Inlägg från: Miian |Visa alla inlägg
  • Miian

    Jag har två Pommar och kan säga att det är som alla andra hundar en hund som måste uppfostras. Promenader och motion är väldigt viktig, min ena lilla behöver riktiga promenader varje dag för att inte klättra på väggarna. Men det är helt klart en fantastisk ras:)
    Jag som då har haft pom i många år och som är hyffsat insatt kan då säga att jag tycker 28 tusen är inte en normalpris på en valp om nu detta inte är en väl utställd hund eller en fin inport. Dock kostar dom mer i norge om det är därifrån du tänkte köpa en. Finns många bra uppfödare i sverige som inte tar dessa priser. Om du är intresserad av en pom rekommenderar jag dig att gå till rasklubbens hemsida och ta kontakt med en uppfödare nära dig och få komma och kolla på hundarna och sedan kan denne ge dig information om rasen istället. Normalt ligger en valp på samma pris som övriga dvärghundar runt 16 000.
     i mina öron låter det mycket kostigt att en hund som är mindre än normalt skulle vara dyrare, är detta en tik så är det inget avelsmaterial och jag tvivlar på att uppfödare skulle vara intresserad av det då. Rasstandarden säger 20 cm, plus/ minus två cm som vuxen. Rasklubben jobbar för en frisk och sund ras, vilket inte för små hundar oftast är om det är tikar då dom ofta kan ha svårt att valpa själva.
    Du skriver du redan har hund, och jag vet inte vad det är för ras. Tänkte bara säga att om detta är en stor hund så kan det bli lite jobbigt med en liten pom då det lätt händer olyckor. Visst går det men jag skulle tänka innan.
    Men som sagt jag rekomenderar dig att ta kontakt med någon via pomeranianklubben. Inte blocket.
    Lycka till :)

Svar på tråden Varför är pomeranian så dyr ?