Inlägg från: studentbruttan29 |Visa alla inlägg
  • studentbruttan29

    Vems fel vid krock i rondell?

    Den blå gör fel, kör ut i fel fält för man ska alltid hålla till höger om det finns två körfält. Visade detta för de som jobbar på trafikskolan och den svarta gjorde inget fel. Den blå skulle lagt sig i höger körfält när hon skulle ut, samtidigt som hon skulle ha blinkat (hon blinkade men låg fel).

    Du kan ju inte ligga i vänster körfält för att åka rakt fram, det är häger körfält som används när du ska till höger samt rakt fram. Vänster körfält används för att åka till vänster. 

  • studentbruttan29
    gintonic77 skrev 2011-12-29 14:04:23 följande:
    Skyltarna i just den här rondellen visar faktiskt att man får köra rakt i båda, däremot bara vänster från vänstra fältet.
    då missförstår jag dig och din bild..du ligger ju i vänstra körfältet från början och ligger till vänster närmast rondellen. Hur menar du? 
  • studentbruttan29
    Sweet life skrev 2011-12-29 14:10:24 följande:
    Ja, hon får köra både rakt fram och vänster från vänster körfält. Rakt fram och höger från höger körfält....
    jag läste det, men sen skriver hon samtidigt "däremot bara vänster från vänstra fältet"..hon låg ju i vänstra fältet. Jag försöker lista ut vad jag missar.
  • studentbruttan29
    gintonic77 skrev 2011-12-29 14:12:14 följande:
    Man får köra vänster och rakt fram i vänster fält och höger och rakt fram i höger. Båda skulle rakt fram i sin färdriktning, den ena låg i vänsterfil, den andra i höger.
    Då är jag med. Ska bli intressant detta. Undra hur länge ni får vänta på svar på försäkringsbolaget.
  • studentbruttan29
    annniel skrev 2011-12-29 20:01:49 följande:
    LOL!!!  

    Ja nu var det ju inte svart som bytte fil....han hade fritt i sin fil när han körde in i rondellen, som någon annan sa: man måste inte vänta tills rondellen är helt tom..han har fritt i sin fil och kör in, blå bil byter fil och kör in i svart bil...blå bil=IQ-fiskmås! 
    berätta VART den blå byter körfält? 
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?