Inlägg från: Runguska |Visa alla inlägg
  • Runguska

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2012-01-04 12:39:21 följande:
    Klart vi vill se bilder!

    Ang tvätten så viker jag tex t-shirts en gång på längden, sedan hänger jag den över en metalltråd på ställningen. Sen när jag ska ta bort den från ställningen så lyfter jag ju bara upp den och då är den färdigvikt. Strumpor hänger jag i par direkt också. Vi behöver inte tvätta så ofta att vi måste köra "one load a day", så det är ingen fara så. Och nej, det möglar inte.
    Vika t-shirtar måste jag också börja göra inser jag! Bra tips där. På tal om tvätt har jag en maskin väntande på att bli hängd nu. Bäst att ta tag i den direkt.
  • Runguska

    Skinande sink här och kläder för morgondagen framlagda. Mågra postit-lappar har jag inte skrivit - de dår det bara att se stökigt ut! Bättre då att påminnas av denna tråd!

    Riktigt nöjd är jag med den här dagen. Tyvärr blev jag lite slö framåt eftermiddagen och det märkte ju äldste sonen och blrjade direkt att tjata - om allt och ingenting. Eftersom hag var trött försökte jag lösa det hela med film vilket såklart hade motsatt effekt! Resultatet - superjobbigt magkatarranfall akompanjerat av två gråtande pojkar! Inte kul och någon medicin hade jag inte heller så jag har fortfarande ont. Aja, skönt det är städat. Imorgon jobbar jag så då får jag ta det lite lugnare!

  • Runguska

    Så var morgonens "sysslor" utförda och barnen bytta på och så vidare. Hade gärna, gärna fått sova lite längre men barnen "ville" annorlunda. Idag tog det emot lite mer, men ärligt talat börjar det på att bli en vana tror jag så det går rätt mycket av bara farten. Men galet jobbigt att vara så trött! (Trotsålder och separationsfas befinner sig barnen i så den ena "kräver" att jag ska göra saker och den andra "kräver" att jag ska bära konstant och inte lämna rummet för ens en sekund, något som känns omöjligt att kombinera då han vägrar selen annars hade det varit en lösning)

  • Runguska

    Nu har vi fixat lite till i köket, jag och barnen! Jag har rengjort vitvarorna, spisen, mikron och spisfläkten. Riktigt fint känns det i köket. Passade även på att baka lite även idag då gårdagens bröd blev mycket uppskattat. Gjorde en mycket rejälare sats idag så jag får hoppas att bunken räcker till under jäsningen (tror den bara räcker till 0,5l degspad och jag gjorde på 0,75l idag) - men skulle det "jäsa över" är bänken under ren så det gör inte så mycket ytterligare en fördel med att ha städat och fint!

    Och ja, sinken skiner, sängen är bäddad och jag är klädd. Nu ska jag och barnen titta på Aladdin i väntan på degen jäser och vi får baka ut brödet och sedan tillslut gå ut! Fick även veta att jag får jobba hemifrån idag vilket är ok, men lite jobbigt eftersom jag måste sitta i vardagsrummet och jobba och att jag då blir störd av allt möjligt, barn, tv, make osv. Har en liten förhoppning att min man ska ta hand om barnen.

    Men nu kom uppdatering - jag är ledig i eftermiddag!

  • Runguska

    Ett städat hem som luktar nybakat bröd - här kunde besökare numera känna sig riktigt välkomna, synd att vi inte haft något besök bara! Å andra sidan, hade jag haft besök så hade inte tiden funnits för att städa?

  • Runguska
    IceCloud skrev 2012-01-05 10:44:15 följande:
    ok, det är mycket möjligt, rör ihop allt på den där sidan haha. Skyller på 4 timmars sömn i natt!

    Har iaf, fixa lite grann i dag. Julen är bortstädad, har en maskin med mattor igång, och inte en skymt av disk i köket eller fläckar på diskbänken :)
    Sidan är väldigt rörig och att vissa länkar verkar trasiga gör ju inte det hela lättare heller. Jag vet inte hur länge den funnits, om den är ny och inte fått struktur, växt för fort och tappat strukturen eller om de helt enkelt inte prioriterar eller kan strukturera. Jag ska hålla mig till babystepsen och så städar jag när andan faller på utöver det.

    Jag signade också upp på bigtent och ja många mail blir det - varav många känns väldigt överflödiga just nu. Första mailet jag fick var förövrig en uppmaning om att decluttra mailboxen, ta bort alla gamla flylady-mail ifall de kändes många. Nu förstår jag verkligen att de kan kännas många! Under de timmar jag arbetade igår och inte kollade mailen hann ett flertal ramla in! Nåväl, idag kom ett om att julsakerna nu ska vara borta och så även kartongerna. Det mesta är bortstädat här hemma, men att jag drar ut liiite mer på julstämningen gör inget, är ju inte dags än egentligen!

    Sälja, skänka och slänga måste jag göra för vi drunknar i prylar. Alltså jag förstår det inte. Under 8 år av de 10 vi levt ihop jag och min man har vi levt under normen, sedan ett halvår på soc och nu äntligen över normen. Ändå har vi så himla mycket grejer och prylar och jag vet inte allt - hur har vi haft råd? Visst, vi har fått mycket och en hel del är köpt begagnat, men ändå! Helt absurt! På måndag har tippen öppet så då får maken ta en vända dit efter jobbet sen imorgon ska jag kolla om loppisen i byn har öppet - så ska de få lite saker!
  • Runguska

    En sak till - Jag har ett rent skrivbord! Nu ska jag ju vara ledig idag och inte jobba, men skulle jag ha jobbat så hade jag njutit i fulla drag!

  • Runguska

    Nu spammar jag hela denna tråd men jag måste bara berätta hur "sektig" jag känner mig. Dels detta med Flylady - ja det känns som en sekt lite lätt. Sedan håller jag på med vikten och är där med på en sida där jag räknar kalorier och så vidare, också rätt sektartat. Vidare jobbar jag med min självkänsla och läser allt av Mia Törnblom och där kan man tala sektkänsla!

    Hur som helst mår jag så sjukt bra av detta så det gör inget! Appleanhängare är jag också - om någon undrade

  • Runguska

    Jag torkar ur vatten om jag står med ett papper i handen som ändå ska slängas! Däremot torkar jag ur kladd och liknande, men det är mest för att det är så mycket enklare att göra direkt. Dessutom är det så lätt att man låter det vara flera gånger och då blir det snart ett litet berg där igen - i alla fall för mig!

  • Runguska

    Schnappi: Låter som du har mycket att göra och mycket att hantera! Det låter även som att du hanterar allt på bästa sätt - på ett sätt så dina barn mår bra! Ärligt talat, ge inte damen i butiken mer av din energi - lägg den istället på dig själv och peppa dig med att du är en bra förälder, en bra kvinna och att du och dina barn förtjänar att ha det bra, att ni har det bra och kommer att fortsätta att ha det bra!

    Nu ska jag ta hand om min lilla minsting som vaknat igen - han är bra på det, att vakna om och om igen. Imorgon blir det hotspot i två minuter, blir nog bra det. Sedan "flyr jag fältet" med båda barnen och hälsar på min farmor, blir fint det. Jag hjälpte äldsta sonen att baka kokoskakor idag som han ska ta med och bjuda på, han är så stolt. Jag vet även jag att jag är expert på att "överanstränga" mig och sedan helt tröttna så nu när huset faktiskt är okej ska jag sakta ner och göra stegen "ordentligt" för jag vill verkligen fortsätta att ha det så här!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!