• Anonym (X)

    Vad tror du att vi gör på apotek?

    Jag har träffat på fantastiska farmaceuter som varit enormt hjälpsamma, kunniga och serviceinriktade. Jag kommer alltid att tänka med värme på den kvinna som reagerade på att en läkare skrivit ut en alldeles för hög dos medicin åt mig när jag var gravid och såg till att jag fick en dos som varken skadade mig eller barnet.

    Men jag har också träffat på folk som definitivt valt fel yrke, som drar fötterna efter sig och konstant gör fel. Att bo i en liten håla med såsig apotekspersonal och försöka genomgå en ivf var inte det lättaste. Hur man än ringde och förberedde, och hur god tid man än var ute i blev det konstant fel. Jag har också stått höggravid med bihåleinflammation och influensa (och penicillin för detta på recept) och argumenterat med en farmaceut som vägrade sälja Nezeril till mig eftersom jag "uppenbarligen skulle använda det mot graviditetsnästäppa - och det FÅR man inte!".

    Summan av kardemumman är väl att det finns stolpskott på de flesta arbetsplatser, och som i alla serviceyrken är det de negativa intrycken som folk delar med sig av.

    Du som är en bra farmaceut och vet med dig att du gör ett bra jobb: Sträck på dig och var stolt. Vi uppskattar dig väldigt mycket. (Men vi kommer fortfarande att gnälla på dina usla kollegor. )

Svar på tråden Vad tror du att vi gör på apotek?