Inlägg från: aronnax |Visa alla inlägg
  • aronnax

    Sjuksköterskestudenter!

    mystery88 skrev 2012-12-12 14:52:49 följande:
    Försöker hitta en vettig vetenskaplig artikel som tar upp varför man ska äta filmjölk till penicillin. Söker och söker men det går inte bra. Ger upp för idag... Obestämd

    Har ni tips på en artikel får ni gärna hojta till...

    Har ingen men har du sökt på PC och tarmbakterier eller Proviva eller lacto????baciller?
    Annars ska man ju inte inta mjölkprodukter med vissa PC?? 
  • aronnax
    fucktard skrev 2012-12-12 23:06:34 följande:
    Åh, jag känner precis lika! Jag vill uuuut nu! Ut i verkligheten!
    Man ska äta fil mellan tabletterna, inte med.

    Och mystery88, det är specifikt a-fil det gäller. Provat att söka på acidophilus? PC + c-diff?


    Jasså, trodde det var TILL tabletterna. 
    Hade det med de bra bacillerna eller filen att göra då?

     
  • aronnax
    avocadoo skrev 2013-01-11 18:26:55 följande:
    Haft en gräslig tenta idag, och har ingen aning om jag klarade den eller inte, så nu är det bara att vänta 3 veckor på svar... 

    I vad?? Håller tummarna!
  • aronnax
    sskstudent skrev 2013-05-21 08:57:10 följande:
    Någon här som har tips på hur man bäst förbereder sig inför kursen "läkemedelsräkning" ?? börjar inte försen till hösten men gruvar mig redan då min mattekunskap är lika med noll och något jag verkligen inte gillar!

    Så finns det något smart jag kan tänka på redan under sommaren kanske att träna något särskilt eller läsa någon speciell litteratur? hur ser kursen ut, någon som vill berätta? vore väldigt tacksam för lite info och tips/råd om denna skräckinjagande kurs Skrattande  

    Gör gamla tentor, det är det bästa, se till att det finns facit bara, medan är det att räkna o räkna.

    Gör gamla tentor från din skolan för talen brukar vara lika.  

    Finns en räkningsbok med CDskiva till datorn, den körde jag med mycket, är inte bra på matte så jag gjorde som du, räknade innan och det var bra. Sedan var med på de räknestugor som finns, fråga tills du förstår! 
  • aronnax
    Flashbulb skrev 2013-11-15 15:44:02 följande:
    Hur gick tentan för er T6or idag? Jag vart lite irriterad på att många utav frågorna hade de redan angivit många utav alternativen för omvårdnad.   Tex, hur gör du tillväga vid ett standardiserat blodtryck förutom att ta id kontroll, vila i 5 min innan tagning och fråga om pat druckit kaffe, te eller rökt inom 30 min.   Det var många frågor där det var mkt förutom, förutom.. så vart det inga många alternativ kvar.  Räknade mina poäng till 35, G låg på 33. Sedan får man se om vissa svarsalternativ godkänns eller inte...

    Jag tror det gick bra. Men vad dom anser är rätt är inte lätt att veta. Det kändes rätt okay i alla fall, Blev "lurad" på en 3poängare där man skulle skrivit om omvårdnadsåtgärder och jag skrev nog mer medicinska- tyvärr!

    Sedan den óm uppvaket, det har vi inte pratat nästan något om faktiskt.    Om pre och postopvård, men inte på UVA. Jaja, lycka till i alla fall!

    Men va TRÖTT man är efteråt då! Vill bara sova!
     
  • aronnax
    Flashbulb skrev 2013-11-15 16:25:39 följande:
    Vi har heller inte pratat något om UVA. Jag satt alla 4 timmar kan jag säga. Första gången under hela utbildningen.  Det är osäkert vad dom vill ha för svar.. men tex vad är känneteckande för en sårinfektion? De ville ha rodnad, svullnad, värme, smärta. Jag skrev svullad och rodnad men även illaluktande sår, vätskande.. kan ju vara många alternativ.  Våra lärare berättade att de olika svarsalternativen oftast godkänds om det ej avviker för mkt.  Hoppas att vi fixar det!

    Ja, vi håller tummarna. Svar den 29:e tror jag. Jag blev osäker på den, visste att det var de fyra, men frågan var konstigt formulerad: .vilka förutom feber? Visste inte om värme kunde vara med ändå, men jag chansade.. Men vätska kan ju vara ett absolut.
  • aronnax

    Någon mer som gjort NKSE idag?

    Jag tyckte det var lite dubbla frågor ibland, med visst tolkningsutrymme, hoppas man tagit rätt... 

  • aronnax

    Den frågan om KLL, jag fick släpp och kom inte ihåg KRONISK utan skrev bara ?? Lymfatiskt leukemi, tror ni man får en halv poäng??

    Har inte hört förkortningen förut, har ni läst om det?  

  • aronnax
    Flashbulb skrev 2013-11-17 20:53:40 följande:
    Jag skrev bara leukemi, hoppas på ett halvt poäng också. Vi läste om alla olika blodsjukdomar i den stora medicinkursen man läser i termin 3. Så det där var jag kände igen KLL men inte vad det riktigt hette.  Jag vet att en tjejkompis som gjorde den här tentan förra året fick fel när de undrade över vilka symtom en person måste ha för att kunna klasses som parkinson. Hon skrev skakningar, men det fick hon fel för eftersom att det rätta ordet de ville ha var tremor... så jag vet inte hur hårda dom är på rättningen men förhoppningsvis får vi nog 0.5 poäng.

    Oj, det var hårt, även om tremor är det medicinska ordet så är det ju samma sak.. Jaja, vi får väl se.

    Dom har tydligen några som måste vara med   för full pott, men annars känns det som att det beror på hur de rättar och det känns väl sådär..
  • aronnax
    Vackert skrev 2013-11-18 12:14:09 följande:
    Chansade på KLL och skrev rätt. Helt sjukt ju.

    Bra jobbat!
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!