Inlägg från: Indianica |Visa alla inlägg
  • Indianica

    Hur mycket lägger ni på julklappar till era lite större barn?

    Jag tycker det är så att när man blir äldre får man vänja sig vid färre klappar, så är det väl för de flesta? När man är yngre kan ju folk ösa mängder med paket för någon hundralapp styck över barnet, men med åldern ökar ofta priset per paket och då blir det per automatik färre paket. Så är det i detta hus iaf. Vi har två barn som är 8 o 9 år. I år får de paket för 2000 kr per barn och då får de 1 mobiltelefon var och 2 mindre paket av oss föräldrar. I övrigt har de ingen stor släkt de får klappar ifrån, så det blir inte många paket i år och det har vi pratat med barnen om.

    Prata med 15-åringen om att du blir ledsen i hjärtat när du känner att hon inte är nöjd, förklara det ekonomiska läget. Barn kan förstå!

    Sedan tror jag också att barn ofta drabbas av "additionsstress". Om de har 30 klasskompisar som berättar om julklappar, då lägger de bara på minnet att t ex två av dessa trettio barn fick en Iphone i julklapp och ytterligare två personer fick en dator var eftersom detta sticker ut lite extra. Detta faktum adderas sedan i deras hjärnor till att "alla andra har fått en massa Iphones och datorer i julklapp". Att 26 barn fick högst få och mindre uppseendeväckande klappar det glömmer de fort. Samma sak kan faktiskt ofta drabba vuxna personer, så det är inget konstigt och bortskämt fenomen. Och det här måste man också tänka på som förälder tycker jag, så man inte känner sig så dålig för det är man inte.

Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar till era lite större barn?