Inlägg från: Petronella01 |Visa alla inlägg
  • Petronella01

    [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri

    KarolinaGöteborg1980 skrev 2011-11-19 21:08:51 följande:
    Hej, 
    Förstår att det här med din häst måste ha varit en kämpig sak för dig men jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på en liknande tråkigt erfarenhet som jag varit med om. Jag hade en foderhäst vars ägare bestämde sig för att åka och hälsa på sin häst mitt på sena eftermiddagen en vinter. Hon och jag hade haft mycket kontakt på telefonen, vi fick en bra relation tyckte jag, vi mejlade m.m.

    Nu så här efteråt förstår jag vilket enormt kontollbehov hon måste ha haft och fixade nog inte att inte ha full uppsikt på hästen. I vilket fall, det slutade med att jag gjorde en polisanmällan på henne för att hon hade stuligt med sig mina saker, hon i sin tur krävde mig på ersättning för en vetrinärsundersökning som hon lät göra. Skickade hotfulla mejl om detta, hur omoget nu det än inte är. En vetrinärsundersökning som hon var tvungen att göra för att få en plats i det nya stallet pga att hon hade sagt att hästen hade stått i stall med kvarka, vilket inte stämde överhuvudtaget.

    Anledningen till att hon hämtade hem hästen säger hon, var för att hästen stod i en sjukt lerig hage. Ja... men herregud.. i novembermånad är nog de flesta rasthagarna otroligt leriga.

    Jag hade förklarat för henne på telefonen om underlaget i hagen. Det var inget som jag på någotvis döljde eftersom det för mig var helt normalt. 

    Om det är något som jag gjorde fel så var det att jag på slutet bara red hästen 3 gånger i veckan. Men det berodde på att jag precis hade börjat arbeta och pendlade långt. Men det är väl mitt största fel som jag gjorde mot hästen.
    Jag borde ha förstått att den här saken kunde hända eftersom hon hade berättat att hon hade gjort så tidigare. Men jag var alldeles för oerfaren för att ana ugglor i mossen.

    Jag fick inte ens säga hejdå till hästen för hennes helt otroligt omogna och nyckfulla beteende.

    Helt uppriktigt, du får ta det som du vill. Men jag tycker att du verkar vara en bortskämd tjej som inte fixar att lämna bort din häst överhuvudtaget. Antagligen plågast du av ett ständigt dåligt samvete över ditt val. För ovavsätt om du skulle hitta en bra fodervärd eller inte så skulle du garanterat ändå hitta fel på den personen/stallet/ridningen m.m. också. Den bedömmningen kan jag lätt göra efter att ha läst din löjligt överdetaljerad historia. Så vad du än gör låna inte ut hästen igen!!!! För det är inte din grej!
    är det någon som är löjlig och omogen så är det väl du. Att du inte kan begripa att hon är förtvivlad över att ha lämnat hästen till en så inkompetent fodervärd gör att jag tror den som hämtade hästen hos dig gjorde helt rätt.

    "Jag fick inte ens säga hej då till hästen..." Buhu, det var inte din häst. 
    If you´re not part of the freaks, you´re part of the boredom
Svar på tråden [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri