Inlägg från: mamma till tre busungar |Visa alla inlägg
  • mamma till tre busungar

    [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri

    BRA att du hämtade hem hästen och jag tror att du har rätt  mycket på fötterna för att göra en polisanmälan!

  • mamma till tre busungar
    Binegar skrev 2011-11-19 12:01:01 följande:
    Ja det undrade jag också. De hade inte tid hette det. Men sedan är det väl ofta så, ett djur ska mer eller mindre ligga dött innan situationen anses vara så allvarlig att de rycker in.

    Oavsett så kunde jag inte ha tagit med någon annans häst, tror till och med att det var kvinnans egna häst, jag har för mig att hon sa det i somras, och det är samma häst.
    Man kan väl inte det innan man påvisat orsaken till att hästen är mager etc det kan ju vara det pga sjukdom t ex
  • mamma till tre busungar
    Binegar skrev 2011-11-19 12:09:21 följande:
    Fast..va?
    Den kan vara det pga sjukdom ja, men finns det varken mat eller vatten & hage eller stall & hästarna har ätit upp träd & stommen på ett växthus så tyder det, för mig, på svält. Det kan var mask också, men vi tittade jättenoga & varken min häst eller stoet hade mask.

    Och oavsett anledning så kan folk inte ta med sig djur hej vilt, hur skulle det se ut?

    Däremot tycker jag det skulle finna möjlighet att t.ex, vet, länsstyrelse eller polis skulle kunna ge privatpersoner TILLSTÅND till att med med djur, typ som i detta fallet. Att min veterinär som var på plats gav mig ett utlåtande som gav mig rätten att plocka med hästen hem & ge dem vård den behöver. (Sen är det ju en pengafråga, som jag inte hade kunnat betala oavsett).
    Jag håller med och det måste ha varit fruktansvärt att se men man måste ju kunna bevisa (och bevisning kan ju tyvärr vara svårt ibland) tror jag innan man omhändertar!

    Hur menar du att ni tittade jättenoga efter mask? Det måste man ju ha avföringsprov för att se säkert. Vore jag du så skulle jag avmaska för säkerhets skull! Det kan ju vara både svält och mask Hästar kan ju ofta äta bark även för att de har mask. Det innehåller garvsyra som verkar mot mask.
  • mamma till tre busungar
    Binegar skrev 2011-11-19 12:18:30 följande:
    Vi titta i deras avföring, det var ju det enda i kunde göra för stunden. Och det var inte uppenbart att där fanns mask. Jag ska både avmaska, vaccinera & verka hästen. Hoppas att idioterna blir fällda, de ska betala vartenda jävla öre det kostar att få Binegar tillbaka i den form & kondis han var i när vi lämnade honom. Det står i kontraktet!!
    Det låter bra. Jag hoppas innerligt också att de blir fällda! Lycka till!

    Jag har själv haft min häst (som inte finns längre, har inte häst längre) utlånad på foder och de fodervärdarna skötte heller inte sin del enligt kontraktet. Men det var inte lika illa som med din häst.
  • mamma till tre busungar
    Binegar skrev 2011-11-19 12:29:38 följande:
    Hur gick det sen? Anmälde ni & vad fick de för straff?
    Nej, jag anmälde inte. Jag ville bara att han skulle hem.

    Det var flera saker som hände. Först hos ena och sedan hos den andra fodervärden.

    Han var utlånad för avel i Danmark.

    Hos första:
    -Mycket saker (de fick med full utrustning) som jag inte fick tillbaka. Dyra saker. 
    -De använde inte språnglinor vid en betäckning (var reglerat i kontraktet att linor alltid skulle användas) och han fick då en spark som spräckte käken och slog ut flera tänder. Detta underrättade de inte mig om utan det fick jag reda på efter mer än tio dagar då jag själv ringde dem.
    -De motionerade honom inte trots att det var bestämt i kontraktet.

    Hos andra:
    -Utrustning "kom bort"
    -På tok för mycket mat (och då var han inte lättfödd). Han blev jättefet.
    -Höll honom inte skodd (skulle han vara enligt kontaktet) då de tyckte det var för dyrt.....
    -Motionerade honom inte trots att det var bestämt i kontraktet
    -Då de skulle köra upp honom till Sverige så söp fodervärden sig full utmed vägen och körde full med min häst i släpet (helt jäkla livsfarligt för medtrafikanter också naturligtvis) och dessutom tog då resan många timmer fler än den annars skulle ha gjort. Han fick stå över 24 timmar på släpet.
  • mamma till tre busungar

    Här är han förresten Lite OT kanske.... Vad jag saknar honom!

     

  • mamma till tre busungar
    KarolinaGöteborg1980 skrev 2011-11-19 21:08:51 följande:
    Hej, 
    Förstår att det här med din häst måste ha varit en kämpig sak för dig men jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på en liknande tråkigt erfarenhet som jag varit med om. Jag hade en foderhäst vars ägare bestämde sig för att åka och hälsa på sin häst mitt på sena eftermiddagen en vinter. Hon och jag hade haft mycket kontakt på telefonen, vi fick en bra relation tyckte jag, vi mejlade m.m.

    Nu så här efteråt förstår jag vilket enormt kontollbehov hon måste ha haft och fixade nog inte att inte ha full uppsikt på hästen. I vilket fall, det slutade med att jag gjorde en polisanmällan på henne för att hon hade stuligt med sig mina saker, hon i sin tur krävde mig på ersättning för en vetrinärsundersökning som hon lät göra. Skickade hotfulla mejl om detta, hur omoget nu det än inte är. En vetrinärsundersökning som hon var tvungen att göra för att få en plats i det nya stallet pga att hon hade sagt att hästen hade stått i stall med kvarka, vilket inte stämde överhuvudtaget.

    Anledningen till att hon hämtade hem hästen säger hon, var för att hästen stod i en sjukt lerig hage. Ja... men herregud.. i novembermånad är nog de flesta rasthagarna otroligt leriga.

    Jag hade förklarat för henne på telefonen om underlaget i hagen. Det var inget som jag på någotvis döljde eftersom det för mig var helt normalt. 

    Om det är något som jag gjorde fel så var det att jag på slutet bara red hästen 3 gånger i veckan. Men det berodde på att jag precis hade börjat arbeta och pendlade långt. Men det är väl mitt största fel som jag gjorde mot hästen.
    Jag borde ha förstått att den här saken kunde hända eftersom hon hade berättat att hon hade gjort så tidigare. Men jag var alldeles för oerfaren för att ana ugglor i mossen.

    Jag fick inte ens säga hejdå till hästen för hennes helt otroligt omogna och nyckfulla beteende.

    Helt uppriktigt, du får ta det som du vill. Men jag tycker att du verkar vara en bortskämd tjej som inte fixar att lämna bort din häst överhuvudtaget. Antagligen plågast du av ett ständigt dåligt samvete över ditt val. För ovavsätt om du skulle hitta en bra fodervärd eller inte så skulle du garanterat ändå hitta fel på den personen/stallet/ridningen m.m. också. Den bedömmningen kan jag lätt göra efter att ha läst din löjligt överdetaljerad historia. Så vad du än gör låna inte ut hästen igen!!!! För det är inte din grej!
    Du tycker att det är helt OK att hästen traskar omkring i en hage som inte är ordentligt stängslad, att veterinären finner hästen vara underviktig och med overkade hovar, att hästen kan skada sig på ett trasigt växthus där den går?
Svar på tråden [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri