Inlägg från: MammaTillDomFinaste |Visa alla inlägg
  • MammaTillDomFinaste

    Varför är pomeranian så dyr ?

    Lady without tattoo skrev 2011-09-14 15:23:35 följande:

    En pomeranian valp i sverige kostar nu ca 14.000-18.000:- men vanligast priset runt 15-16.000:- och visst är det mycket pengar, men det föds bara ca 2 valpar per kull så det är en "besvärlig" ras att föda upp och sådant brukar visa sig på priset.
    Kan som jämförelse tala om att i Norge kostar en pom mellan 22-30.000 NOK och det blir minst ca 26. 000 SEk, så var alla svenska uppfödare ute efter att tjäna pengar bara så skulle vi sälja alla valpar till norge billigare än dom säljer sina, men kunna få mer ändå är här i sverigewww.alltomhundar.com/hundforum/viewtopic.php?...


    med andra ord, nästan samma som för dom flesta dvärghundar.
  • MammaTillDomFinaste
    Älsko skrev 2011-09-14 16:05:01 följande:
    28.000 tycker jag är mycket för en hund över huvudtaget även om jag älskar hundrasen..
    då kan man ju lika gärna säga detsamma till de som säljer hunden att det viktigaste är väl att hunden kommer till ett bra hem inte priset.. Tyvärr är det inte så.
    Att den inte är så krävande, och att den är liten, underbart söt, hårar inte alls mer än 2 ggr om året om man sköter håret, inte långa promenader, att den är en väldigt glad och familjevänlig hund. 
    ALLA raser ska få motion, de är djurplågeri att låta den sitta instängd utan att få röra sej!!! Jag har själv 2 hundar av dvärgras å nog tusan far dom som idioter i skogen, alla jag umgås med som har chihuahua osv låter sina hundar få riktigt med motion. (fast de är väl för att jag inte umgås med folk som inte behandlar sina djur bra)
    kellikopter skrev 2011-09-14 16:27:40 följande:
    Anledningen är att den förmodligen måste förlösas med kejsarsnitt.

    Så är det tex med franska bulldogs, fast då måste även tiken befruktas genom insemination (stavning?) och sedan förlösas med snitt.
    precis, lite mer riskabelt. de är väl den engelska dom måste inseminera? inseminera å sen snitta. Häääärlig frisk avel!!!
Svar på tråden Varför är pomeranian så dyr ?