• Binegar

    [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri

    Familj Lo skrev 2011-11-19 11:27:28 följande:
    Fast kunde du inte anmäla dom för vanvård.av stoet?
    Jag vet inte om jag kan göra det också. Jag borde ju kunna det tycker jag. Men polisen sa att just nu gäller det min häst & att länsstyrelsen skulle ta hand om stoet till att börja med. Herregud jag ska anmäla dom för allt jag kan!
  • Binegar
    Momalicious skrev 2011-11-19 11:28:32 följande:
    Usch jag blir så himla ledsen. Vad fan är det för fel på folk?! Tänker så på den stackars hästen som står kvar :(
    Ja jag kan inte heller tänka på så mycket annat än vad hästarna har fått genomgå & hur stoet som är kvar har det.
    Jag trodde jag skulle kunna sova den kvällen, när Binegar kommit hem. Men icke. Allt jag låg & tänkte på var vad jag hade fått se under dagen & kände mig bara så jävla smutsig & äcklig. Jag ville bara hoppa in i duschen och bli av med all smuts..Men jag var rädd att granntanten i lägenheten under skulle bli arg. Klockan var ju ändå mitt i natten--
  • Binegar
    Scream2 skrev 2011-11-19 11:41:18 följande:
    Skönt att ha hästen hemma.
    Men jag fick först intrycket av att det var typ 30-40 mil bort, menar du att det bara var 6-7? Varför åkte du inte tidigare om du misstänkte nåt?
    Nej, det är på andra sidan Blekinge, och blekinge är inte stort.
    Jag har velat åka ner under hela detta halvåret, men har till en början tänkt att jag ju inte kan komma oinbjuden.
    Det känns ju lite konstigt, även om hon sa att det skulle vara helt okej.

    Och det var ju faktiskt inte förrän absolut sista veckan som jag började bli riktigt orolig över hästen.
    Tidigare var det så att tanken kom till mig någon gång om dagen, men till slut rubbade det hela min vardag.

    Också när jag fick fram följande:

    *Kvinnan har ingen adress.
    * Kvinnans namn finns inte på hitta.se eller liknande sidor
    * Hennes mobilnummer går till bensinmacken (detta numret har jag jagat henne på, utan svar)
    * Det finns ett telefonnummer med riktnr till macken, jag ringde detta mellan 20.30 - 21.00
    15 November. Inga svar. Macken stänger 21.00.
    * Mannen har 4 mobilnummer registrerade på sig på hitta.se, varav 3 stycken är ur bruk och ett av dem gick det fram signaler på men inget svar. Efter 5 minuter ringer detta numret upp mig.
    Det var en yngre tjej, kvinnans dotter, som svarade.


    Jag frågade henne om hon visste något men det gjorde hon inte. Inte mer än att kvinnan skulle vara i Stockholm "på möte med skolan". Hon skulle be sin mamma ringa mig i morgon (16/11), jag fick inget telefonsamtal och i skrivande stund är klockan 21.24 16/12 2011.
    Vi fick ett annat nummer av dottern till kvinnan. Inget svar där heller.


    * Mannen finns inte kvar på adressen där vi lämnade hästen. Han finns på en annan adress där det finns hyreslägenheter tillsammans med en kvinna i 52års-åldern med samma efternamn. Mamman?

    * På adressen där Binegar lämnades finns en man i 58års-åldern registrerad. Pappan? Den 25-åriga mannen hade tagit över gården av sina föräldrar. Men då hade jag ju antagit att han står på adressen.
    Utan att ha haft en egentligen bekräftelse på att så var fallet.

    Det var DÅ det slog runt för mig ordentligt & jag sket i vilket bara jag fick hem min häst.
  • Binegar
    Mirva skrev 2011-11-19 11:59:06 följande:
    Men varför kunde de inte omhänderta hästen på en gång?
    Ja det undrade jag också. De hade inte tid hette det. Men sedan är det väl ofta så, ett djur ska mer eller mindre ligga dött innan situationen anses vara så allvarlig att de rycker in.

    Oavsett så kunde jag inte ha tagit med någon annans häst, tror till och med att det var kvinnans egna häst, jag har för mig att hon sa det i somras, och det är samma häst.
  • Binegar
    mamma till tre busungar skrev 2011-11-19 12:05:15 följande:
    Man kan väl inte det innan man påvisat orsaken till att hästen är mager etc det kan ju vara det pga sjukdom t ex
    Fast..va?
    Den kan vara det pga sjukdom ja, men finns det varken mat eller vatten & hage eller stall & hästarna har ätit upp träd & stommen på ett växthus så tyder det, för mig, på svält. Det kan var mask också, men vi tittade jättenoga & varken min häst eller stoet hade mask.

    Och oavsett anledning så kan folk inte ta med sig djur hej vilt, hur skulle det se ut?

    Däremot tycker jag det skulle finna möjlighet att t.ex, vet, länsstyrelse eller polis skulle kunna ge privatpersoner TILLSTÅND till att med med djur, typ som i detta fallet. Att min veterinär som var på plats gav mig ett utlåtande som gav mig rätten att plocka med hästen hem & ge dem vård den behöver. (Sen är det ju en pengafråga, som jag inte hade kunnat betala oavsett).
  • Binegar
    Mirva skrev 2011-11-19 12:07:35 följande:
    Nävisst, det förstår jag att du inte skulle kunna göra det, men det var toppen att du kontaktade länsstyrelsen. Trist att inte grannen gjorde en anmälan när hon såg hur det stod till, eller förstod hon inte allvaret?
    Ja, jag har också funderat på varför inte grannen har ryckt in tidigare. Kanske hon inte ville gå & knacka på dörren & kommentera att hästarna är magra, det hade jag nog inte heller gjort. Men jag hade verkligen ringt länsstyrelsen, en veterinär eller kanske till och med polisen. Ja, jag tror nog jag hade ringt vet eller polis, de hade antagligen kunnat komma ut mer eller mindre på en gång, det "har inte länsstyrelsen tid med" heter det ju ofta.

    Och hade det rullat upp en polisbil på infarten kanske de hade insett allvaret på ett annat sätt än om en veterinärbil kommit dit..jag vet inte.

    Men jag sätter gärna folk på plats från första början, ordentligt!
    När det gäller djur & barn är jag inte nådig.
  • Binegar
    LivL skrev 2011-11-19 12:12:44 följande:
    Var anmäler man om man tror att en häst blir misskött?
    Som vi redan nämnt minst 10 gånger nu så ringer man länsstyrelsen. Man skulle säkert kunna ringa ut veterinär om man vill, men det blir dyrt. Tror det är du som åker på räkningen om det är du som ringer ut vet.
  • Binegar
    mamma till tre busungar skrev 2011-11-19 12:15:36 följande:
    Jag håller med och det måste ha varit fruktansvärt att se men man måste ju kunna bevisa (och bevisning kan ju tyvärr vara svårt ibland) tror jag innan man omhändertar!

    Hur menar du att ni tittade jättenoga efter mask? Det måste man ju ha avföringsprov för att se säkert. Vore jag du så skulle jag avmaska för säkerhets skull! Det kan ju vara både svält och mask Hästar kan ju ofta äta bark även för att de har mask. Det innehåller garvsyra som verkar mot mask.
    Vi titta i deras avföring, det var ju det enda i kunde göra för stunden. Och det var inte uppenbart att där fanns mask. Jag ska både avmaska, vaccinera & verka hästen. Hoppas att idioterna blir fällda, de ska betala vartenda jävla öre det kostar att få Binegar tillbaka i den form & kondis han var i när vi lämnade honom. Det står i kontraktet!!
  • Binegar
    mamma till tre busungar skrev 2011-11-19 12:23:40 följande:
    Det låter bra. Jag hoppas innerligt också att de blir fällda! Lycka till!

    Jag har själv haft min häst (som inte finns längre, har inte häst längre) utlånad på foder och de fodervärdarna skötte heller inte sin del enligt kontraktet. Men det var inte lika illa som med din häst.
    Hur gick det sen? Anmälde ni & vad fick de för straff?
  • Binegar
    Camilita skrev 2011-11-19 12:31:53 följande:
    Fy fan.. det är för just det här jag vill utbilda mig till djurpolis/djurskyddsinspektör. Och jag hade tagit med mig den andra hästen också, hade inte kunnat sova och veta att den är kvar där. Dem hade fått hata mig, ge mig böter, vad fan dem vill! Hade inte lämnat kvar den.
    Den står i Norje om du vill hämta den.
Svar på tråden [EXTREMT LÅNGT] Hämtade hem min häst från fodervärd pga djurplågeri