Inlägg från: Runguska |Visa alla inlägg
  • Runguska

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    En ny dag!

    - Shinat sinken - avklarat. (maken min hade innan jobbet krossat ett ägg på diskbänken och lagt disk i hon så det blev lite lagom plock för att komma igång)
    - Klätt mig - avklarat.

    Det var väl "alla måsten" för dag 3. Passade även på att inleda dagen med att ta ut sopor/kompost och sätta i nya påsar, känns skönt. Planerat för dagen är att ta 15 minuter i vardagsrummet om jag hinner. Jag jobbar tisdagar/torsdagar så just dessa dagar har jag lite mindre tid. Å andra sidan, som jag sa till min man är detta en perfekt sak att göra för att få in rutiner tills dess vi jobbar båda två.

  • Runguska

    Toaletten har jag vid några tillfällen rengjort med flytande galltvål och resultatet har varit över förväntan. Annars används galltvål mest då jag varit i pannrummet och blivit sotig - riktigt en och fin om händerna blir jag med galltvålen!

  • Runguska

    Jag älskar "shining sink" - har precis satt igång en stor gryta med massor av igredienser. Normalt är såväl bänkar som diskbänk fulla i rester, knivar, kärl, skal med mera. Idag - rent och fint, skräpet bortkastat direkt, skalen i kompostpåsen, knivarna diskade direkt och så även skärbrädorna! Resten - ja mer än så blev det inte då det andra som brukar belamra köket inte fanns där - så skönt!

  • Runguska
    Tallkotte12 skrev 2012-01-03 11:06:02 följande:
    Har kommit på en sak jag inte gillar med flylady-sidan: Den bygger allt på att det är 1 person som gör allt hemma... får ni med eventuella partners i det här och hur har ni gjort i så fall?
    Mm, känner samma sak Visade min man sidan och hans kommentar var typ - så bra, då står du för städandet... Bah, men men, det är faktiskt lite "kul" just nu, bara han inte ställer till för mycket.

    Kan tillägga att vi båda påbörjat dieter så vi är väl lite känsliga i humöret... Dessa nyårsidéer :-S
  • Runguska

    Ligger och ammar och tänker på hotspots. Mina är nog

    - byrån i hallen
    - mitt datorbord
    - tv-bordet
    - strykbrädan i sovrummet
    - köksbordet och köksbänken

    Hm det där blev ju de flesta ytorna aja, desto mer att pyssla med.

    Läste någonstans på den röriga flylady-sidan att man skulle rensa veckans zoner på julsaker? Eller har jag drömt detta?

  • Runguska

    Måste förresten säga att sinken shinade när jag kom hem från jobbet - lika fin som jag lämnade den. Det gjorde mig glad!

  • Runguska
    Chianti skrev 2012-01-03 17:13:13 följande:
    Hehe, det är ju tanken som räknas!!

    Apropå zonerna så tror jag man ska skita i dem första månaden, bara göra babystepsen, så att man sätter rutinerna ordentligt.
    Då hoppar jag över zoner tills vidare och ger mig på det nästa månad. Blir bra det! Nu känns huset rätt så städat så det blir nog bra så. Vill bara hålla efter så jag har en bra grund att stå på. Normalt förfarande är annars att det ser okej ut efter storstäd men att vi blir förkylda (händer rätt ofta med förskolebarn i hemmet) och då orkar ingen städa utan bara stöka ner. Men men, med detta tänk känner jag att det nog blir enklare att ta sig genom även förkylningar med ett hyfsat städat hem.
  • Runguska

    Morgonens checklista


    Vaken - japp Klädd - ja, men barfota är jag för govvärmens skull! Säng bäddad - inte än då minsta sonen fortfarande sover där... Sinken shinad - japp En maskin tvätt igångsatt - ja Diskmaskinen igång - ja

    Känns som en bra start, men det är "lätt" när minstingen sover. Annars tänkte jag ta det lugnt idag för igår på väg till jobbet lyckades jag snubbla så höger ankel och vänster arm gör ont när jag går, står eller använder armen.

  • Runguska

    Sådär, då var båda barnen vakna och sängen bäddad! Skönt, nu hoppas jag få vila foten lite. (Armen är tack och lov bättre idag, igår kunde jag knappt ens skriva på tangentbordet när jag satt på jobbet. Vilket är en nackdel när man jobbar med IT)

  • Runguska

    Nu har jag städat bort en del julsaker bland annat granen och ljusstakarna. Så stort och luftigt vardagsrummet känns utan en stor gran!

    Vidare har jag och barnen bakat lite rågbröd - och det bästa, köket är trots detta rent och fint!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!