Inlägg från: Lillafrökenfräken |Visa alla inlägg
  • Lillafrökenfräken

    Vad tror du att vi gör på apotek?

    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-04 12:38:36 följande:
        hahaha
    Ja ibland ska man blanda ngn beredning eller så ska man iväg och ringa dr eller fråga en kollega

    Vissa kanske passar på och går på toaletten eller tar sig en fika....(man vet aldrig)

    Det finns faktiskt kunder, som blir sura, för att man ifrågasätter läkarens ordination...
    de brukar svara en: Jag litar på min doktor....och när man ska förklara, att det är ens jobb, så säger de: ja ja, fixa du min medicin, så blir det bra ...
    ohhh såna kunder bläää        
    Ja, jag förstår att folk blir sura ibland när apotekspersonalen börjar diskutera om en viss medicin är nödvändig, om kunden verkligen vet att medicinen är narkotikaklassad och om man verkligen behöver den dosen eller ska man göra av med den nån annan stans etc och inte håller nere rösten. I synnerhet som alla uttag loggas och det inte kan vara speciellt svårt att se att kunden fått denna medicin en längre tid. Och jepp, det är verklighetsupplevda saker då en nära släkting har väldigt specifika och speciella smärtmediciner.
  • Lillafrökenfräken
    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-04 19:35:32 följande:
    Har du fullmakt för din släkting?
    Nej, varför skulle jag ha det? Jag skrev inte att det är jag som hämtat ut medicinen. Släktingen i fråga har blivit ifrågasatt av apotekspersonalen när denne har hämtat ut medicinen. Och ja, jag har varit med när detta skett. Min släkting är fullt kapabel till att hämta ut sin medicin själv då h*n kan leva normalt när h*n får sin medicin. Problemet i släktingens fall är att en av medicinerna tidigare inte har använts i smärtkontrollerande syfte utan det är bara några år nu som den börjat göra det. Släktingen var med i studien för att se om medicinen fungerade även på viss typ av smärtpatient.
  • Lillafrökenfräken
    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-05 08:28:24 följande:
    uppfattade som, att det var du som hämtade åt din släkting......
    Då förstår jag
    Man måste även tänka på, att man ibland stöter på personal som är helt nyexaminerade.
    När det är narkotika så ska man alltid, vara extra försiktig. Har man inte erfarenhet med sig, ja då kan man verka trög, slö och okunnig. Gäller ju alla yrken...
       
    Tyvärr är det sällan den unga, nyexade personalen som börjar tjafsa och ha sig utan den man sett på sitt närmaste apotek i åratal. Den yngre personalen har i allmänhet varit trevlig, haft vett nog att ställa eventuella frågor i en lägre samtalston än normalt etc istället för att basunera ut över hela apoteket att "Oj, vad ska du med den här medicinen till? Du vet väl att den är narkotikaklassad? Behöver du verkligen så här stark medicin, inte kan väl du ha så ont som ser så frisk ut" etc.
  • Lillafrökenfräken
    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-05 08:39:15 följande:
    Hmmmm detta låter inget vidare!!! Oproffesionellt..... 
    Absolut. Så till just det apoteket går inte släktningen längre när denne ska hämta ut sin medicin. Knappt ens för att köpa receptfritt. För tyvärr är det inte bara en gång just där som bemötandet varit väldigt oproffsigt utan flera och av flera olika personer.

    Men det är som med allting annat, det finns bra personal och det finns idioter som inte borde ha med folk att göra, sen spelar det ingen roll om det är på apoteket, i matvarubutiken eller i växeln på ett företag. Vissa människor ska helt enkelt inte vara ihop med kunder. Och allt går inte att skylla på att personen hade en dålig dag heller för man låter inte det gå ut över kunden.
  • Lillafrökenfräken
    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-05 09:22:48 följande:
    du har rätt

    Men om vi vänder på det hela..
    Om man har blivit bemött dåligt av apotekspersonal och sedan går man till apoteket igen, så kanske man går med inställningen: Ohh nu ska de vara slöa, tröga och ställa jobbiga frågor......detta kan påverka  mötet negativt, eftersom man är negativt inställd, redan när jag säger hej och jag känner av det..
    Då blir det inget, bra möte...

    Man ska alltid byta apotek, om man inte är nöjd.....
    finns så många att välja på nu..    
       
    I Stockholm är det ingen egentlig skillnad mellan före och efter monopolsläppet. Man har aldrig varit tvingad att gå till sitt "hemapotek" som tur är.

    Visst kan kundens tidigare erfarenhet påverka bemötandet, inte tu tal om det. Då får man jobba extra på att omvända kunden till att tycka det är positivt, och oftast behövs det väldigt lite för att omvända en trulig kund *veta*
Svar på tråden Vad tror du att vi gör på apotek?