• ohbaby

    Syjunta för gravida!

    Det här är en tråd där vi kan dela med oss av olika sy-/stick-/virk-/pyssel-projekt för oss och våra kommande bebisar!

    Lägg in bild och beskrivning eller länk till beskrivning på sånt du gör/gjort eller vill tipsa om!

    Finns ju mängder av roliga grejer att göra bara för skojs skull men också som sparar oss en del pengar:)

     

  • Svar på tråden Syjunta för gravida!
  • kattm
    lillgarden skrev 2011-08-23 09:27:14 följande:
    Så duktiga ni är alla!
    Jag hade massa drömmar och ideer som gravid men fick inte gjort mer än målat en byrå.

    Måste bara fråga er som kan är det svårt att lära sig sticka?
    Kan man lära sig det själv eller?
    Jag stickade lite grann på syslöjden på mellanstadiet (en babymössa som blev för stor för en vuxen...), men glömde sedan bort allt. 20 år senare lärde jag mig sticka på nytt med hjälp av en bok och internet. Så det går, men underlättar nog om du har provat på det innan. Börja med något enkelt, en halsduk eller så som bara har räta maskor och inga ökningar eller minskningar, och välj rätt storlek på stickorna till garnet (jag valde alldeles för små stickor första gången, och då blev det jättesvårt).
  • ohbaby

    Jag lärde mig sticka för inte så länge sen via Google och garnstudio.se.
    Börja med nåt väldigt enkelt så går det bra. I början blir det endel fel men sen lossnar det. Tycker att det är lätt nu!

  • Pooma

    Jag lärde mig när jag var runt 21, från bok och internet. Lärde mig virka lite senare. Man får inte förvänta sig mästerverk första gångerna.

  • Tallkotte12

    Youtube säger jag bara! Jag vet inte hur många praktiska saker jag har lärt mig genom att titta på en massa filmer på youtube! Sticka lärde jag mig i och för sig grunderna i när jag var liten av mamma, men har lärt mig mer komplicerade grejer (ökningar och minskningar och sånt) mycket tack vare internet!

  • GrodanSkrutt
    Tallkotte12 skrev 2011-08-23 17:28:21 följande:
    Youtube säger jag bara! Jag vet inte hur många praktiska saker jag har lärt mig genom att titta på en massa filmer på youtube! Sticka lärde jag mig i och för sig grunderna i när jag var liten av mamma, men har lärt mig mer komplicerade grejer (ökningar och minskningar och sånt) mycket tack vare internet!
    Youtube är oslagbart =)

    Tipsar också om
    stickamera.se
    ravelry.com (engelsk sight)

    Googla på din ort tillsammans med stickcafé & träffa andra likasinnade för en stickstund med fika - på dessa är det både nybörjare & mer vana - de mer vana är inte alls sena att hjälpa eller komma med tips om man skulle vilja =)
  • Nidra

    Hej! Hur lägger jag in bilder här? När jag klickar på lägg till bild så händer inget. Är det någon inställning jag måste ändra?

  • hallencreutz89

     


    Håller påa tt sy en skötväska åt min kommande, eller mer ett ihoprullbart skötbord med bra fack och sånt som jag kan ta med i vilken väska jag vill så jag inte alltid måste dras med den trista skötväskan jag har. Vet ni bra sidor på internet där man kan hitta mönster? ska sy med mamma imorrn.

    Sydde denna åt min stora, fast hon är ju inte liten bebis längrwe såklart:

     Den ser lite kort ut, men det är tröjan som hon har under som är jättelång, egentligen slutar den precis vid rumpan
Svar på tråden Syjunta för gravida!