• Humhum

    Hjälp! 6 veckors tvillingar. Hur gjorde ni?

    Jag har tvillingar som nu är fyra månader.

    Jag har inte haft problem med att en somnar ifrån eller kräks eller så.
    För mig har det varit livsnödvändigt att de är synkade då min man veckopendlat sedan de var tre veckor och jag inte haft släkt eller liknande som kunnat avlasta! Det tog bara några dagar, efter det har de varit synkade både med mat och sömn av sig själva!

    När jag ger dem mat lägger jag dem i soffan på en handduk och ger båda samtidigt. Nu när de är större vill de inte ligga platt på rygg så då lutar jag dem mot en kudde. Ibland, nätter och tidiga morgnar, matar jag dem på samma sätt i vår säng. Min man sitter i soffan och har en i knät och den andra bredvid på soffan när han matar dem samtidigt.

    Har som sagt varit ensam dygnet runt måndag till fredag sedan de var tre veckor. Nu har vi flyttat till den stad där min man arbetar så vi har första veckan tillsammans den här veckan.

    Det är tufft ibland att ensam ha hand om två spädbarn, men det går! Som någon ovan skrev; de dör inte av att få skrika en stund medan man tar hand om den andra! Det är dessutom ofrånkomligt.
    För att underlätta pendlar jag mellan babygym, babysitter och att bära (en och en förstås).

  • Humhum
    76Åsa skrev 2011-11-18 09:21:40 följande:
    Ganska tidigt pallrade jag upp tvillingarna i var sin babysitter när dom skulle äta. Kuddar, handdukar mm fick agera stöd. Så satt jag på golvet och matade båda samtidigt. Eftersom detta tog 1,5 tim och var ganska tråkigt, så brukade jag förbereda en kopp kaffe som jag hade på soff-bordet bredvid mig med ett sugrör (!) i. Ha ha. Vad gör man inte?

     


    Haha, det har inte jag kommit på än! Jättebra tips! Brukar också ha en kaffekopp med mig, men antingen blir kaffet kallt eller så har jag dragit ur en napp för att kunna ta en klunk med gallskrik som följd.

Svar på tråden Hjälp! 6 veckors tvillingar. Hur gjorde ni?