Inlägg från: mrsIce |Visa alla inlägg
  • mrsIce

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Äsch varför kom inte hela mitt inlägg med?!? SoS, är det bäst att göra på morgon eller kväll?

  • mrsIce

    Åh, jag får inte riktigt till det med att shina sinken! Det var iaf fin igår och i morse, ikväll inte lika fin men köket är nästan helt undanplockat!

    En grej som däremot funkar suveränt är SoS i badrummet. Har som "nyårslöfte" att använda tandtråd och fluxa varje dag. Så på kvällen, när barnen sover och jag står i badrummet och fluxar drar jag över handfat och toa med badrumsrengöringsspray och torra tvättlappar. Ikväll var handfatet så rent att jag funderade på om det verkligen behövdes, men jag behöver vanan så jag gjorde det ändå. Heja mig!

  • mrsIce

    Älskar din sida Linn! Så nu har jag faktiskt börja skriva på en morgon-,efter jobbet- och kvällsrutin! Om ett halvår börjar jag jobba igen efter en lång föräldraledighet och då gäller det att jag har rutiner som sitter och som funkar!

    SoS i badrummet är en rutin som funkar väldigt bra, jag gör det samtidigt som jag fluxar tänderna på kvällen. Att tvätta en maskin med tvätt om dagen är inga problem, att plocka undan den är inte riktigt lika lätt.

    Köket och shina sinken funkar inte, men jag jobbar på det. Största problemet är att diskmaskinen alltid är full med ren disk, så att den skitiga disken inte kommer undan. Måste få till ett tillfälle på dagen då det är bäst att köra den, så att plocka ur diskmaskinen går smidigt och när man har tid. Tips på när det kan vara?

  • mrsIce

    Tack för tipset! Det kommer nog funka i höst när jag jobbar (starta maskinen innan jobbet, plocka ur på em).

    Kör jag på den varianten idag hinner diskbänken överösas av disk innan maskinen är ren och urplockad. Gäller nog framförallt att få till rutinen att starta maskinen på kvällen, med middagsdisken i, så att jag kan plocka ur och fylla den igen vid frukost. Och som sagt, köksrutinerna funkar inte alls idag, så jag får jobba på det!

  • mrsIce

    Det blir ganska mkt disk, vi fyller inte riktigt en maskin på en dag, men det räcker inte till två dagar (om inte annat för att vissa grejer tar slut). Diskar oftast kastruller för hand, eftersom de tar så stor plats och resten av disken i maskinen inte blir riktigt ren om de körs med. Men ska jag starta maskinen och det finns plats, kör jag med de större grejerna oxå.

    Både jag och maken är suveränt duktiga på att skapa diskberg. Plockar vi tex ur diskmaskinen och det finns med matlådor, så lägger vi dem på diskbänken istället för att lägga in det i skåpet...

  • mrsIce

    Va duktiga alla är! Härligt!

    Jag har skrivit på mina rutiner idag, är säker ngt jag glömt men på det stora hela är jag nöjd. Ska testa dem nu i 2 veckor (fram till nästa gång RUT kommer) och se om det är lika mkt som behöver panikstädas eller om det känns helt ok.

    Såhär ser rutinerna ut just nu, ser ni ngt som på en gång verkar helt galet så säg till! Efter jobbet rutin innebär för mig den tiden båda barnen är hemma och innan de somnar och kvällsrutin när barnen sover.

    Morgonrutiner
    Starta en tvättmaskin
    Ta fram kvällens middag
    Ta med blöjpåsen till soptunnan innan avfärd

    Efter jobbet rutiner
    Plocka i ordning i hallen
    Häng tvätten
    2 min hotspot
    15 min declutt
    Fixa middag
    Duka
    Samla ihop all disk
    Starta diskmaskin
    Gå ut med soporna

    Kvällsrutin
    Plocka undan alla leksaker
    Samla ihop all smutstvätt
    Torka av diskbänken
    Plocka ur diskmaskinen
    SoS badrummet

  • mrsIce

    Måste säga att det känns riktigt skönt att kunna checka av alla punkter på "efter jobbet"- och kvällsrutinlistan och med gott samvete krypa ner i sängen för att njuta av boken jag läser. Vetskapen om att jag kommer vakna till ett hyfsat undanplockat hem gör inte saken sämre!

  • mrsIce

    Att verkligen skriva ner "rutinerna" är verkligen ett stort steg uppåt för mig, va snabbt det går att fixa det som ska göras om man vet att det är just det som ska göras! Har dock hamnat lite snett idag, så tvätten är ff inte hängd (var borta hela em), men nu ska jag se till att den blir torr samt gå ut med soporna, sen är dagens att göra i princip klart!

    Var även två turer till återvinningen idag, en i morse för att slänga papp efter helgens tvättstugerenovering och en gång vid lunch efter att jag sorterat bort en hel del kläder som då lämnades till myrorna. Det tar sig!

  • mrsIce

    Rushmore: Glöm inte flourskölj när du ändå är så duktig och använder tandtråd (jag gillar flux bäst). Och samtidigt som man fluxar tänderna så har man 1 min att SS badrummet, det är min enda fungerande rutin, haha

  • mrsIce

    Jag har två barn, 1 och 3,5 år. Började med FLY och babysteps när jag var gravid, då flöt det på bra, sen när bebis var väl född och den enorma sömnbristen gjorde sig påmind så blev det ingenting förutom panikstädning inför RUTs ankomst. Men nu har jag varit på rätt köl med mer än SS i en hel vecka, heja mig!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!