• Brodsmulan

    Blodförtunnande medicin under graviditeten?

    Trombyl ges antingen om man som någon innan också sagto ch som är mitt bekymmer också.. har för tjockt blod, detta kan man faktiskt kolla upp vid inskrivning.. vad har du för hb? Är det högre än 146 kan det finnas risk att du har för tjockt blod, detta har forskare på KI kommit fram till i sin studie, men de kollade nämligen järn/högt hb, där det finns förhöjd risk för psd.
    Det ges också i förebyggande syfte vid misstanke om havandeskapsförgiftning, för att minska risken att det ska slå fullt ut, de flesta som fått HF äter trombyl i nästa graviditet.

    Vad gäller förlossning så blir den varken kortare eller längre. Det som kan påverkas är barnets hjärta (en klaff kan slutas för tidigt och en lättare op kan behövas), lungorna kan vara mindre utvecklade, men bruakr isåfall vara ytterst lite och blödningsrisk finns för både mor & barn, men den sistnämnda brukar de säkra genom att man får sluta äta trombyl runt v37.

    Det är alltså inte så 'illa' som man kan tro.. speciellt inte när det gäller en så låg dos som 75mg, det är ju inte ens 1/5 treo.

Svar på tråden Blodförtunnande medicin under graviditeten?