Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Strattera

    Min son har ätit Strattera i snart 2 år. Han fick inte så många biverkningar och flera gick över efter ett tag. Nu äter han 35 mg i kombination med 10 mg Ritalin och 1 PlusEPA (500mg EPA) på morgonen och 2 MorEPA mini och 1 Atarax på kvällen. Det här är en kombination som funkar för oss. Tack vare Omegan och den lilla stöddosen av Ritalin så behöver han inte maxdosen på Strattera och vi slipper flera av biverkningarna.


  • Little Ms Chatterbox

    Sonen är 9 nu. märktes ganska fort men det var lite svajigt i början. Han hade vissa aggressioner kunde slå mot mig så jag blev riktigt rädd och vi pratade med läkaren om det. Men det klingade ganska fort ut. Har inte sett några sådana tendenser sen första tiden. visst har ahn blivit arg emn just under den tiden var det som om han var helt annorlunda i blicken. Inte alls som min lille kille, var rent hat och ondska i blicken. 


  • Little Ms Chatterbox

    Kommer inte ihåg vid vilken dos det var men var nog precis när vi började med strattera. Kanske varade 2-3 veckor. Det var inte varje dag men någon gång i veckan. Kommer ihåg att jag kollade efter tecken på det någon dag efter att jag pratade med läkaren om det och fick liksom vänta några dagar och det hade bara varit en gång sen efter det och inget mer sen. Det var just vid sådana tillfällen som han hade fått ett "vanligt" utbrott tidigare så kom den här ofattbara ondskan. Men det gick fort över, i vanliga fall så hade en vanligt utbrott hållt på i 5-10 minuter men nu så räckte set ofta med att jag gjorde det mest opedagogiska man kan göra, hötten med fingret och sa passa dig.... Eller nåt sånt. Man var så förvånad att man var inte riktigt beredd på att vara pedagogik. Det triggade verkligen de sämsta sidorna hos mig (gamla spöken från förr). Som sagt, det gick fort över och han skadade aldrig någon. Kanske jag eller pappan fick något blåmärke men inte de andra barnen. Han hade ju inget minne av det här och vi har ju aldrig lagt någon vikt vid det.


  • Little Ms Chatterbox
    avil skrev 2012-12-10 13:13:12 följande:
    Jag måste få fråga er här,som kan detta med mediciner-
     Sonen på 8½ år har adhd,svårt m koncentration,inlärning,kort arbetsminne,ohyggligt impulsiv. mm
    Har blir fort "speedad" om nån kommer hit eller så,"spelar över"...
    han har bara cicadin till natten pga att han har så svårt att stanna av,komma till ro,o sen sova........brukar röra sig nonstop.Mycket bättre med circadinet! helt klart.
    men i snart ska vi ha uppföljning,o sist vi träffade läkaren så skulle vi prata om medicin även på dagen så att säja.

    Vad exakt kan bli bättre,jag menar-blir hans impulsiva vredesutbrott bättre av nån medicin? får han lättare att koncentrera sig? eller vad exakt GÖR egentligen medicinerna?

    Om nån bara snällt kan ge mig nåt exempel.......känner mig så kluven att ge honom,men vill absolut! hans bästa. blir de lugnare liksom av medicinerna,eller vad kan bli den positiva effekten?

    tack på förhand          
    Till just ADHD finns det 2 olika saker. Strattera som tillhör ungefär samma grupp av mediciner som SSRI fast det blockerar eller ökar någon annan signalsubstans, jag kommer inte ihåg vad det är. 
    Sen är det Centralstimulerande, det finns många olika namn men de alla innehåller Metylfenidat med olika frisättning. Det gör att man kan ha olika aktiva perioder och hur länge den sitter i. Vanliga namn är Ritalin, Concerta, Equasym osv...
    Metylfenidat är till den kemiska sammansättningen lik amfetamin men man har gjort om den så man känner inget rus eller beroende. 
    Metylfenidat påverkar signalsubstanserna de med, men på ett annat sätt och det gör att man kan kombinera de här 2 olika sorternas medicin för att få ett ännu bättre resultat. 

    Sen är det även vanligt att man som ni redan gör nu, lägger till tex Circadin för att sömnen ska funka bättre och man kan även överväga tex Atarax eller annat som lugnande till natten. 

    Men det är även viktigt att ge Omega. Många med främst ADHD blir hjälpta av det. Det finns väldigt många olika sorters Omega på marknaden men eftersom du nämnde din sons aggressioner så tipsar jag om PlusEPA. I PlusEPA är det bara Omega-3 delen EPA. (andra delen heter DHA) EPA har visat sig vara väldigt bra mot just explosivt humör och aggressioner. 

    Om man ger Omegapreparat Eye Q så måste man ta 6-7kapslar (15 ml flytande) för att komma upp i samma mängd EPA som PlusEPA men de personer (inklusive vi till vår son) som har gjort det har märkt att PlusEPA är bättre ändå mot just aggressionerna så något speciellt händer när det är EPA ensamt. 

    Nu är inte de andra Omega något dåligt så man kan kombinera det ändå, vi ger sonen PlusEPA på morgonen och 4-6 Eye Q på kvällen. De dagar som vi inte ger märks stor skillnad på hans humör och hur han mår.  

    Eye Q, PlusEPA och många andra Omegapreparat går att köpa på de flesta hälsokost, jag brukar köpa på vitaminvaruhuset.se Andra märken som jag också rekommenderar är tex Eskimo kids och MorEPA mini. 

    Om du undrar något om Omega så fråga gärna, jag svarar om jag kan. Kolla även i Omegatråden, bara klicka i min sidfot så kommer du dit
    Ha en bra dag!{#emotions_dlg.flower} 
Svar på tråden Strattera