsigt ganska fort.
    Nån som använt sitt ett tag och vet råd?
  • Jeena
    annat82 skrev 2011-08-09 16:53:49 följande:
    Skrev en bit ovan att jag gjorde mitt med avtagbar kant, tvättbar, och fodral till madrassen under så den gick att ta ut. Men vi "bäddade" ofta med ett av våra örngott i botten ändå, var lättare att tvätta vid småolyckor.

    Ah sorry, jag som inte läser tillräckligt noga. Skäms
    Hur gjorde du då? Typ som att madrassen i mönstret bara var enkel-typ och en lös madrass att lägga i med fodral på eller hur fick du till rätt form på kanten om den inte var fastsydd i madrassen?
  • Jeena
    annat82 skrev 2011-08-09 17:57:57 följande:
    Har inte kollat den länken som senast lades in, men de är ju rätt lika allihop. Jag sydde ett fodral till madrassen, ett par centimeter för stort hela vägen runt om. Det stängdes med tryckknappar. Den bit som var för stor sydde jag som en kant från rätsidan och längs hela kanten hade jag sen tryckknappar som själva "kuddkanten" på babynestet fästes i. Den är ju i princip bara en lång korv med snöret i kanalen upptill. Så mittemot kanalen gjorde jag en lika bred kant som runt madrassen med andra delen av tryckknapparna. Kanten stoppade jag med gamla kuddar och den funkar att tvätta som den är.
    Skulle kunna fixa bilder, men inte idag då jag inte är på samma ort som babynestet.
    Blir kanske lite mer jobb med alla tryckknappar framförallt, men tyckte det var väldigt behändigt att kunna dela och slänga i tvättmaskinen

    Ahh.. fiffigt! Skrattande  Borde ja ju kunna tänkt ut själv.. hehe. Skyller på att ja e trött o e andra kvällen på jobbet efter sem. = Snurrigt!!
  • Jeena
    Xina skrev 2011-08-11 12:22:07 följande:

     


    Här är bilder på mitt babynest och amningskudden med ett nytt tygöverdrag.

     


    Vilka fina! Vad har du för mått ungefär på amningskudden?
    MÅSTE åka o handla tyg snart.. hihi.. 
  • Jeena
    Xina skrev 2011-08-11 14:43:43 följande:
    Oj såg fel, jag beskrev ju babynestet. Amningskudden är 37cm bred i mitten, 32cm bred i sidorna, 90cm lång och 50cm bred från mitten till ena kanten. (Hoppas du förstår hur jag menar) två tygstycken med de måtten och sömsmån inräknat..

    Perfekt, tack så mycket!
  • Jeena

    Mitt bidrag till babynest-galleriet. Tungan ute
    Ska förhoppningsvis bli en ammningskudde av samma tyg också. Men det projektet får nog vänta till efetr lunch. Blir ju tilloch med anfådd bara av att plocka upp nålarna o joxet som ramlar ner på golver när man sitter vid symaskinen. *pust*


  • Jeena

    Tack!!  Skrattande
    Har använt beskrivningen från http://lindabireseveriksson.blogg.se/bebislangtan/2010/august/har-sytt-ett-babynest.html som nån här tidigare har länkat till. Enda ändringen som jag gjorde var att jag gjorde bottenplattan lite bredare.. min blev ungefär 37cm bred medans den i beskrivningen bara är typ 30. Men det är ju en smaksak. Förbereder mig på en liten tjockis-bebis.. Tungan ute

    Ammningskudden får nog bli lite på måfå men måtten borde bli något som det här iaf..


    Xina skrev 2011-08-11 14:43:43 följande:
    Oj såg fel, jag beskrev ju babynestet. Amningskudden är 37cm bred i mitten, 32cm bred i sidorna, 90cm lång och 50cm bred från mitten till ena kanten. (Hoppas du förstår hur jag menar) två tygstycken med de måtten och sömsmån inräknat..
    Svårt att veta själv vad som är lagom stort, tror knappt jag sett en ammningskudde förut, förutom på bild i tidningar.. hihi..
  • Jeena
    MammaMia88 skrev 2011-08-13 12:46:31 följande:
    Är lite osäker på om jag ska göra ett babynest eller inte, risken finns ju att katten kanske går och lägger sig där istället
    Du får göra två!! En till dom vad. Tungan ute
  • Jeena

    Nästa projekt som blev klart.. Ska föreställa en blöjautomat.. hihi.. Sydde enligt denna beskrivningen http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/08/bljautomat.html, känns som det blev väldigt stort men så ska det kanske vara. Har ju iksom ingen aning om hur stor plats blöjor tar.. hehe.. Blev en liten påse till våtservettsburken också.. Skrattande
    Nu är det bara projekt ammningskudde kvar på listan (som det ser ut nu, mer tips någon??), var tvungen att åka o köpa nytt tyg då det jag hade tänkt mig inte räckte. Typiskt!!!



Svar på tråden Syjunta för gravida!