Inlägg från: mandelblomma |Visa alla inlägg
  • mandelblomma

    Tvillingar och lika kläder

    Har nyss kommit hem från en shoppingtur med killarna på tre år.
    Nya byxor och tröjor och jag brukar ju få "kritik" eller frågor varför de i bland har samma lika..
    Följande hände nu, de vägrade köpa olika tröjor. Båda ville absolut ha samma motiv med bamse ( fanns bara en färg) och vägrade ens överväga ett annat motiv.
    Samma sak med ett par andra mer speciella byxor, de tvärvägrade utan ville ha lika.
    jag lät dem få det såklart.

    Lite nyfiken på er som absolut inte klär barnen lika, hur gör ni vid såna här tillfällen då de väldigt tydligt visar att de vill ha samma tröja eller vad det nu är?

  • Svar på tråden Tvillingar och lika kläder
  • mandelblomma
    strojes skrev 2011-10-21 19:36:18 följande:
    Jag har tvillingflickor som fyller 4 år nästa månad. Handlar mest begagnat på klädbytardagar och då blir det ju svårt att få lika. Mina flickor har dessutom vars en favoritfärg. Än så länge funkar det att jag handlar utan att de är med när jag handlar utan är nöjda med det jag kommer hem med.
    Jag kommer försöka så långt det är möjligt att få dem att inte vilja ha likadana tröjor eller byxor om de är väldigt speciella (vanliga jeans tex gör det inget om de har exakt likadana). Om den dagen kommer kommer jag försöka prata med de om att andra i deras omgivning kommer få svårt att se skillnad på dem och att det ju inte är så roligt att bli hopblandad med sin syster hela tiden...
    här har vi också mycket begagnat och ärvt och då blir det ju lika.
    Men när vi handlar som i dag och båda fastnar för samma tröja med dinosaurier på eller samma Bamse motiv och det bara finns en färg så låter jag dem som sagt var få samma.
Svar på tråden Tvillingar och lika kläder