Inlägg från: SofieBear |Visa alla inlägg
  • SofieBear

    Sjuksköterskestudenter!

    Hoppar in här! Läser på T4 och gör just nu praktik på en kirurgavdelning. Känner mig dock så himla dålig på typ allt! Tycker att det är så himla mycket vi läser i skolan som inte kommer till praktisk användning i verkligheten. Jag menar, jag hade hellre haft mer medicinskt, känner mig som en som bara kan sånt som står i böckerna.


    Är halvvägs in i praktiken nu och känns inte som att jag kommer att vara särskilt bra på att vara ssk när jag går på sista praktiken om ett år. För sen har vi ju bara teoretiska ämnen tills dess och inte så jättemycket medicin. Igår skulle jag sätta PVK för första gången och det gick inte alls. Varken på denna praktiken eller förra dök det upp så många tillfällen att sätta PVK eftersom patienterna redan hade dem när de kom. Tänk om jag inte ens kan sätta en PVK när jag är klar, hjälp!


     


    Imorgon ska jag vara på lab och ta blodprov i alla fall. Jag har bara gjort det på en docka innan och är jättenervös nu. Hur känner man egentligen att man är inne i kärlet? Tycker det är så svårt att se på en del var kärlet går ens. 


     


    Förlåt om jag kommer och gnäller en massa, är bara så himla nervös!

  • SofieBear

    Oj, vilken självförtroendeboost jag fick idag! Fick en jättebra handledare och stack säkert tjugo personer och bara en misslyckades det på, och honom lyckades inte min handledare heller sätta på. Kändes så himla bra när jag gick därifrån! De frågade tom om jag inte ville sommarjobba där, och det har jag inte hört någon annan av mina klasskamrater berätta att de sagt. Tummen upp för idag!

  • SofieBear

    Här har vi bara betygen u och g. I vanliga fall är jag perfektionist, men när jag skulle gå på mammaledighet i t3 så gjorde jag bara halvdana arbeten, man kunde ju ändå inte få mer än g.

    En fråga: hur gör ni när ni ska tillföra något i en cvk? Har hört att man alltid ska stänga från patienten och utåt och alltid stänga alla vägar innan man sätter på sprutan med koksalt. Därefter öppnar man från patienten och ut. Vid transfusion sätter man igång transfusionen innan man öppnar vägarna, inifrån och ut. Men mina handledare gör lite olika har jag upptäckt och stänger till exempel den sista vägen men inte den innersta. Vet ni?

  • SofieBear

    Av mina klasskamrater som tog examen nu i januari (jag har varit mammaledig tre terminer) så var det två i klassen som fick 24 på sjukhuset, sen hade sjukhusledningen satt ner foten. Två tog jobb inom kommunen, de fick 26600 och 27 (olika kommuner). Jag känner inte att jag vill börja inom kommunen eftersom man står helt ensam och inte har nån att fråga då. Dessutom vill jag ha erfarenheten från sjukhuset, med alla sjukdomar och fall som dyker upp eftersom jag tänkt gå en VUB. I sommar kommer jag tom gå ner ganska många tusenlappar i lön för att jobba som uska på sjukhuset. Känner att jag verkligen behöver den erfarenheten. Här gör i alla fall uskorna väldigt mycket, men urintappningar, katetersättningar och de flesta såromläggningar och suturtagningar, och eftersom jag bara jobbat inom kommunen innan så har jag aldrig fått såna arbetsuppgifter.

  • SofieBear

    Här jagar de uskor, fick frågan så fort jag kom till avdelningen första dagen. Då hade de inte ens sett mig in action och jag har bara gått med uskorna en dag här, så rutinerna och så är jag inte hemma med när jag kommer tillbaka i sommar. Men det blir nog bra

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!