• kanien

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Min historia kanske inte hör hit men jag hoppas få erat stöd :) jag slutade med p-spruta i maj förra året och blödde nästintill varje dag till december (utan ägglossning). Jag och min sambo vill såå gärna ha en liten bebis och sen i december har jag träffat 8 olika läkare för att få hjälp att komma igång med ägglossningen, och mina sista 2 möten har varit på en privat klinik. Den 10 april var jag där första gången och gjorde en (utredning och kontroll) allting såg bra ut inuti mig (som dom tidigare 6st läkarna hade sagt också), jag fick en ny tid till den 9 maj för att se utifall kroppen började komma igång av sig själv tills dess. Den 23 april efter första besöket så började jag blöda kraftigt med enorma mens smärtor, blödde i 4 dagar sen var det slut. Jag började tro och hoppas att det var första riktiga mensen jag hade fått (alla blödningar innan har bara varit mellanblödningar). Den 9 maj kom jag till läkaren igen och kollade med ul men ingen äggblåsa så långt ögat kunde nå och jag hade även tagit massa ägglossningstest hemma som visade negativt. Läkaren skrev ut letrezol till mig som jag skulle börja ta mensdag 3 vid nästa blödning. Dömm om min förvåning när jag vaknade igår morse och det bara forsade blod, 27 dagar sedan förra blödningen!! Jag vågar nästan hoppas på att jag har en regelbunden menstration (vilket jag ALDRIG har haft eftersom jag började med p-sprutan redan som 14åring (samma år som min första mens). Imorgon ska jag börja äta letrezol och OM allt går vägen kommer jag kanske ha min första ägglossning i slutet av denna månad!! ska tillbaka på ul den 2 juni för att se så allting blev som det ska med dessa små tabletter jag vågar inte hoppas för mycket men jag/vi har kommit ett stort steg i rätt riktning!! Grattis till alla er här inne som plussat, och kämpa på till alla ni som inte har gjort det, vi är inte ensamma <3

  • kanien

    Beräknad ägglossning utifrån mina 2 senaste (och ända sedan 6år tillbaka pga pspruta) menser är imorgon, har även ätit en kur letrozol denna månad.. Tror ni ägglossningstestet idag är tillräckligt stark för att visa positivt ägglossningstest imorgon?

  • kanien
    CrazyChristina skrev 2014-05-30 09:22:45 följande:
    Alla stegrar olika men hade jag fått ett sådant test hade jag nog haft ett par dagar kvar.
    jag har precis bytt ifrån testlagrets till one step, och testlagrets test visade starkare igår än vad one step gör idag, men det är bara vänta och se då OM det visar positivt imorgon BÖRJAR ägglossningen 24h efter positivt utslag eller HAR jag ägglossning 24h framåt efter positivt utslag?
  • kanien
    happy90 skrev 2014-05-30 09:35:19 följande:
    Så här såg min stegring ut på äl testerna. Fick min äl tidigare än beräknat dock. Skulle enligt appen ha den 19/5 men fick positivt redan den 16/5 :)
    du hade alltså ägglossning på stickan som ligger som nummer 5 räknat från vänster sida? ser ju ut som att det kan stegra väldigt snabbt, alltså innebär det att min KAN visa positivt imorgon fast det inte är så starkt idag jag har ultraljud på måndag för att se om jag fick ägglossning av letrozol tabletterna jag åt men min läkare sa att jag skulle ha koll hemma med tester också för beräknad ägglossning är som sagt imorgon men jag kunde inte ta ett tidigare ultraljud pga att kliniken jag går till är stängd tor-sön så ultraljudet kommer ske "försent" egentligen (dag 15 och om vill göra det på dag 12-13)
  • kanien
    happy90 skrev 2014-05-30 10:08:13 följande:

    Ja precis. Men nr 4 och 5 är från samma dag, em och senare på kvällen. Så stegringen gick väldigt fort. Nr 6 är dagen efter :)


    Tack för svar! Kommer ta 2 tester om dagen nu jag med så man inte missar nått bli ett ikväll också! Har inte haft ägglossning sedan 2009 då jag blev gravid efter 1,5år försök men tyvärr slutade det i en oönskad abort, efter det började jag med pspruta och den slutade jag med i maj 2013 och har inte fått igång ägglossning än. Nu hade jag mens första gången 23 april-26 april och även 19 maj-22 maj och sista mensen nu så käkade jag letrozol som sagt så nu hoppas jag verkligen kroppen kommit igång då jag och min sambo längtar nå fruktansvärt till vårat första barn
  • kanien

    Beräknad ägglossning enligt appen ska vara idag. Detta test tog jag nu på morgonen..tror ni att det är tillräckligt starkt för att få positivt i em/kväll?

  • kanien
    Tingeliiiing skrev 2014-05-31 08:52:25 följande:
    Det vänstra ser starkare ut! smile1.gif
    Vänstra ser starkare ut tycker jag grattis!!!
  • kanien
    Fru Karlsson skrev 2014-05-31 09:19:11 följande:
    Ja det blir nog positivt ikväll:)
    Tror du?! första ägglossningen på 6år isånafall! jag vågar inte hoppas för mycket men strecket är starkare nu på morgonen än vad det var igår kväll så det närmar sig iaf
  • kanien
    Fru Karlsson skrev 2014-05-31 12:21:39 följande:
    Vad kul! Kom ihåg det ska vara lika starkt som kontrollstrecket eller starkare:)
    Tack! Och tro mig, det kommer nog flera bilder som du/ni får hjälpa mig att tyda
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester