• CTMT

    Sjuksköterskestudenter!

    Då joinar jag gärna Glad

    Börjar termin 2 om 1 vecka och jag läser ssk-program på DISTANS. Har två barn som är 3 år och 1,5 år Skrattande 


    .¤:*¨¨*:¤. www.stratess.blogg.se .¤:*¨¨*:¤.
  • CTMT
    Tesss skrev 2012-01-15 02:56:05 följande:
    här hoppar jag med in:) läser nu till uska men planerar att börja med ssk om ett år.
    TochC: distans? hur fungerar det?:)

    Föreläsningar läggs ut på skolans hemsida till oss (vi har ett eget "forum" där alla föreläsningar, uppgifter m.m. läggs ut), och vi har lärare som speciellt inriktar sig på nätstudier och personligen gör alla dessa föreläsningar till oss så det funkar bra! Seminarium kan hållas både på skolan och via nätet, men mest via nätet och då brukar vi (klassen) och läraren prata via Adobe Connect (som också funkar bra!). Praktiska moment sker såklart i skolan i metodrummen och material läggs ut i tid så vi kan komma förberedda dit. Vi får gå på campus-föreläsningarna om vi vill också, men det obligatoriska vi har i skolan innebär att vi är i skolan under en hel dag 3-4 ggr/månaden kanske, sen sker resten hemifrån (förutom tentor, såvida det inte är en hemtenta).
    Men utbildningsformen passar bra om man är småbarnsförälder då jag kan planera tiden hur jag vill och pausa i föreläsningar osv, men det krävs sjukt mycket självdisciplin och att man verkligen strukturerar upp sin skola och vardag, men (peppar peppar) så har det funkat bra under första terminen Skrattande Hoppas det håller ytterligare 5 terminer! Vi är en jättebra klass också som stöttar varandra (finns även uskor i klassen som läser till ssk) och vi pratar via Facebook och Skype en del.
    .¤:*¨¨*:¤. www.stratess.blogg.se .¤:*¨¨*:¤.
  • CTMT
    minimera skrev 2012-01-15 10:47:14 följande:
    Det där låter riktigt bra faktiskt!
    Tycker det är himla svårt att få ihop familjelivet, men har nog inte så mycket självdiciplin att jag skulle kunna läsa en hel utbildning på distans hehe.
    Då börjar du också T2 på måndag? Vad har ni som första kurs där?

    Nä inte måndag, men den 23:e :) Vi är uppdelade, så Grupp A går ut på sin första VFU (kurs 6 15p), medan Grupp B läser kurs 4 (7,5p) och 5 (7,5p). Så första kursen (4) är Omvårdnadsforskning med inr. på patienten! Vi fick själva välja vilken period vi ville börja med.
    Ni då? 
    .¤:*¨¨*:¤. www.stratess.blogg.se .¤:*¨¨*:¤.
  • CTMT
    Fråga till alla:

    När man ska ta blodprov så finns där en remiss tillhörande där det står vilka prover som ska tas (Natrium, Kalium, Kreatinin, Hb m.fl). Vi ska ju kunna förklarar för framtida patient VARFÖR vi tar prov på t.ex. Na (och alla andra prover som finns med och som är aktuella). VAR kan jag hitta en kort och bra förklaring till vardera prover som man kortfattat kan förklara för patienten och som är lätt för en blivande SSK att lära sig? 
    .¤:*¨¨*:¤. www.stratess.blogg.se .¤:*¨¨*:¤.
  • CTMT
    fucktard skrev 2012-01-16 20:00:54 följande:
    Prova att leta på landstingets hemsida. I mitt landsting finns det en analysförteckning upplagd. Inte helt utförlig om man inte jobbar i landstinget och går in med inloggning därifrån, men lite vettigt ska det tydligen kunna stå iaf.

    Tack! Ska se efter...
    .¤:*¨¨*:¤. www.stratess.blogg.se .¤:*¨¨*:¤.
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!