• SJLN

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    rödlök skrev 2015-04-08 14:01:21 följande:

    Hmm ja du då vet jag inte varför jag får det. Håller tummarna för dig.


    Det är säkert bara olika beroende på vilken "sats" med tester man får, eller vad man nu ska kalla det. Är jag inte gravid nu har jag ju fått en hel bunt med spökstreckstest ;) och tack, håll gärna tummarna riktigt hårt ^^
  • SJLN
    jaksu skrev 2015-04-09 10:20:58 följande:

    Kan nog ana någon vääldigt svag skugga på bilden med blixt. Vilken dag är du på?


    Jag vet inte, gjorde en skrapning för 42 dagar sedan och har nu en känsla av att jag är gravid igen. Därav testerna. Det visar sig om det är spök eller inte :)
  • SJLN
    SecretlyMe skrev 2015-04-09 11:49:39 följande:

    Ja då blir jag ju väldigt nyfiken var de studierna finns! :D Som sagt, det ökar inga chanser för graviditet men kan öka chanserna för att behålla ett. Jag förstår inte var ni läser nånstans att det ska hjälpa kvinnan att bli gravid när jag t.o.m citerat att det klart och tydligt inte gör det. Folsyra i sin egna form påverkar inte fertiliteten utan det är folsyra tillsammans med andra kosttillskott som den kan göra skillnad; för männen tex är zink tillsammans med folsyra bra för spermierna. Folsyra i sig ger ingenting i fertilitetssyfte.

    Men jag tänker inte ta upp den här tråden mer med folsyrasnack eftersom det är en tråd för svaga tester, du är mer än välkommen dock att maila mig all din info för jag blir faktiskt riktigt nyfiken på dina påståenden :) kram!


    Det finns, precis som det nästan alltid gör, studier som visar både för och emot att folsyra påverkar chansen att bli gravid. Du har citerat och länkat motsidan, och här kommer ett citat och en länk för försidan. Att du inte blev gravid enklare med folsyra räcker inte som "bevis" för din tes, men att någon annan blev gravid på en gång med folsyra räcker inte som bevis för att det funkar... själv äter jag folsyra och blir gravid, och får missfall - fortfarande inte bevis för att det funkar eller inte funkar.

    gravidochbarn.se/content/18-diet-paverkar-fertilitet

    Förutom att hjälpa att förebygga missbildningar som ryggmärgsbråck, är folsyra också viktigt för kvaliteten på ägg och spermier - och för lite folsyra kan minska risken att bli gravid, säger fertilitet specialist Dr Anne Clark.
  • SJLN
    jaksu skrev 2015-04-09 12:16:38 följande:

    Tog detta nyss. Oredigerad. Är der ett svagt plus?? :D :D


    Ja det tror jag minsann att det är :)
  • SJLN
    hannnaaaH skrev 2015-04-09 13:13:05 följande:

    Hej! Behöver lite hjälp från experterna.

    Testet gjordes igår på kvällen men blev negativt så kastade det efter ca 2 minuter (dumt att inte vänta tiden ut..)

    Imorse så tittade jag på det igen och ser då två streck, ett svagt men rosa är det. Har tagit flera tester förut men då har dom varit helt blanka även efter någon dag så nu får man ju nästan upp hoppet även fast man inte ska läsa av efter att tiden gått ut. Det är apotekets egna.

     


    Som du säger så "ska" man ju inte läsa av dem efter tiden, men nog ser det positivt ut! Gör ett nytt imorgon så blir det säkert positivt inom tiden :)
  • SJLN
    Honeyboney skrev 2015-04-09 19:19:07 följande:

    Tack! Då ska jag ringa både optiker och gyn igen imorgon ;)


    Haha ^^

    Jag ser, svagt men visst finns det där. Frågan är bara som du säger om det är rosa eller grått. Jag håller tummarna för rosa; )
  • SJLN
    SeSe skrev 2015-04-09 20:30:15 följande:

    Lite trixad bild men anledningen till att jag blir osäker är för att jag hade MA för en månad sen, tycker hormonerna borde försvunnit nu. Vill bara kunna försöka igen. Någon som varit med om detta?


    Jag hade också MA för lite mer än en månad sen. Men jag tog ett test några dagar efter skrapning och tittade väldigt väldigt noga, då kunde jag inte se något alls. Nu ser jag spök eller väldigt svagt positivt på alla test, men det stegrar inte än så länge. Tog första i måndags.
  • SJLN
    mangelica skrev 2015-04-10 11:08:46 följande:

    Ser inget tyvärr vilken dag är du på?


    Nej det syns ju så dåligt på bild.. men det har inte blivit starkare på 4 dagar så det är nog spök. Jag är på dag 43 efter skrapning. Oklart när/om jag haft ägglossning.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester