• Oligopol

    Vad tror du att vi gör på apotek?

    Anonym (farmaceut) skrev 2012-01-04 12:38:36 följande:
      
    Det finns faktiskt kunder, som blir sura, för att man ifrågasätter läkarens ordination...
    de brukar svara en: Jag litar på min doktor....och när man ska förklara, att det är ens jobb, så säger de: ja ja, fixa du min medicin, så blir det bra ...
    ohhh såna kunder bläää        
    Fast vad ska de annars göra, om inte lita på sin doktor? Vad vill du ha för svar när du ifrågasätter läkarens ordination? Jag förstår att du måste fråga, men vad väntar du dig för svar?

     Gemene man har nog inte koll på om det är normalt med 200 eller 2 000 mg Tramadol / dygn.
  • Oligopol
    Anonym skrev 2012-01-04 21:02:22 följande:
    Skumt. Kan inte längre få min medicin då ingen vill tillverka den men inte blev jag arg på den fantastiska personalen som talade om det.
    Är det skumt att andra reagerar på annat vis än du?
  • Oligopol
    Anonym skrev 2012-01-05 06:24:00 följande:

    Den enda gång jag känt obehag på Apoteket var när det stod en man bakom disken med ett utpräglat arabiskt utseende! Jag är rädd för araber och han var sur och otillgänglig. Han fjäskar ju heller förstås inte för en kvinna?
    När man som kvinna ska hämta ut "känslig" medicin så är det obehagligt med stora svartmuskiga araber. Det tycker och känner jag!


    Och jag vill bara ha storbystade blondiner med urringnig och korkort i kassan.!  Nejdu, jag tror inte du skan ställa krav på utseemde/etnicitet på din farmaceut.  Det vore ologiskt och diskriminerande. Möjligtvis möjligtvis möjlgtvis kan du ställa krav på att det ska vara en kvinna. Men inte ens det är jag särsklit säker på.  Men du kan INTE ställa krav på att det ska vara en icke-arab. Det finns inte på kartan. 
  • Oligopol
    Fru Cee skrev 2012-01-05 10:24:21 följande:
    En till fråga till experterna gällande dessa olika apotekskedjor och ett ämne som tagits upp i tråden:

    Varför köper alla apoteken inte in ovanliga mediciner?

    Jag gissar såklart att det har med kostnaden att göra, men det är ju så svårt för konsumenten att veta vad som är ovanligt och inte. Självklart kan man få hjälp att ringa runt till det apotekets andra butiker, men i ett köpcentrum måste man iaf springa runt till alla 3 apoteken för att se om dom har den.
    Är ni med på vad jag menar?
    Under resans gång har jag lärt mig att all dotterns medicin klassas som ovanlig och ringer numer alltid och beställer innan.
    Men jag kunde bli galen precis när hon fått sin diagnos och vi behövde fylla upp medicinskåpet där hemma. 1 medicin finns bara på sjukhusets apotek, 1 finns i 2 ex på det apoteket och 1 medicin måste beställas för den är slut i hela stockholm. Då önskade jag att alla apoteken hade all medicin (med reservation för slutförsäljning) men jag möttes ofta av "det köper vi inte in hit".       
    Det vore ju underbart om alla apotek kunde ha alla läkemedel. Men har du sett FASS? Det finns tusen och åter tusen med dyra ovanliga läkemedel. Alla har hållbarhetstid. Ett privat företag skulle sällan ta in något som med stor sannolikhet riskerar att gå ut i datum eftersom inget särskilt sälj-tryck finns.. 

    Så det är en ekonomisk omöjlighet att alla apotek lagerhåller alla mediciner 
  • Oligopol
    Selfish Geene skrev 2012-01-08 01:24:35 följande:
    Jag har tappat all respekt för hela yrkesgruppen!
    Medicinskt skolade personer ska inte sälja låtsasläkemedel!! 

    Att lura människor att köpa verkningslösa preparat är djupt oetiskt, särskilt om man tillhör en grupp som vi har lärt oss att lita på, var är yrkesstoltheten?
    Vad är låtsasläkemedel? Naturläkemedel är ju det som  fanns från början att tillgå. Varför skulle de vara helt verkningslösa idag? 

    Att de är lika bra som de bästa läkemedel som finns idag vill jag absolut inte påstå, men att de är verklningslösa är bara bullshit.  
  • Oligopol
    Selfish Geene skrev 2012-01-08 14:15:29 följande:
    Många apotek säljer inte bara testade och godkända naturläkemedel (som är bevisat verksamma) utan även otestade "alternativa" preparat utan bevisad effekt

    Du har blandat ihop begreppen, naturläkemedel och alternativmedicin är inte samma sak 
    Ah, då är jag med. Ja, jag kan hålla med om att det är oproffisionellt att apoteken säljer dessa, det kan man överlåta till någon annan att göra. 
Svar på tråden Vad tror du att vi gör på apotek?