Inlägg från: Scream4 |Visa alla inlägg
  • Scream4

    Sjuksköterskestudenter!

    Har egentligen bara en termin (eller 10 veckor) kvar men jag hoppar in och är med ett tag Snygg bild förresten

  • Scream4

    Har ni några funderar på vilket område ni vill jobba inom sedan?

  • Scream4
    Helene 907 skrev 2012-01-14 23:28:49 följande:
    Hoppar in här jag med, läser till undersköterska, andra terminen :)
    Fast detta är en tråd för sjuksköterskestudenter, inte undersköterskestudenter...
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-14 23:36:12 följande:

    Akuten!! Sedan så kanske det dyker upp någonting annat på vägens gång. Inte BM och inte ambulansen bara Glad Du då?

    Är lite inne på akuten jag med Men jag har redan fått fast jobb som sjuksköterska inom kommunen så det blir att jobba där ett tag Kanske jobba lite extra på akutvårdsavdelninge (har önskat slutplacering på en akutvårdsavdelning )
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-14 23:43:08 följande:

    Ja ok. Att jobba inom kommunen är ju oerhört lärorikt så det är inte illa att börja där. Då har du ju bra med kött på benen om du ska vara på akuten.

    Sant Sedan är jag på mitt gamla sommarjobb så jag kan redan alla rutiner osv Lite annorlunda blir det att jobba som sjuksköterska. Men ska dit nu och jobba under mina 10 veckors ledighet
  • Scream4
    Den allsmäktige skrev 2012-01-15 00:06:39 följande:
    Börjar också termin 5 på måndag. Jag är intresserad av att jobba inom psykiatrin och missbruksvård.

    Tyckte inte om psykiatripraktien alls även om jag tycker själva ämnet är intressant
  • Scream4
    Den allsmäktige skrev 2012-01-15 00:26:11 följande:
    Vart var du då Trici s? På din praktik alltså...
    På en vuxenakutpsykiatriavdelning... Men jag vantrivdes på själva avdelningen... (Inte med patienterna, men med min handlendare bla)
  • Scream4
    Flashbulb skrev 2012-01-15 12:20:46 följande:
    Hoppar in här också från den andra tråden. Börjar T3 imorgon. Har pluggat medicinska kursen i en vecka nu. Även repeterat lite läkemedelsberäkningar. Det enda jobbiga med läkemedelsberäkningar är spädningar annars sitter det mesta bra. Ska bli kul med medicinska kursen. Jag tycker om svåra kurser, för det ställer högre krav på en och större disciplin. Tycker om att sitta och nöta in information. Jag vet inte hur ni är när ni pluggar, men jag pratar ofta med mig själv när jag pluggar. Kanske det bästa pluggrådet jag någonsin har fått i livet.

    Är lite rädd för den medicinska eftersom att det är en spärrtenta. Någon som vet hur ofta det sker att studenter måste gå om T3?   Jag har så många drömmar gällande sjuksköterskeyrket. Hoppas få jobb efter utbildningen. Sedan vill jag prova mina vingar och flytta utomlands. Jag vill så mkt, nästan för mycket ibland. Kanske det enda som kan stoppa en.

    Go om måste man väl inte göra. Men man får vänta tills kursen går att tenta igen. Vi hade spärr innan t4, var rätt många som inte fick börja t4 pga spärren. Var själv en av dem, så hade uppehåll en termin.
  • Scream4
    Jenolini skrev 2012-01-15 13:47:10 följande:
    Ja PM är skrivet till c-uppsatsen men vi börjar samla in data och skriva resultatet nu i vår. Sedan avslutar vi med VFU.

    Så olika det kan vara. Vi börjar med hela C-uppsatsen i t6 som ska skrivas under 10 veckor och sedan avslutar vi med VFU på 10 veckor. Jag har redan gjort min C-uppsats så är ledig nu i 10 veckor innan sista kursen, VFU, drar igång
  • Scream4
    soff82 skrev 2012-01-15 14:31:52 följande:
    Hej alla!

    Börjar med T6 imorgon, tillhör Högskolan i Halmstad men läser i Varberg. Har praktik i 15 veckor och avslutar terminen/utbildningen med en valbar kurs.
    Börjar bli toknervös nu då jag ska på praktik på ett sjukhus i Tanzania om ett par veckor. Ska vara där i fem veckor, men gör som tidigare studenter och turistar sista veckan.
    Har en tjej på 3.5 år hemma så kommer blir tufft att åka! Men hoppas och tror att det kommer bli en häftig upplevelse. Någon annan som varit utomlands på praktik?

     

    Vad kul
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!