• tulip79

    Syjunta för gravida!

    Har köpt mönster på en klänning som jag tänkte göra om till amningsklänning. Problemet är att jag tidigare bara sytt små bebiskläder och inte vet hur man syr vuxenkläder. Någon som vet hur man gör när man har olika storlekar på de olika måtten? Jag har L över bysten, XL över midja och rygg samt M över höfterna. Se bild nedan. Tacksam för tips om hur jag ska gå till väga.


  • tulip79
    sötare skrev 2014-02-26 13:10:23 följande:
    Vet precis hur du ska göra i mitt huvud men kan inte riktigt förklara det 
    Du får jättegärna försöka förklara! Jag kanske kan förstå hur du tänker, även om det skulle bli rörigt när du skriver ner det. Snälla
  • tulip79
    Stormorsan skrev 2014-02-26 15:48:36 följande:

    Är det Onion 2035? Jag hade tagit L på överdelarna och XL på nederdelarna. Det blir lite rynk under bysten om du skall passa ihop de två eller så får du snedda in underdelen så att den passar med överdelen. Förläng gärna bystdelen då den är lite kort (on den är Onionmönstret) så att sömmen inte hamnar mitt på brösten.
    Jo det stämmer, det är Onion 2035. Har börjat rita av mönsterdelarna, tänkte inte på att förlänga bystdelen, måste göra det! Många tack för dina tips!
  • tulip79

    Sydde två amningsklänningar då jag snart ska på festligheter. De blev helt ok. Även ett par tjockstrumpor till lillan är gjorda.


  • tulip79
    engladprick skrev 2014-03-19 12:03:09 följande:
    fint! tips på nått mönster för tossorna?
    Jo det gör det! Jag hittade mönstret i Sy kläder till baby och småbarn av Karin Wasström. Det ska egentligen vara band i dem, men jag satte dit mudd i stället. Blev bra det med!

  • tulip79
    längtar14 skrev 2014-04-17 10:05:28 följande:
    Ja det är kul att göra lapptäcke, dock så har jag inte gjort nåt sen jag gick i högstadiet för sådär ca 20 år sen Hade en fundering på att göra ett babynest, får se hur det blir med det. 

    Har funderat på vilka färger jag ska ha eftersom jag inte vet om det blir en kille eller tjej, så vill jag ha ett neutralt täcke....



    Jag visste inte heller kön så jag använde ett vitt tyg o ett rött med stora vita prickar. Det tycker jag passar både pojkar o flickor!
  • tulip79

    Jag skulle behöva lite hjälp. Jag har tråcklat på snedslå i trikå på dotterns klänning men det blir inte bra. Mellan axelbanden "vänder sig" bandet (både på bak- och framstycket). Vad gör jag för fel? Drar jag för lite i snedslån eller har jag råkat dra i trikåtyget? Vågar inte sy fast det med symaskin eftersom det säkert blir så här tokigt då. Det vill jag ju inte! Mycket tacksam för hjälp och tips!

  • tulip79
    Lolita1 skrev 2014-06-16 17:55:17 följande:
    Skulle tro att du inte spänt tillräckligt :) Är snedslån stretchig eller i bomull?



    Ja, det kan nog vara så. Får försöka igen då o dra mer i snedslån som är stretchig. Tack!
Svar på tråden Syjunta för gravida!