Inlägg från: Det vackraste |Visa alla inlägg
  • Det vackraste

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    SecretlyMe skrev 2015-04-07 15:17:41 följande:

    Okej, intressant! Men orkar inte leta upp på Google för att få reda på om du har rätt, jag tar det för vad du säger. Men jag litar även på att folsyra i sig inte ökar några chanser, baserat på egen erfarenhet. Vi har prickat ägglossning i 1 år och haft oskyddat i 7 år så att tillsätta folsyra gjorde ingen skillnad för oss. Kosttillskott är ju A och O, grejen är ju den att så länge man är mån om kroppen och är frisk i övrigt bör man bli gravid på naturlig väg. Intressanta är dock att varför det tar flera år för vissa som är helt friska men bara ett försök för de som inte är det.


    Har läst mycket om fertilitet/infertilitet och b-vitaminet folsyra är viktigt för både kvinnors och mäns fertilitet. Det är en viktig komponent vid celldelning bl a och påverkar mycket i kroppen. Idag har många brist på folsyra och andra b-vitaminer. Även d-vitamin och selen är vanligt att ha viss brist på. Sen är det ju oftast inte direkt det som gör att det tar tid att bli gravid, utan att paret har olika chanser beroende på spermierna, hormoner, ägg osv. Vissa har 50% chans varje ägglossning, andra 25% och en del 1%. Det är grundförutsättningarna, sen är det slumpen som gör när det blir en graviditet.
  • Det vackraste
    tjockobbe skrev 2015-04-08 19:45:18 följande:

    Jag har ÄL samma dag jag får positivt.


    Verkar vara samma för mig. Äl ca 12 tim efter lh börjar öka tror jag. Men gissar snittet ligger på ett dygn efter.
  • Det vackraste
    SecretlyMe skrev 2015-04-08 21:20:32 följande:

    Fast i Sverige har vi inte brist på folsyra eftersom det finns naturligt i maten :) Resterande håller jag helt med om.


    Fast det är ändå inte riktigt tillräckligt om man planerar graviditet, därför rek man att ta tillskott, ffa för att försöka undvika ryggmärgsbråck på fostret, men det är även fördelaktigt för fertiliteten för både män och kvinnor och kan också minska risken för vissa missfall.
  • Det vackraste
    Sötistilde skrev 2015-04-08 20:16:01 följande:

    Hur vet ni det? Känner ni det?! Eller ? Nyfiken...


    Jag känner oftast och märker när tappen stänger sig och äl-sekr försvinner. :D Max ett dygn efter pos test.
  • Det vackraste
    SecretlyMe skrev 2015-04-08 23:34:16 följande:

    Det enda jag har nämnt är att folsyra inte hjälper dig att lättare bli gravid utan just det för att förebygga risken för ryggmärgsbråck hos fostret :) Det används i huvudsak inte för att öka fertilitet och enbart folsyra har ingen bevisad effekt på just fertilitet. Jag talar utifrån mina egna erfarenheter och det jag själv läst mig till. Hade folsyra ökat chanserna att bli gravid hade jag blivit det vid det här laget isåfall. Och läkare hade säkerligen ordinerat detta för de som har svårt att bli gravida (just nu rekommenderas det enbart som ett bra kosttillskott just av den anledningen att förebygga och minska risken för ryggmärgsbråck och ev missfall).


    Jo det kan visst öka chanserna något :). Att ni inte blivit gravida än kan bero på många saker och folsyran har inte makt över det. Jag hoppas att det är er tur snart! :)
  • Det vackraste
    jc78 skrev 2015-04-11 14:35:14 följande:

    Shit!!! Efter 2 års försök!!. Har vi verkligen lyckats??.. Hjärtat bultar vågar inte tro på det..


  • Det vackraste
    901155184 skrev 2015-04-12 11:35:55 följande:

    Jag måste bara berätta till er att jag testat plus idag, och tydlig det med! Tack alla för era svar och stödet som jag behövde så igår? jag vågar tro det, jag är gravid! Vi har "bara" försökt i 8mån men det har känts som en evighet. Ha det bra alla!


    Grattis! :) Åtta månader är helt normalt ja. Lycka till!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester