• Lady Namárië

    Babysemp 2 - NYTT recept, nya riktlinjer

    Jag vet inte om fler har uppmärksammat det, men Semper har i dagarna släppt den nya versionen av Babysemp 2, och på grund av en distributionsmiss har paketen nått butikerna innan information om innehållet gått ut till BVC.

    Jag har varit i kontakt med Semper angående de praktiska förändringarna, och tänkte a tt det kan vara värt att sprida informationen. Tyvärr finns det inga tydliga "varningar" på paketen om att receptet är nytt, vilket säkerligen gör att många missar det.

    Detta gäller:

    - Babysemp 2 är numera för barn från sex månader istället för fyra. Du som har ett barn under sex månader och ger Babysemp bör alltså byta till Babysemp 1.

    - Skopans mått har förändrats från 7,5 till 10,1 ml. Släng de gamla skoporna, så att du inte tar fel.

    - På grund av riktlinjer från EU kallas Babysemp 2 numera "Tillskottsnäring" istället för "Bröstmjölksersättningen (eftersom det inte kan anvndas från födseln). Sempers information anger följande:

    "BabySemp2 är en tillskottsnäring, som rekommenderas från 6 månader, är ett komplement till barnets numera vanliga kost."

    Jag väntar på besked vad gäller rekommendationerna för barn som fortfarande till största delen äter ersättning vid sex månaders ålder.

    Med det nya receptet ger ett paket på 900g 6,1 liter färdig ersättning (till skillnad mot över 7 liter med det tidigare receptet). Det bör i mitt tycke påverka priset, men jag antar att de flesta affärer kör på med samma prissättning som tidigare. Mitt tips är att ifrågasätta det.

    Sprid gärna informationen till andra flaskmatande föräldrar, så inga bebisar får fel mat i magen!

    På grund av gällande riktlinjer är det svårt att hitta information om ersättningsprodukter. På www.semper.se finne en underavdelning som heter Nutrition (för vårdpersonal). Om man klickar där och svarar "ja" på frågan om huruvida man jobbar inom vården kan man läsa lite mer om ersättningsprodukter och också få svar på en del vanliga frågor.


    So say we all
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-13 14:38
    Uppdatering: Även om barnet till största delen äter ersättning vid sex månadrs älder bör man övergå till Babysemp 2. Nya babysemp 2 innehåller bl a mer protein än Babysemp 1.

    Semper har också lagt ut information om detta på sin vanliga hemsida:
    www.semper.se/aktuellt/information-om-andrad-babysemp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-13 14:39
    (Ursäkta felstavningarna. Jag får lite "hjälp" av min yngsta när jag skriver. )
  • Svar på tråden Babysemp 2 - NYTT recept, nya riktlinjer
  • Cloudberry
    morotsland skrev 2011-10-04 19:54:41 följande:
    Det är väl klart att man kan men den är ju rätt blaskig, min femmånaders skulle behöva äta enorma mängder och ändå inte bli mätt. Har man ett barn som gillar fast föda så gör det ju inget men alla bebbar gör ju inte det.

    Kan du inte testa en annan vällingsort då?
    Nej han ratar allt annat i drickväg så jag kör på med lemolac ettan så länge han vill, han äter bra med mat men jag vill ändå ha kvar ersättningen så länge som möjligt på sidan av.
    Lady Namárië skrev 2011-10-04 20:03:17 följande:
    Jag antar att ettan inte innehåller tillräckligt med järn och protein för ett barn på mer än sex månader. Men om man bara ger den som tillägg och barnet äter annan mat också bör det ju inte spela så stor roll näringsmässigt.
     Precis, ger man tillräckligt mat då bör det inte spela så stor roll. Min pojk äter mer mat än ersättning.
  • amina 29

    jag har lyckas hitta den gamla baby semp 2 så man har köpt upp sig lite på den så det räcker ett tag .

  • morotsland

    Vår uppbunkrade semp2 kommer bara att räcka tills bebis är 5,5 månad så då blir det att gå över till den nya... Jag blir arg bara jag tänker på det här, så otroligt onödigt.

  • Lady Namárië
    morotsland skrev 2011-10-05 20:07:24 följande:
    Vår uppbunkrade semp2 kommer bara att räcka tills bebis är 5,5 månad så då blir det att gå över till den nya... Jag blir arg bara jag tänker på det här, så otroligt onödigt.
    Samma här. Vår yngsta dricker iof bara ersättning på nätterna numera, men jag tycker att det är förbaskat onödigt att fasa över till "näringslös" välling under den korta tid som är kvar innan hon helt slutar äta flaska. Hon gillade inte heller smaken på nya Babysemp 2, och nu är vårt lager också slut...
    So say we all
  • sweet java

    Idag köpte jag mitt första nya BS2. När jag kom hem såg jag att det var annorlunda, jag trodde jag köpte fel men det gjorde jag inte. Jag ska se om sonen gillar den nya. Det stör mig också att nya BS2 tillverkad inte i Sverige (som den gamla) utan i Nederländerna. Varför måste det vara så här, jag blir jättearg när Semper ändra en så här viktig sak utan att gå ut med vettig information

  • morotsland
    sweet java skrev 2011-10-08 22:59:03 följande:
    Idag köpte jag mitt första nya BS2. När jag kom hem såg jag att det var annorlunda, jag trodde jag köpte fel men det gjorde jag inte. Jag ska se om sonen gillar den nya. Det stör mig också att nya BS2 tillverkad inte i Sverige (som den gamla) utan i Nederländerna. Varför måste det vara så här, jag blir jättearg när Semper ändra en så här viktig sak utan att gå ut med vettig information
    Det är inte sempers fel, de var tvungna att ändra pga riktlinjer från eu angående amning.
  • Jag o Kian

    Vår lilla dricker Babysemp 2, min sambo var för ett tag sen och skulle köpa nytt. När jag öppnat förpackningen så reagerade jag på skopan, att den var större än vanligt. Kollade då förpackingen noggrannare och såg att det stod tillskottsnäring och att det var från 6 mån. I brist på annat så fick liten det iaf under natten men han fick äta fler ggr för att bli mätt. Vi fick verkligen kolla noga när vi skulle köpa nytt dagen efter. Det står ju på förpackningen att det inte är en ersättning utan att det ska fylla ut måltiderna...
    Har nu inte läst alla inlägg...Men ska kommer 2:an att tas bort? Vad ska man då ge? 1:an?
    Kanske ska slå Semper en signal... Kan bli tufft med liten som VÄGRAR nåt annat än Babysemp 2...

  • Celice29

    Det finns några saker jag har lite problem med i nya baby semp 2:
    -den innehåller nästan 50 olika ingredienser. Är det bra? Är inte helt övertygad.
    -ingredienserna i innehållsförteckningen kommer i "storleksordning" och på andra plats kommer maltodextin. Det är en kolhydrat som industiprocessas fram hårt ur majs,potatis el vete o som snabbt bryts ner av kroppen. Brukar ofta användas som utfyllnad. Jag tycker inte det känns bra att nya baby semp 2 näst efter vassle innehåller mest maltodextrin.
    -den innehåller algsvamp. Vad är det?! Hittar inget vettigt när jag googlar. Låter suSpekt!
    -den tillverkas i Nederländerna o inte längre i Sverige.

    Detta o det faktum att infon varit värdelös gjorde att jag bytte fabrikat. Använder nu Hipp. Ska tillägga att mitt barn är äldre o äter vanlig mat o dricker bara en flaska ersättning/dag. Detta var lite av mina reflektioner på detta tema.

  • Americanstylemom

    min sambo var för ett tag sen och skulle köpa nytt. När jag öppnat förpackningen så reagerade jag på skopan, att den var större än vanligt. Kollade då förpackingen noggrannare och såg att det stod tillskottsnäring och att det var från 6 mån.

    Samma grej här, skickade min man för att köpa och öppnade och upptäckte att det var nåt skumt med skopan, pulvret....har försökt att hitta Baby Semp 2 (gamla) i flera veckor nu utan resultat och gick in på sempers hemsida igår och fick infon om nya Baby semp 2. Tycker att det är konstigt att det inte finns någon information i affärerna ang detta. Vi ger vår dotter NAN 2 nu istället.    

Svar på tråden Babysemp 2 - NYTT recept, nya riktlinjer