Inlägg från: TomMon |Visa alla inlägg
  • TomMon

    Vart börjar man?

    Kolla upp de olika organisationerna och ställ er i adoptionskö hos en eller flera. Tänk på att medlemsavgift och adoptionsköavgift är olika saker. AC är störst med många länder att välja mellan. Barnen framför allt och Barnens Vänner kommer därefter tror jag. Själv adopterar jag och min man via bfa, och jag kan rekommendera dem varmt! Är ni gifta? om inte, gör det så fort som möjligt.

    Jag tror MIA (Mia.se) har en bra förklaring på hela processen, så den blir lite tydligare.

    Kontakta socialförvaltningen i er kommun och fråga var man vänder sig för att gå föräldrautbildningen just i er kommun, och ring sedan dit och boka plats. Det kan vara väntetid till dessa utb om man har otur. Vi gick i Eslöv (Skånes invånare går där), vi bokade tid i april och vår kurs kom igång kring sept/okt tror jag.

    Hoppas du blev lite klokare av mitt svar!
    Mvh
    TomMon

  • TomMon

    Det är olika för olika länder, hur länge man ska stanna i landet. Vi adopterar från Taiwan och där finns det inga sådana krav till exempel. Vi väntar på resebesked, våra två guldklimpar är fortfarande kvar i Taiwan! Vi tror det blir ngn gång till våren, då blir det ca 3 år som hela processen tagit.

    Tack till er som rättade till det jag skrivit, jag vet ju bara svaren utifrån eget perspektiv!

    /TomMon

  • TomMon

    Förutom löpande kostnader såsom tex översättningar, så betalade vi halva kostnaden i samband med att vi kunde skicka våra papper till landet. Nästa halva betalade vi när vi fått bb. Nu fick vi syskonbesked, så i vårt fall kommer det en lika stor räkning till i samband med RB.

Svar på tråden Vart börjar man?