Inlägg från: mrsIce |Visa alla inlägg
  • mrsIce

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Vet ngn vart man kan göra av all pant, om man inte orkar panta det? Allra helst hade jag sett att det gick till bättre behövande, men hur skulle det gå till? Jag vill bara bli av med allt, så att man kan få en "clean start" och stå och panta i flera timmar har jag vare sig tid eller lust med :/

  • mrsIce

    Onsdag igen och panikstäd inför morgondagens RUT står på schemat! Det bästa är att det inte är så hemskans mkt att panikstäda bort, skulle gissa på att det räcker med max 5 min/rum för att det ska bli helt undanplockat, det tackar vi FLYlady för!

    Igår vek jag makens t-shirts på Linns vis, de tog iaf mindre plats men vet ännu inte om det nya sättet uppskattas av maken, så det återkommer jag med!

    Städade hallgarderoben härom veckan, men när skohyllan skulle på plats upptäckte jag att det visst fattas konsoler, antagligen har vi köpt det samtidigt som skohyllan (vart ligger de i sådana fall?). Frågan är, ska jag åka och köpa nya för att få upp skohyllan eller leta :-/

  • mrsIce

    Jag har oxå ansökt!! Va sugen jag blir på lite gröna, blommande växter på trappen! På min framsida bor en gammal julbock och 2 för längesedan vissna ampelblommor (kanske var det en gång million bells, vem vet?). Det är nog ff för kallt ute på nätterna och att flytta blommor ut och in finns inte på kartan, jag får ju knappt in barnvagnen på kvällen... :/

  • mrsIce

    Ms H: Du ska inte försöka göra klart på ett ställe, innan du börjar med nästa, så att du kan börja stryka färdiga saker från listan? Eller om du (som jag) gillar zon-tänket iaf bara har en sak på gång i varje zon och göra klart den saken helt (på rätt vecka) innan du får börja på nästa? Det där med flera halvklara saker samtidigt är jag en mästare på, att styra det i hamn är inte min starkaste sida...

    Jag funderar på vad aprilmånad ska vara för ny rutin för mig. Jag gillar inte att bädda sängen och ser ingen vits med det. Går dessutom upp först och ser inte sängen igen förrän jag ska sova, så det är ingenting som stör heller.

    Jag försöker ju bättra på mig inte bara hemma, utan även utseendemässigt eftersom jag tror att ett snyggt yttre gör det lättare att ta tag i viktminskning osv (-10 kg hittills i år, 7 kg kvar). Vanor/rutiner jag lagt till hittills är shina sinken och SoS badrummet, sminka mig varje dag samt tandtråd och flux. Vad bör jag göra mer? Tips och idéer?

  • mrsIce

    Naglar var ingen dum idé, jag testar!

    Jag ser verkligen fram emot köket, det var precis innan jag började med zonerna och jag har en stor röra i alla skåp samt mängder med gamla grejer som behöver slängas. Det ska bli KUL!

    Måste tipsa om appen wonderlist, en smidig to-do lista där man kan ha massa olika listor, listor i listorna samt dela de listor man vill. Jag älskar den!

  • mrsIce

    Måste passa på att tacka alla för all inspiration! Tänk va mkt tips och idéer jag fått som jag faktiskt _aldrig_ skulle komma på själv!

    En av de grejerna är de där "stationerna", det är ju hur smart som helst och definitivt ngt jag kommer anamma!

  • mrsIce

    Efter att ha varit inne på din blogg nu ikväll Linn så var jag tvungen att gå upp och provvika mina dra-på-lakan, haha

  • mrsIce

    Dagen har börjat bra, vårt "plast-skåp" har fått sig en rejäl rensning så nu finns där nästan inget alls. Vi har dessutom varit till återvinningen och slängt alla gamla plastbyttor samt en hel del annat från förrådet. Nu är det 2 skafferier som behöver rensas på grejer vars bäst-före redan passerat. Bör hinnas med innan torsdag då de tömmer soptunnan.

  • mrsIce

    Snälla hjälp! Jag behöver alla fuskstädning och lukta gott tips ni har!

    Jag ska ha två lgh-visningar närmsta veckan. Den ena är i morgon, lgh är flyttstädad (utfört av städfirma) men det var i november, så alla dofter, glans osv är ju borta...

    Den andra är inte flyttstädad eftersom det finns viss renovering att göra (måla/tapetsera etc), eftersom det skräpar ner så fruktansvärt så är det ingen idé att kosta på en flyttstäd förän efteråt, dock ska det ju kännas rent och fräscht, så att det blir hemtrevligt.

    Ge mig alla tips ni har!

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!