• Anonym

    Hur länge fick ni vänta på er abort?

    Har testat positivt och idag ringde jag gyn för en aborttid.. Har aldrig gjort abort tidigare och jag tycker det är såååå psykiskt jobbigt.
    Fick en tid för undersökning om två veckor, tydligen bara en VUL då för att veta hur långt gånger jag är, och sen efter det så bokar man en ny tid för själva aborten..
    Jag tycker det låter fruktansvärt att jag ska behöva vänta såhär länge, det blir kanske upp till 3 veckor..

    Får man vända sig till något annat sjukhus i någon annan kommun och kolla hur väntetiderna ser ut där eller måste man vara på "sitt" sjukhus?
    Hur länge behövde ni vänta på er abort?

  • Svar på tråden Hur länge fick ni vänta på er abort?
  • Anonym

    En vecka. Ringde på måndagen, fick komma på samtal på tisdagen och aborten inleddes måndagen därpå. Var när aborten inleddes i vecka 5+1 enl vul.

  • Anonym

    Jösses att behöva vänta 3v... låter kanske konstigt men vi kan inte bli gravida på naturlig väg utan har gjort två provrör som resulterat i två underbara barn, och nu var vi jättetacksamma och nöjda. Men enligt läkarna ska jag inte ha någon chans att lyckas på egen väg...

    Båda graviditeterna var jättejobbiga och den siste mådde jag både fysiskt o psykiskt dåligt, kunde inte röra mig de sista månaderna pga foglossningar och detta gjorde att jag kände mig som en värdelös mamma till stora barnet. Jag har även i båda fall mått riktigt illa fr v 5-6 där jag även i fall nr 2 gjorde att jag fick starka mediciner för att fungera över huvudtaget och jag fick äta vätskeersättning eftersom jag kräktes konstant. Nu är yngsta 9månader och att utsätta min kropp eller barnen för ytterligare en graviditet känns omöjligt, jag orkar verkligen inte... har precis återfått lite av min gamla kropp och rörelse efter år av graviditeter, amning och innan det hormonbehandlingar..

    Ska ringa direkt i morgon bitti, och jag hoppas att vårt sjukhus har tid så snart som möjligt, vore jättejobbigt om jag ska börja må illa och gå med det i flera veckor..

  • Anonym
    Coriander skrev 2011-11-06 15:33:02 följande:
    Jag har gjort en abort och då fick jag vänta i 5 veckor för att få det utfört. Så att du ska få det ordnat redan om 3 veckor låter enligt mig som en helt okej väntetid.
    oj, ja hur orkar man vänta 5veckor??? Och varför ska man behöva det? Har förstått att man kan ringa till olika sjukhus om det är långväntetid på "sitt". Jag har mått så dåligt under mina tidigare graviditerer så jag hoppas verkligen att det inte tar fem veckor.. 
  • Anonym

    För mig gick det rätt "snabbt", alltså ca 2 veckor. I malmö.

Svar på tråden Hur länge fick ni vänta på er abort?