Inlägg från: Coyote |Visa alla inlägg
  • Coyote

    Vems fel vid krock i rondell?

    Sixxty skrev 2011-12-29 22:45:05 följande:
    Den svarta bilen kör in i rondellen EFTER att den blå kört in. Alltså har den väjningsplikt.
    Fast va? Så är det ju inte. Om den blå bilen ligger i ytterfilen så får svart vackert vänta, men om ytterfilen är fri och ledig så får ju svart köra in. Om blå missar att blinka i tid (alltså precis i höjd med första avfarten) om den ska byta fil så kan ju inte svart veta vart blå tänker sig. Blå får då köra ett varv till och byta till ytterfil när det går. Den som byter fil har alltid väjningsplikt. Skillnad vore ju om blå bytt fil i höjd med andra infarten, då måste ju svart vänta.
  • Coyote
    Neio skrev 2011-12-29 22:56:39 följande:
    Kolla HÄR!!! EN som vet!!!!!
    Fast det där stämmer inte. Det är bara applicerbart om blå bil ligger i yttre körfält, alternativ är mitt uppe i ett körfältsbyte i höjd med svart bil. DÅ får svart vänta. Har ni missat att det är flera körfält?
  • Coyote

    Midsommartjejen, så han står och väntar då trots att högerfilen är ledig? Idioti! Det är ju som att vägra köra upp på motorvägen eftersom det kommer bilar i vänsterfilen!

  • Coyote

    Viola, skulle tro att man är en större risk och irritationsmoment om man ska stå och vänta tills hela vägen är fri,

  • Coyote

    Naturligtvis kör man inte upp på motorvägen precis när någon byter fil, eftersom jag ju har väjningsplikt. Men om någon ligger i vänsterfilen så kör jag ju självklart upp, inte fan väntar jag för att vara säker! Samma sak i rondellen, kommer en bil i vänsterfilen som inte blinkar så kör jag in, högerfilen är ju ledig.

  • Coyote

    Hedebris, det står ju bara att blå blinkar höger när det smäller. Jag tolkade det som att de kört jämsides "ett tag" och sen krockat. Om blå bil börjar blinka tidigt gör man ju det för att göra ett körfältsbyte, annars blinkar man när man ska ut. Eller?

  • Coyote
    ViTvåBlirTre skrev 2011-12-30 00:31:28 följande:
    men i detta fall blinka ju blåa bilen, annars e jag fullt med på vad du menar men även om den inte blinkat hade svart bil fått för d då den har väjningsplikt innan den kör in.

    Precis som man inte alltid kan lite på att folk som blinkar verkligen svänger kan man inte fullt lita på att den som INTE blinkar inte svänger.

    Blå bil va i rondellen när svart körde ut i rondellen o in i den blåa o d va fortfarande svart som hade väjningsplikt. När d smäller e d ju ganska uppenbart vem som kört in i vem (i detta fallet) o eftersom svart bil hade väjningsplikt får denna oxå skulden.

    Du har ju alltid väjningsplikt mot ALLA bilar i en rondell, även om bilen precis kört in mittemot dig (vilket då gör att du hinner köra innan problem uppstår)Jag förstår inte riktigt hur du menar?



    Det du missar är att man allltid har väjningsplikt när man gör manövrar i sidled.
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?