Inlägg från: mrsIce |Visa alla inlägg
  • mrsIce

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Idag körde jag en första declutt på vårt kontor/syrum, det behövs verkligen! Kom väl igenom halva sybordet på 15 min men då var det verkligen grovrensning som gällde. Blir till att fortsätta i morgon, så kommer även det rummet se helt acceptabelt ut. Jag har slagit ihop de båda badrummen samt kontoret på min zon-lista för att kunna komma igenom hela huset på 5 veckor, tror det kommer funka bäst för mig att kunna "lämna" ett rum även om det inte är klart och då få friska nya tag på nästa zon!

  • mrsIce

    På handfat, skötbord och vattentanken till toan kör jag badrumsspray och torkar av med disktrasa.

    Sprayar även toaring och "insidan" med badrumsspray men då använder jag toaborsten och toapapper istället. Jag gillar doften av rent :)

  • mrsIce

    Avslutade veckans zon med att rensa badrumskåpen och dusch på tomma/gamla grejer. En påse mindre med skräp här hemma!

    I morgon börjar stora garderobsprojektet i vårt sovrum, eftersom det är nästa veckas zon. Hoppas få undan alla små bebiskläder som ska till bättre behövande, mina gamla gravidkläder och annat som inte används. Ska bli rikigt skönt när det är gjort!

  • mrsIce

    Här har det blivit närmare timmen på att rensa i garderoben och det är långt ifrån klart :/ Blir en tur till tippen/återvinningen med det jag rensat ut hittills innan dagishämtning så att inte de undanplockade grejerna hinner få fötter och sprida ut sig överallt igen (har hänt många, många, många ggr förr!).

  • mrsIce

    Framförallt gillar jag tänket att man inte behöver bli klar helt med ett rum innan man går vidare till nästa. Om jag skulle fortsätta med min syhörna till den var helt klar, så skulle jag nog aldrig komma vidare, men nu får jag dels chansen att påbörja ett nytt städprojekt, samtidigt som syhörnan nog är roligare att rensa igen om 5 veckor :) Garderoben kommer nog bli helt klar inom de närmsta dagarna, då ska jag sätta upp nya spegeln samt fixa gardiner, sen är vi redo för vår även i sovrummet!

  • mrsIce

    Någon som sitter inne på idéer om bra äggförvaring till kylskåpet? Vi äter ganska mkt ägg här hemma och brukar åka till en gårdsbutik och köpa ekologiska ägg (60 st på en gång när vi ändå är där). Dock luktar kartongerna man får med riktigt dåligt (mögel?) så det är ju ingen doft man vill ha i kylskåpet direkt.

  • mrsIce

    Glasslåda funkar inte tyvärr, det är alldeles för många ägg (skulle krävas 4 lådor skulle jag tro, och den platsen har jag inte i kylskåpet). Men tack för tipset!

  • mrsIce

    Inom 2 veckor är de slut, men med har ingen plats för dem utanför kylskåpet. Tvättstugan som skulle kunna vara ett alternativ är alldeles för varm (sen vill jag gärna inte ha mögellukt där heller).

  • mrsIce

    060810: Vi har sån där elektrisk musjagare som man sätter i eluttaget och den ger ifrån sig ngn signal som mössen inte gillar. *Peppar, peppar* så har den funkat i flera år nu!

  • mrsIce

    Denna vecka har jag grovrensat våra 2 skjutdörrsgarderober, ena i sovrummet (veckans zon) och den andra i hallen (gick av bara farten). En tur till Ikea idag och 2 duschstänger är inhandlade för att få till en skoförvaring som Linn tipsade om. Makens t-shirt låda är även den fylld till bredden, så även där tänker jag ta Linns tips och vika dem på det "nya" sättet.

    Nästa vecka ska jag även testa FLYladys veckodagsindelning, jag behöver ha struktur och har funderat hela veckan på vad som skulle funka bäst för mig. Kom fram till att FLY indelningen nog skulle passa.

    Har jag sagt att jag älskar din blogg Linn?! För det gör jag verkligen!

    Fyra veckor har jag nu följt mina morgon, em och kvällsrutiner och jag måste säga att de funkar bra! Vissa kvällar tar det emot att köra en halvfull diskmaskin, men det är så värt det på morgonen att få starta från början och hela dagen ha plats för smutsig disk!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!