• Pooma

    Syjunta för gravida!

    Roligt med fler pysslare!

    Jag stickar och virkar mest, just nu håller jag på med en mössa i grönt, kan lägga upp en bild när den är klar. Den har legat och varit nästan nästan klar i ett par dagar nu....

  • Pooma
    kattm skrev 2011-07-14 22:11:13 följande:
    Kul tråd! Jag är idag i v6+4, även om jag inte riktigt kan tro på det hela ännu. Vi har försökt få barn länge, drygt två och ett halvt år. Jag har virkat rutor till en babyfilt lite från och till det senaste halvåret (det går väldigt långsamt, har bara 16 rutor än så länge). Mönstret finns här: www.ravelry.com/patterns/library/sunny-spread.

    Jag har även en nästan färdigstickad babyfilt som jag påbörjade på semestern för två år sedan, där bara kanten är kvar. Detta mönster: www.ravelry.com/patterns/library/moderne-baby....

    Jag har också en påbörjad stickad babytröja som egentligen skulle vara till min systerdotter, men hon är redan för stor för den, så nu stickar jag nog färdigt den till min egen baby istället.

    Jag har inte vågat göra så mycket babykläder eftersom det varit så svårt för oss att bli gravida. Filtarna har jag hoppats på för egen del, men tänkt att jag får ge dem till andras barn om vi aldrig får något själva. Att sticka upp massor av kläder har jag inte riktigt haft lust till, eftersom det påminde så mycket om vår egen barnlöshet. Men nu när det verkar som att vi kanske kommer att lyckas, och jag har ett datum för beräknad födsel, så kliar det i fingrarna att sätta igång. Jag har ett stort lager av garner och många mönster i kö. BF 2 mars, så det får bli några varma små tröjor för nyfödd, och sedan lättare sommartröjor i storleken 3-6 månader, och sen...
    Vi verkar vara ganska lika :) Jag är också äntligen gravid efter 2,5 års försök och en IVF behandling, är i 6+2 nu. Mycket kan hända än men det är lika bra att utgå ifrån att det ska gå vägen och njuta, har BF 7 Mars. Har inte heller velat sticka babykläder för att det kännts jobbigt, utan mest stickat till mig själv och till syskonbarn. Stickade min första babygrej till "mig" under IVF behandlingen, ett par byxor, och nu håller jag på med en mössa.
    Ser allt bra ut på första ultraljudet ska jag fira med en stickbok för bebisar och en repa på garnaffären :D
  • Pooma
    gröna L skrev 2011-07-16 20:35:35 följande:
    Åh vilken bra tråd! Precis en sån här har jag längtat efter! Jag är gravid med första barnet, som kommer i vinter (25 januari). Har inte direkt hunnit pyssla något till barnet, men eftersom jag älskar pyssel och har längtat länge efter en bebis har jag samlat på mig ett gäng länkar med babypyssel som ni kanske också kan inspireras av:

    www.make-baby-stuff.com/index.html är en sida med inspiration och instruktioner till allt från kläder till träleksaker.

    Här är två tutorials till hur man gör ett babynest:
    www.fagerlunds.net/trean/BabyNest.htm
    unggravid.blogspot.com/2010/03/hur-man-syr-et...
    och en tutorial till hur man gör en amningskudde:
    www.amningskudde.com/sy-en-amningskudde-sjalv/

    och ett bärskydd
    fittforcefive.wordpress.com/2009/03/07/att-sy.../

    och inspiration till en resematstol
    fittforcefive.wordpress.com/2010/01/24/resema...

    och en åkpåse till babyskyddet
    kokalal.blogspot.com/2011/01/akpase-till-baby...

    Jag har som sagt samlat på mig en del! Längtar efter att börja sätta igång och pyssla till grynet i magen, har faktiskt köpt tyg idag!
    Bra länkar! Har sparat flera stycken, har blivit sugen på att sy ett babynest när jag läst den här tråden.
  • Pooma
    spontaneous86 skrev 2011-08-09 18:54:31 följande:
    Hej!
    Åh vilket underbar tråd, har läst igenom den och det fanns många fina bilder och bra länkar till idéer.

    Själv så har jag vart på tyg rean på åhlens och köpt mig lite tyg, kunde ha köpt mycket mera. Har grym foglossning så har svårt att röra mig. Sitta går ibland... då passar jag på att sy. Just nu syr jag haklappar i vaxdukstyg, sådan som man har som ett linne nästan med tryckknapp i baktill. Skall lägga ut en bild en annan dag när jag har kameran i närheten. Sen blir det nog att sy lite dockkläder till lilltjejen som jag redan har på 3 år. Kan ju inte bara sy till bebisen i magen, är beräknad till 12 oktober.

       
    Lägg gärna upp bilder sen, blev nyfiken på hur det ser ut, låter praktiskt och inte så svårt (sömnadsnybörjare).
  • Pooma

    Jag lärde mig när jag var runt 21, från bok och internet. Lärde mig virka lite senare. Man får inte förvänta sig mästerverk första gångerna.

Svar på tråden Syjunta för gravida!