Inlägg från: fucktard |Visa alla inlägg
  • fucktard

    Sjuksköterskestudenter!

    Jag vill också hoppa in här!

    Jag börjar T4 på måndag, på Högskolan Dalarna, distans. Jag har funderingar på att jobba med akut- eller intensivvård, eller möjligen neuro.

  • fucktard
    Vackert skrev 2012-01-15 17:20:24 följande:
    Va kul! Då går ju vi i samma plugg Skrattande Är du från Falun? Fan ta dig om du tar ett jobb på akuten för mig Tungan ute
    Nej, jag bor några mil ifrån. Jag vill inte skriva ut exakt var, jag är lite hemlig på FL, men det tar ungefär en timme med bil

    Haha, det ska väl förhoppningsvis finnas jobb till dig med när det är dags för sånt Ett och ett halvt år kvar för mig del, det känns helt vansinnigt. Tiden går så fort!
  • fucktard
    Vackert skrev 2012-01-15 18:18:01 följande:
    Ja, den gör ju det Glad Till sommaren har du ju bara 1 år kvar. Det är fördelen med högskolan, det går fort mellan terminerna under vinterhalvåret Skrattande 

    Jag bor inte heller i Falun utan 45 minuter ifrån kanske. Fast jag är sugen på att flytta till Falun, det är ju en kanonstad Kaffe  
    Helt vansinnigt, jag kommer stå där och inte fatta att det är över och klart

    Jag är inte speciellt förtjust i Falun faktiskt. Jag vet inte varför, jag har aldrig trivts där. Fast å andra sidan hittar jag inte någon annanstans än till skolan, så jag kan ju ha missat en del
  • fucktard
    Vackert skrev 2012-01-16 15:59:39 följande:
    Ja, jag minns att farmakologin i T1 inte var det roligaste jag har haft föreläsning om trots att det är så viktigt Skrattande Jag hoppas det blir roligare nu i T3. 
    Jag som vet lägger mig i

    Jo, den är betydligt roligare i T3, faktiskt. Allmänna farmakologin var något av det jag hade svårast för, inte för att det egentligen var svårt, men det ville verkligen inte fastna. Allt det där om hur ett läkemedel testas och godkänns och så, det försvann på en gång. Men specifika farmakologin var enligt mig något av det allra roligaste på något underligt vis. Det var jätteroligt!

    Ett tips är att delta i seminariet ni säkert kommer ha (vi hade iaf ett sånt), det gav otroligt mycket. Jag hade ett fåtal poäng från maxpoäng på den tentan, men många av mina klasskamrater sitter och tragglar med den än.

    Idag är jag glad förresten, jag ska på anställningsintervju på infektionsklinik. Tjoho!
  • fucktard
    fucktard skrev 2012-01-16 16:03:47 följande:
    Jag som vet lägger mig i

    Jo, den är betydligt roligare i T3, faktiskt. Allmänna farmakologin var något av det jag hade svårast för, inte för att det egentligen var svårt, men det ville verkligen inte fastna. Allt det där om hur ett läkemedel testas och godkänns och så, det försvann på en gång. Men specifika farmakologin var enligt mig något av det allra roligaste på något underligt vis. Det var jätteroligt!

    Ett tips är att delta i seminariet ni säkert kommer ha (vi hade iaf ett sånt), det gav otroligt mycket. Jag hade ett fåtal poäng från maxpoäng på den tentan, men många av mina klasskamrater sitter och tragglar med den än.

    Idag är jag glad förresten, jag ska på anställningsintervju på infektionsklinik. Tjoho!
    *många av mina klasskamrater som inte deltog, skulle det stå där.
  • fucktard
    Vackert skrev 2012-01-16 18:01:28 följande:
    Ja, vi ska ha seminarium och självklart kommer jag att delta, jag tycker att jag lär mig mycket på seminariumen. Va skönt att du säger så, jag tycker också att farmakologin var bland det svåraste i T1, fick iof alla rätt på tentan men då kom det ju inte de svårast tycker jag.

    Hur gick det för dig i hela sjukdomsläran? Fick du göra om någon tenta? Rykten säger ju nu att det ska vara hur svårt som helst.. Men det hörde jag ju innan Anatomin och fysiologin också och då fick jag ju VG på allt.. Men vad säger du? *nyfiken* 
    Enligt mig var anatomin värre. Jag hade kvar endokrinologin när terminen var slut - ren otur, det kom fel fråga varenda jäkla gång - så den gjorde jag samtidigt som er, och jag tyckte ert upplägg var betydligt bättre än vårt.

    Men sjukdomsläran var tuff. Första tentan räknade jag till 61 sjukdomar + massa annat som hur en tumör bildas och sånt på under två veckor, så det blev inte överdrivet mycket sömn då vill jag lova

    Upplägget var inte bra, det kan jag säga. Jag har inte sett kursutvärderingen vi skrev, men jag skulle verkligen vilja göra det. Vi var helt ärligt galna nästan allihop. Litteraturen täckte inte allt vi skulle kunna, och vi fick faktiskt uppmaningen att vi skulle googla för att få reda på saker om vissa sjukdomar. Förhoppningsvis har de tagit tag i det här nu! Ett tips är iaf att köpa en bok om gynekologi. Det fanns överhuvudtaget inte med i vår litteraturlista, och det var lagom kul att upptäcka det när vi började närma oss tentan.

    Men jag tog mig faktiskt igenom kursen utan omtentor. Jag önskar att det hade blivit VG, men med tanke på upplägget får jag nog vara tacksam för att jag tog mig igenom det.

    Så ja, jag håller tummarna för att det blir bättre för er än det var för oss
  • fucktard
    Vackert skrev 2012-01-16 19:01:12 följande:
    Första måste jag bara passa på att önska lycka till på intervjun. Säkert väldigt lärorikt att jobba där nu när du läser och roligt såklart!

    Ja, vi hade en bra ansvarig lärare under Anatomin och fysiologin, kan var klockren, så jävla snäll. Anton heter han!!

    Så du menar att jag ska kunna 61 sjukdomar och mer till den 10 feb, haha.. Spännande Skrattande Aja, går det så går det... Klart som sjutton du ska vara nöjd att du har fixat kursen, skitbra ju.. Någonting som är bra är att vi har sommarlov efter T3.. Det kommer vi nog behöva Skrattande     
    Tack! Ja, jag känner att det nog är en bra utmaning. Inte sånt jag absolut inte känner till, men jag kan nog lära mig mycket som jag har nytta av i framtiden. Annars har jag jobb i kommunen över sommaren, men jag känner att jag nog inte vill. Att vara uska på äldreboende kan vara jätteroligt (Och är det många gånger), men det är inte vad jag vill göra resten av mitt liv.

    Jaa, vi hade också honom i några moment!

    Haha, ja, sömn är tydligen för mesar Men det är skönt när det är över, när man sitter där och vet att man klarade det! Sommarlov skulle nog jag också behövt efter T3, men jag får nöja mig med praktik ist. Sitter och håller på med sista hemtentan nu, sen är allt klart.
  • fucktard
    CTMT skrev 2012-01-16 19:57:53 följande:
    Fråga till alla:

    När man ska ta blodprov så finns där en remiss tillhörande där det står vilka prover som ska tas (Natrium, Kalium, Kreatinin, Hb m.fl). Vi ska ju kunna förklarar för framtida patient VARFÖR vi tar prov på t.ex. Na (och alla andra prover som finns med och som är aktuella). VAR kan jag hitta en kort och bra förklaring till vardera prover som man kortfattat kan förklara för patienten och som är lätt för en blivande SSK att lära sig? 
    Prova att leta på landstingets hemsida. I mitt landsting finns det en analysförteckning upplagd. Inte helt utförlig om man inte jobbar i landstinget och går in med inloggning därifrån, men lite vettigt ska det tydligen kunna stå iaf.
  • fucktard
    minignagarn skrev 2012-01-17 12:37:58 följande:
    Hej, har en fråga. Jag har tänkt att söka till sjuksköterskeutbildningen till hösten.
    Har läst omvårdnadsprogrammet i gymnasiet.
    För att vara behörig så kan man ha läst Matte B (ska läsa på komvux nu i vår) men hur är det med Naturkunskap B? Läste nånstans att om man läst omvårdnadsprogrammet (medicinsk grundkurs och vård och omsorg) och har mist G i dessa så behöver man inte läsa Natur B ? Som som vet om det stämmer?
    Och hur är det med Natur A? Den har jag läst men fått IG i, står bara att man behöver B.... snurrigt, men jag fattar inte !?!?
    Nån som vet?
    Ja, det stämmer. Jag själv är uska i botten och har inte läst Naturkunskap B.

    Jag vet inte hur det är med IG i A dock, jag har för mig att man kanske måste ha minst G i det samt svenska och engelska och kanske samhällskunskap. Men jag är inte alls säker.
  • fucktard
    minignagarn skrev 2012-01-17 12:55:41 följande:
    Åh va bra, en mindre kurs att läsa på komvux :)
    Natur A står inte med på behörighetskraven, ska ringa en syo men de hade bara tel tid på mornar, va lite nyfiken bara.

    Är du klar eller vilken termin är du på?
    Kul? Tufft?
    Värt det?
    Vart läser/läste du??

    Tack för snabbt svar!!

    /Nina
    Ja, ring och hör efter, det är det enklaste

    Jag är inne på de sista dagarna i termin tre nu. På måndag börjar jag termin 4 och ska ha VFU nästan hela terminen. Det är kul, det är det absolut roligaste jag har gjort, men visst är det tufft också. Det räcker ju inte att klara en tenta, man måste ju kunna det när man väl står där och är färdig. När tentorna är klara måste kunskaperna finnas kvar.

    Jag upplever det som att det har blivit allra roligast nu. Första året kändes för mig väldigt mycket som repetition, vi läste bland annat etik och basal omvårdnad - sånt jag redan kan iom min usk-utbildning. Naturligtvis kom det en del nya kunskaper (speciellt i anatomin där jag kunde grunderna, men fick förklarat på ett nytt sätt hur allting fungerade) , men för mig känns det som att det är nu det har börjat på riktigt. Det är nu jag vet att jag ska bli sjuksköterska.

    Jag läser på distans på Högskolan Dalarna. Jätteskönt! Jag är tyvärr inte morgonpigg av mig, så jag älskar att veta att om jag inte sover en natt och har en föreläsning så kan jag ta sovmorgon och se den senare. Om ett och ett halvt år ska jag ut i arbetslivet på riktigt, så då blir det ju inga fler sovmorgnar

    Värt det? Ja, absolut. Visst kommer det vara slitigt - jag tror det var i Vårdfokus de skrev om att många nyutexade ssk inte orkar jobba heltid. Och visst kunde lönen vara bättre, även om det känns lite som en förmögenhet när man tittar på siffrorna och jämför med pengarna från CSN. Men det är det här jag brinner för. Det här jag vill göra, det här jag har velat göra i hela mitt liv. Det är surrealistiskt att försöka tänka på att jag kommer att vara sjuksköterska, men det finns inte i min värld att tänka mig att jag inte skulle vara det.
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!