• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden okej att äta katt?
  • PumpkinQueen
    Dreams Never Ends skrev 2012-01-03 00:05:20 följande:
    I kina äter man aborterade foster.... det är fruktansvärt!!!!!
    För det första: Man ska inte tro på allt man läser. För det andra: Om det är så har de säkert goda skäl. Till exempel att människor svälter.
  • Regnig måndag
    Dreams Never Ends skrev 2012-01-03 00:05:20 följande:
    I kina äter man aborterade foster.... det är fruktansvärt!!!!!

    Var har du läst det där någonstans?
    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • Jennie med ie

    Jag äter inte kött alls och tycker det är bäst om man låter bli Men principiellt ser jag inte det mer fel att äta katt än att äta gris eller and t ex, bara för att vi i vår del av världen oftare har katter som husdjur än änder Det där är ju "bara" en social och kulturell grej.

    Men lika lite som man går in till en bonde och dödar och äter en av hans/hennes grisar utan tillåtelse så tar man inte någon annans katt som denne har som husdjur och gör till middag åt sig själv. Så inte är det okej enligt mig att hur som helst ta vilken katt som helst och äta. Men själva principen är liksom att det är skitsamma....


  • Ari Gold

    Det lustiga är att samma mäniskor som är beredda att mordhota någon som säger att de äter katt, kan vara de som sitter och gnäller över att muslimer är så jobbiga som kräver att få fläskfri kost i skolbespisningen och att man minsann inte borde erbjuda det. 

    Typ som att det vore helt skumt att de vägrar äta ett ätbart djur enbart av kulturella skäl.

    Men själva har vi massor av djur vi inte äter av kulturella skäl. Katt är ett dåligt exempel då det ej är gott men marsvin är ett fullt fungerande exempel. Jag skulle nog ha svårt att i praktiken äta marsvin eller katt även om jag i teorin inte tycker det är fel. Normer man socialiseras in i är väldigt styrande på ens aptit.

    Vilken privat relation man har till djurslaget är för övrigt inte alls en så stor del av normbäraren som vad man kan tro. Jag har höns som husdjur och älskar dem djupt, men skulle jag behöva slakta en höna för att hon blivit halt skulle jag inte ha något emot att äta opp henne.


  • IsDimma

    Nej, jag skulle inte vilja äta katt. Det tar emot i hela mig. 


    The less you open your heart to others, the more your heart suffers.
  • mfe

    Det här är jättesvårt!
    Jag vill kunna säga att man inte ska äta husdjur men man äter ju häst och det är ju ett husdjur, men då vill jag tänka att hästar föder man inte upp för mat (eller jag vet inte, aldrig hört talas om det iallafall) utan när hästen blir gammal, sjuk eller någonting så går den till slakten istället för att man kastar bort flera hundra kilo av kött och då tänker jag att man nog skulle göra så med hund och katt också om det inte var så lite kött på dem men där har jag ju också helt fel när jag tänker ett steg längre - inte har kanin, som är ett husdjur, så mycket kött på sig men blir ändå mat.
    Så ärligt talat så tror jag inte det finns något rätt eller fel - det är hur man själv värderar det.

  • Regnig måndag

    Kött som kött


    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • mfe
    Regnig måndag skrev 2012-01-03 11:40:47 följande:
    Kött som kött
    Det är klart - men samtidigt tar det ju ändå emot att man skulle äta någonting som man har hemma som betyder väldigt mycket för en själv.
    Men ändå äter man häst som också står en nära så länge den lever liksom. Det här är en sjukt svår fråga faktiskt!
  • lollisen
    Dreams Never Ends skrev 2012-01-03 00:05:20 följande:
    I kina äter man aborterade foster.... det är fruktansvärt!!!!!
    Eeeeh nej..? Det skulle verkligen vara något i stort sett alla hade hört talas om, för det om något hade varit kontroversiellt. Att i Kina är de kannibaler som äter aborterade foster. Nej nej.
    Respektera andra för dess åsikter och att inte alla tänker likadant som du...
  • Regnig måndag
    mfe skrev 2012-01-03 11:44:07 följande:
    Det är klart - men samtidigt tar det ju ändå emot att man skulle äta någonting som man har hemma som betyder väldigt mycket för en själv. Men ändå äter man häst som också står en nära så länge den lever liksom. Det här är en sjukt svår fråga faktiskt!

    Jag tycker inte frågan är speciellt svår. "Vi" (svenskar) käkar gris men inte katt, andra käkar katt men inte gris, där är det same same. Nu skulle jag personligen inte kunna äta katt om jag inte var döende av svält men trots det så har jag svårt att se det moraliska dilemmat.
    Jag har inte betalt för att vara snäll!
Svar på tråden okej att äta katt?