Inlägg från: Defeateris |Visa alla inlägg
  • Defeateris

    Syjunta för gravida!

    Var inne och handlade tyg och lite annat för 1000 kronor på Stoff och Stil idag, nu ska det sys babykläder..=) Köpte ett mönster på body i storlek 50 så jag hoppas kunna modifiera lite så att jag kan använda det till storlek 56 också i alla fall..

    Men jag tänkte höra om det är någon som har ett bra mönster på byxor som skulle kunna mailas till mig, eller ett tips på var jag kan hitta gratis mönster på bra byxor (tänkte mig sådana med mudd.. De mönster som fanns på SoS på byxor gillade jag inte modellerna på.. =(

  • Defeateris

    Var och handlade lite tyger för att sy kläder.. Hittade dessutom en billig body i precis den modellen jag vill ha, som jag köpte hem för att ha som mönsterdelar.. Mönstret på Stoff och Stil var bara sådant som man ska dra över huvudet, så får nog bli lite av varje kanske.. =)
    Mannens favorit var, inte alls oväntat, tyget med dödskallar.. =)


  • Defeateris

    Kanske lite off topic men jag försöker ändå. Jag har ett runt tygstycke som jag tänkte sy mig en kjol av, är det någon som har bra idéer på hur man gör bäst?

  • Defeateris

    Jag har köpt tryckknappar i metall, sådana i fyra delar (en på varje sida som bara är en ring som ska sitta på utsidan och så fem taggar som går genom tyget, en knappdel och en del som knappen ska fästa i..)


    Jag har lyckats fästa mina första knappar, men funderar på om det är någon som har ett bra knep på hur man ska gör för att vara säker att motsvarande knapp (den som man ska knäppa ihop med alltså) hamnar på precis rätt ställe så att det blir rakt och fint när man knäpper..

    (Började enkelt och har sytt påslakan och örngott.. =) )

  • Defeateris

    Slänger ut en snabb fråga då jag inte hinner kolla bakåt i tråden.. Om man ska sy ett par muddbyxor, storlek 50-56 - hur mycket muddtyg behöver man?

  • Defeateris

    Var och handlade tyger till att sy ett babywrapp till bilbarnstolen och till lite lakan.. Ville ha fleece till insidan av filten och konstaterade att det var helt otroligt mycket billigare (runt 90% billigare) att köpa en fleecefilt på IKEA än att köpa lika mycket fleecetyg. En sån filt kommer att räcka till en babywrapp och lite till.  Passade dessutom på att köpa en extra filt och ett påslakan i samma mönster - det ska bli en extra reservfilt.. =D

    Bestämde mig för ett tyg till filten och till lakan som var väldigt fint, men dels kanske lite styvt och dels ganska dyrt så bestämde mig för att köpa ett lakan på IKEA också och köra på sidan som man har mot bebisen. Dels blir det mjukare och dels mycket, mycket billigare. Köpte också ett extra lakan som jag ska dela i mindre bitar och göra spjälsängslakan av - även här var det betydligt billigare än att köpa lakansväv i tygaffären.

    Ni som sytt bodys och liknande - vad har ni använt för att kanta? Just nu är planen att använda smala remsor av muddtyget - finns det en enklare lösning kanske?

  • Defeateris

    Jag pysslade lite till min lille Prick idag.. Köpte ju ett par skor på Ullared, men dels är de alldeles för stora och dels alldeles för varma - kommer nog passa till hösten kanske.. Så jag fixade ett par egna.. ;)

  • Defeateris
    Defeateris skrev 2014-03-07 22:07:27 följande:
    Jag pysslade lite till min lille Prick idag.. Köpte ju ett par skor på Ullared, men dels är de alldeles för stora och dels alldeles för varma - kommer nog passa till hösten kanske.. Så jag fixade ett par egna.. ;)
    Har hört att det är bra om man postar bilden också.. Tryckte på fel knapp, de är lite felplacerade i min värld..



  • Defeateris

    Nu har jag trollat ihop ett par vantar också. Fnulade ihop ett eget mönster, med utgångspunkt i ett par andra, som ska matcha skorna jag stickade tidigare.. Gissningsvis är de dock alldeles för stora, vilket kanske inte gör så mycket egentligen med tanke på att Pricken är väntad i maj - behövs kanske inte så mycket vantar då.. ;)


  • Defeateris
    Snowsee skrev 2014-03-12 19:07:34 följande:
    Funderade på typ vaxat tyg på baksidan...?
    Hur menar du med att "sy ihop sidorna"? :) fick nämligen idén om att sätta flärpar från ngn syblogg.
    Att sy ihop så att det inte blir en ögla, utan ett dubbelvikt band med igensydda sidor.. Alternativet är ju att bara ha en enkel flärp, som alltså inte bildar en ögla..
  • Defeateris
    Malin8702 skrev 2014-03-26 08:51:40 följande:
    Jag hade tänkt sy en dyna till min vagn. Jag har kollat runt lite men hittar inget bra skumgummi. Antingen för tjockt eller för mycket, behöver knappt en meter o köpa 2m känns lite onödigt. Någon som har tips? Fylla med något annat kanske ...?
    En bäddmadrass från IKEA? Jag har konstaterat att det ofta är billigare att köpa exempelvis lakan och liknande därifrån istället för att köpa lakansväv..
  • Defeateris

    Mitt nästa projekt - om jag bara lyckas fixa till ett fungerande mönster som jag kan använda.. Någon som utifrån bilden kan ge tips - jag har slitit mitt hår, gråtit krokodiltårar och kastat garn omkring mig, gravidhormoner till tusen!


  • Defeateris
    bluefruit skrev 2014-04-07 11:24:06 följande:
    Var hittar jag små 10mm tryckknappar att slå i till rimligt pris? Till bodys. Nån som vet?
    Jag köpte mina på Stoff och Stil.. Jag köpte visserligen ett hundrapack men jag såg att det fanns i tiopack också, priset är jag däremot osäker på..
  • Defeateris

    Har sytt massor men inte lagt in bilder.

    Här är senaste projektet - en sommarklänning med rynk i kjolen både fram och bak.. Kantat med marinblått även om det nästan ser svart ut på bilden..

    Kika gärna in på @prinsenavsaxtorp på instagram om ni vill se mer..

Svar på tråden Syjunta för gravida!