• villsågärna38

    ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2

    Förutom maj nästa år så längtar jag till att få fira jul som gravid Det har jag drömt om i flera år. Har varit nära ett par gånger och förra året blev vår jul skit eftersom vi testade negativt precis innan julafton. Huga, det vill jag aldrig uppleva igen. Känns så himla underbart att ha det här att glädjas åt med hela tjocka släkten i år

  • villsågärna38

    Hur mår ni vänner?

    Själv har jag plockat bort sista östrogenplåstret ikväll. Bävar för helgen men har jag tur kanske jag inte märker av det här på samma sätt som förra gången. Nåväl, vad gör man inte för den lille Mår illa varje dag igen nu så jag hoppas innerligt att det är ett bra tecken. Trevlig helg på er alla! Kram

  • villsågärna38
    WildaMathilda skrev 2011-11-26 08:34:49 följande:
    Grattis till sista östrogenplåstret, VSG! Och till illamåendet, hihii! Jag ser det som ett gott tecken även om det inte alltid är så kul.

    Jag mår kanon. Igår var vi på CTG igen och vi gjorde även en extra flödeskoll. På UL så hade Mini vänt sig och låg med huvudet neråt. Jag blev så glad! Det kändes stort, som att nu är det dags snart på något sätt. Och alla värden såg bra ut.
    Så nu är det nedräkning till på torsdag när nästa tillväxt-UL ska göras. Då hoppas jag att Mini bara har en egen kurva (vilket jag tror) som ser normal ut.

    Kram på er!
    Oh va roligt att höra att lila Mini vänt på sig och att allt såg bra ut. Det börjar verkligen närma sig för dig nu. Måste vara oerhört spännande!!!

    Själv mår jag faktiskt ok ännu så har jag tur så var det kanske förra nedtrappningen som var jobbig men inte den här Kram
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-11-26 22:00:20 följande:
    Hej alla fina,
    Ett tag sen jag skrev då jag fick jordens maginfluensa och migrän på det (kommer som ett brev på posten för mig pga vätskebristen) i veckan. Illamåendet kom samma dag jag gick in i v 8 så jag trodde att jaha, nu är det dags. Men det visade bli lite mer än illamående och rätt snabbt insåg jag att magsjuka var ett faktum, nästan lite roligt såhär i efterhand.

    IVFd, va härligt att mini har vänt på sig och att allt forts att flyta på. Lycka!
    VSG, skönt att du inte mår lika dåligt nu och det måste vara skönt att bli av med alla tabl, plåster och allt. Hoppas du ff mår bra.

    Jag har börjat fundera på NUPP/KUB en del. Jag är ju en bit efter er andra härinne. Hur har ni gjort och resonerat? Jag gissar att det är donatorns ålder de räknar efter och inte vår? Har ni alla blivit erbjudna detta trots yngre donatorer? Jag är helt okunnig även om jag har läst mig till vad själva testen svarar på osv. Tar tacksamt emot era tankar och erfarenheter.

    Stor adventkram till er alla
    Usch va jobbigt!! Hoppas att du kryar på dig snart!! Vi gjorde NUPP/KUB för att få ett ultraljud till. Hade aldrig gjort abort i vilket fall men nu i efterhand såklart skönt att höra att allt var bra. De utgår ifrån donatorns ålder men samtidigt så lämnar man ju också blodprov som spelar in i ekvationen. Kram
  • villsågärna38

    Hej girls!
    Hur är det med er idag? Själv mår jag jättebra, förutom att jag mår illa men det är ingen fara med det Har inte reagerat alls på sista nedtrappningen vilket är jätteskönt så nu hoppas jag bara att det verkligen växer där inne också. Har inte direkt någon mage ännu men det kommer väl Stora kramar

  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-11-29 14:11:44 följande:
    Min mage var stor och svullen när jag åt hormoner men vart efter jag har slutat med det så har magen krympt. Vet inte om jag ska bli orolig eller inte. Tror nog det är i sin ordning men man blir ju nojjig för allt just nu! :)
    Trodde jag skulle vara ganska stor nu med tanke på hur jag sett ut förut å så börjar man bli "platt" om magen istället! Hrmmm... Jag ska visst känna sparkar runt nyår vad förstår men då trodde jag magen skulle vara stor som en ballong, undrar om det kommer hända på några veckor. VSG, om din mage inte heller är så stor, så är säkert allt i sin ordning! Då kan jag sluta nojja över det!

    I övrigt har min tröga mage blivit nästan det omvända sen jag slutade med medicinerna. Brösten gav sig till känna väldigt mkt i förra veckan men denna veckan "säger" de i princip inget alls. Vilken berg-o-dal-bana!

    Nästa vecka har jag nästa mvc besök inplanerat, jag är då på första dagen i vecka 16. Börjar de lyssna på magen redan då?

    IVFd, nu är det ju inte långt kvar för er! Oj vad spännande, vilken jul det kommer bli!
    Hej vännen! Nej, tror inte vi behöver oroa oss. Det syns ju aldrig lika mycket när det är första barnet och till mig har de sagt att livmodern liksom lutar inåt vilket kan göra att man inte blir lika stor, säkert samma för dig Jag ska också till MVC nästa vecka på 15+0 - vilken synkning vi har du och jag Har förstått att man ska kunna lyssna på hjärtljud då. Många börjar ju kunna känna bebisen redan i v.16 så har vi tur kanske vi känner något litet fladder redan nästa vecka. Är säkert bra med båda våra små bebbar tror jag!!!

    Stora kramar
  • villsågärna38
    WildaMathilda skrev 2011-11-29 12:13:46 följande:
    Skönt att höra att du mår bra!
    Här är allt också bra. Går bokstavligen i "väntans tider" för just nu väntar och längtar jag galet mycket till förlossningen (BF 11/1) så jag får träffa tjejen där inne.

    Kram
    Tack Jo det är skönt att inte ha ångest och vara gråtfärdig hela tiden. Lite huvudvärk och lite illamående är lättare att ta än att må dåligt psykiskt tycker jag.

    Förstår att du är rastlös och bara vill att lilla Mini ska komma ut nu. Hoppas inte du behöver gå över tiden utan att hon ploppar ut sådär lagom i början på januari. Kram
  • villsågärna38
    Skrutten04 skrev 2011-11-29 21:57:42 följande:
    Hej,
    Läser med spänning och känner mig som en liten lillasyster härinne då jag är en bra bit efter er andra. Idag var det VUL och jag var så nervös men allt gick bra och vi såg det lilla hjärtat slå! Lycka! Gyn backade mig två dagar så nu hamnade jag på 7+4 men det är helt ok när allt är som det ska.

    Kram!
    Oh, grattis va roligt att höra att ni fick se ett litet Hjärta En milstolpe avklarad!!! Kraaaaaaaaam
  • villsågärna38
    hösttjej skrev 2011-12-01 15:01:37 följande:
    Hej tjejer!
    Hoppas allt är bra med er. Har inte varit inne och skrivit på länge, men jag går in och läser ofta och följer med vad som händer. Förra tisdagen var jag på ett VUL hos läkare. Allting såg bra ut, hon kunde se ett tickande hjärta och ett litet foster/embryo. Allting känns fortfarande helt overkligt, kan inte fatta att det äntligen har hänt. Eftersom jag försökt i så många år och haft enormt mycket bakslag genom åren så är det svårt att hänga med känslomässigt.

    Skrutten, grattis till dig oxå! Vad skönt att allt såg bra ut!!

    Men nu är det väl dags att skriva in sig.. Har inte vågat ringa det samtalet än. VSG då går på Mama Mia på Söder? Är det bra där? Finns det några andra ställen nån kan rekommendera? 

    Kramar hösttjej! 
    Oh, va roligt!! Grattis

    Jag tycker att Mama Mia Söder är jättebra. Har en barnmorska som är van vid ÄD vilket är jätteskönt och sen gör man även alla ultraljud där hos dem. Har hört att Östermalms Mama Mia också är bra och sen finns ju även Barnmorskorna i Gamla Stan (finns även på Kungsholmen osv). Har gått där en gång tidigare då vi fick missfall, mottagningen på Gamla Stan är jättefin och hade en bra barnmorska men då gör man alla sina ultraljud på Ultralgyn vid Odenplan och jag tyckte att det blev lite splittrat så jag gillar Mama Mia bättre. Inom Barnmorskorna i Gamla Stan osv så har de dock bra gruppträffar med info om man är gravid för första gången så gillar du det upplägget så välj dem - detta har inte Mama Mia utan man träffar bara sin barnmorska + läkare osv där. Ja, hoppas att du blev lite klokare av det här!! Man brukar ha första tiden i v.9-10 så dags att ringa och boka nu. Stora kramar och lycka till!
  • villsågärna38
    Tjobabi skrev 2011-11-29 22:49:03 följande:

    Åh, Grattis Skrutten!


    Vad härligt för er!!!


    Hur är det med dig Mela? Själv tycker jag att jag inte mår lika illa idag som tidigare, kanske har det börjat släppa om man har tur. Mår bra för övrigt, börjar nog få lite mage iaf även om det eg inte märks då jag gått ner på andra ställen och fort kan ha samma kläder (nästan ingen rumpa kvar )Kram
Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2