Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    Reflux??! Hjälp mig! Ni med erfarenhet, vad tror ni?

    Var yngsta hade reflux och fick Zantac, det var det enda som hjalpte. Han halkade under viktkurvan, vi fick ta honom till sjukhus osv. osv. sa jag har verkligen fatt min dos av refluxbarn - det ar enormt jobbigt! Nar det var som varst at han 2msk mat OM DAGEN, drack ca. 200ml och gick ner i vikt. Det var hemskt.
    Om du vet att det ar reflux, varfor far han inte medicin? Jag markte skillnad inom 10 minuter nar varan grabb fick sin Zantac. Det var inte samma bebis.

    Halsbranna gor valdigt ont och inte for att skramma upp dig, men relationen till mat kan bli valdigt jobbig for refluxbarn. Innan vi listade ut att det var reflux (efter ca. 12 veckor) sa fick jag ocksa ga pa en massa mystiska dieter (utan mjolk, soja, kott m.m.) och det vara minimal forbattring sa jag struntade i dieten. Daremot onskar jag att jag hade provat ersattning, det var valdigt slitsamt att amma varannan timme (han skrek ju bade fore & efter amningen) och uppenbarligen fick han inte i sig speciellt mycket kalorier sa jag fattar inte varfor lakare och alla tjatade sa pa att jag skulle fortsatta amma. Sen vagrade han flaska/pipmugg etc. etc. sa avvanjningen tog jattelange, han ammade tills han var 11 manader.

    Vad galler utesluta komjolk; dar jag bor utesluter man allt mjolkprotein (ALLA mjolkprodukter) soja samt notkott nar man ska utesluta s.k. bovine protein (notkottsprotein). Det ar valdigt pillrigt med att lasa alla etiketter osv. for minsta lilla skummjolkspulver, smor etc. etc. maste uteslutas strikt.

    Idag ar varan kille 3.5 ar och vager 13 kilo - men han ater som en hast! Refluxen forsvann av sig sjalv vid ca. 14 manader och han ville bestamt ata sjalv redan nar han var 10 manader (han hatade att bli matad, han var radd for skeden eftersom han forknippade matning med magont, stackarn).

  • Gladabarnensmamma

    Molly26: ja, det kanske ar ngt (via dig) din son inte tal, speciellt om han verkar lugnare nu nar ni inte ammar. Refluxbebisar ar nog hundra ggr varre an kolik - det ar ett mirakel att vi klarade oss igenom det forsta aret utan att tappa forstandet helt (men det var valdigt nara manga ggr ska du veta... lillfisen sov 20 minuter at gangen i borjan, vi gick i "skift" om natterna sa att vi skulle fa sova 1,5 timme i strack - han ville BARA bli buren, hatade att aka bil, ville inte ligga i vagnen, kunde inte ligga ner i en platt sang m.m.). Vi fick gora en sov/skrik dagbok infor sjukhusvistelserna och nar han hade skrikit i mer an 6 timmar per dag sa sa dom att vi inte behovde fylla i mer dagbok.

    Egentligen ar jag emot en massa mediciner osv. men min lakare overtygade mig att det vore vart att prova Zantac och himmel vad glad jag ar for det. Som jag sa tidigare, det var verkligen inte samma bebis!! Vid 11 manader fasade vi ut Zantac medicinen och han blev gradvis gnalligare - efter 3 veckor hade vi kort fast igen och han matvagrade i princip helt. Idiotisk som jag var sa fattade jag inte direkt att det var medicinen som saknades - men nar jag val sag kopplingen och gav honom Zantac igen sa tog det 20 minuter, sen somnade han som en stock, sov i 3 timmar, vaknade hungrig & glad. Jag grat av lycka, helt alvarligt!

    Vikten ar en valdigt bra mattstock pa hur dom mar - och det kan vara valdigt svart att acceptera att vissa barn ar mer "gnalliga" an andra (det handlar mycket om ett satt att uttrycka sig). Varan storsta kille var alltid tyst och lugn och an idag om han slar sig sa tjuter han inte - den lille daremot, han skriker som en stucken gris i 20 minuter och kan knappt ga sjalv om han ramlar pa en dammtuss... that's him liksom.

    Men det ar du som mamma och din magkansla du ska lita pa - ser du att det ar ngt som verkar tokigt sa sta pa dig - och var inte radd for att prova en medicin under en vecka eller sa! Lycka till!

  • Gladabarnensmamma

    Vad skont att ni fatt hjalp och blir lyssnade till -och harligt att ni bada tva kunde vara dar tillsammans.
    Lanzo (vad jag kan se) blockerar syraproduktionen i magen sa om det ar reflux borde ni se resultat valdigt snart. Jag skummade igenom gamla reflux tradar och sag att min lillkille somnade i min famn efter redan 10 minuter nar vi okade doseringen Zantac (som ar en liknande medicin den ni fick).
    Av en ren slump var det ngn som skrev i traden idag (fast traden ar jattegammal!)

Svar på tråden Reflux??! Hjälp mig! Ni med erfarenhet, vad tror ni?