• Lantani

    Hur mycket pengar lägger ni per barn på vinterkläder?

    Är väldigt nyfiken på hur mycket andra folk lägger på vinterkläder till era barn?
    Köper ni tex från skopunkten eller dyrare skor?
    Overaller, köper ni hm, fix molo eller vad köper ni?

    Hur gamla är barnen?


    Alvin 081114 och Alice 100807
  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni per barn på vinterkläder?
  • viseversa

    Oj det är säkert över 2000kr per barn. Dock blir det inte så mycket i år då Alwa kommer kunna ha Indras reima overall hon hade förra året. Men vinterskor köper jag nya varje år. Då dom tyvärr inte följer varandras storlekar. Så skorna Indra hade förra året är på tok för stora för Alwa denna vinter. Och nästa vinter kommer dom vara för små=(.

    Jag satsar på bra saker till tjejerna som leker och sliter mer på kläderna. Odin kommer nog få en overall av billgare typ. Han kan ju inte gå ännu och att sitta på marken eller i vagn sliter ju inte speciellt mycket på kläderna=). 

  • Hyperduttan

    Har Didriksons Kilimanjaro blivit dyrare? Vi betalade 799... Förvånad

  • anyXX

    I år inte mycket, men då har vi gjort en del fynd :)

    Jag köpte vinterskor på skopunkten dotterns första år, men det gör jag inte om. Helt värdelösa.

    Förra året köpte jag ett par superfit vinterkängor (kanske för 400:- köpte i slutet på sommaren så det var halva priset) och en tretorn overall för 700:- ca. Hon kan ha samma kläder i år. Vi har fått ärva en fix-overall och lite vinterjackor hon kan ha som extra.

    Till sonen fyndade jag en pop overall för 30:- (!!) på loppis. Ska sy i hällor o den hade ingen luva, men annars var den superfin. Vi har fått ärva ett par kavat-kängor så om de passar i vinter får han dem. Köpte även jacka och termobyxor på loppis (hm och kax) för ca 100 kr totalt.

    Resten tror jag vi har. Varma mössor, vantar etc. Eventuellt behöver vi nåt underställ, men det får vi se då.

    Så 130 kr hittills i år :D

               


    flicka 2008 & pojke 2010
  • Shasti

    I år blev det mycket, dottern är 3, men så har jag sålt en massa från förra årets på Tradera också så det har nästan gått jämnt upp .

    2 par överdragsbyxor med stövlar från USA ca 1000:-
    1 Didrikson Boardman regnset ca 500:-
    1 Gneis vinteroverall 850:-
    1 par Kamik ShadowX vinterkängor från USA 850:-
    1 par Viking Thermo stövlar 400:-
    1 par Hestra wool terry mittens vantar 300:- (inte köpt än)

    Underställ, mössor, rånarluvor osv har vi från förra året. Iofs kanske POP ullställ ska räknas med som jag köpte för halva priset i somras, 500:-.

    Summa 4400:-

  • Hyperduttan
    Pumpkin skrev 2011-09-07 14:05:39 följande:
    Har bara sett den för 999kr på nätet och 1000kr i butik. Det kanske var rea/rabatt när du köpte?
    Ja det måste ju nästan ha varit det... 
  • Rocket Mania

    Skor köper jag nya och riktigt ordentliga skor. Det får kosta, fryser man om fötterna är det liksom kört vad för overall man än har. Tycker jag!

    Så absolut inget Skopunkten. Läser ofta om föräldrar som köper deras skor men dom får ju köpa nya hela tiden för dom läcker, är inte varma nog eller går sönder. Till slut har de skorna kostat mer än ett par ordentliga som håller hela vintern! 

    Gällande resterande vintergarderob vet jag inga exakta summor men barnen får varsin jacka + byxa, troligen Molo. Lilla barnet har en overall från förra året som funkar i år igen. Katvig. Jag köper nytt eller beg, vad jag nu hittar. 

  • daimstrut

    Chansade och köpte vinteroverall och kängor på rea förra säsongen. Overallen kostade 550 och skorna 375. Med nån mössa och vantar blir det nån tusenlapp, ca 1500 om man räknar in fleece och ev ullkläder. Handlar alltid på rea fel säsong, då får man märkesgrejer till billigpriser!

  • TEDDEN

    En son; han får jacka och byxor från Ver de Terre för 3000 kr, sen vantar och mössa för 1000 kr, skor från Kamik 1500 kr och så ett par extra vantar, tjockare skor att ha till fint 1400 kr. 

    Så 7000 kr för en unge. Som hittat.  

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni per barn på vinterkläder?