Inlägg från: Scream4 |Visa alla inlägg
  • Scream4

    Sjuksköterskestudenter!

    Scream2 skrev 2012-01-15 18:41:34 följande:

    Hur motiverade hon det då? Och vilken termin var du? Det kanske fanns anledning?

    Termin 4. Hon motiverade inte alls. Men jag var inte den enda som haft problem med just den handledaren. Fick som tur var byta efter bara två veckor, och det är jag glad för (Har senare fått höra att hon inte haft några mera studenter) 
  • Scream4
    JA77 skrev 2012-01-15 18:43:42 följande:

    Hur kommer det sig? Vissa saker ska man inte göra självständigt som student. Jag skulle exempelvis aldrig låta en student hänga blod utan uppsikt. Vad ville du göra men inte fick? Det beror ju på termin och mognad också! Jag märker tidigt om studenten är en person att släppa.

    Nu var det på ett äldreboende. Jag fick inte göra ett skit på under de två veckorna jag var där. Inte nåt alls. Helt fel. Hade en dialog med min lärare som insåg att handledaren inte var bra (igen, andra elever har haft problem med samma handledare) och gjorde så att ajg fick byta åldreboende. 
    Dessutom ansåg den handledaren inte att hon hade nåt omvårdnadsansvar alls över de boende.  
  • Scream4
    JA77 skrev 2012-01-15 18:49:12 följande:

    Men man kan inte byta handledare huxflux, man behöver ju sitta ner och samtala om det. Skolorna tycker ju sådant här är jobbigt.... Jag har aldrig haft en urkass student, men jag har haft studenter jag inte velat släppa, och då har jag sagt varför. På min gamla avdelning var det en student som inte kom överens med sin handledare, och de bytte, men det skedde inte över en natt. Personkemin avgör ju mycket.

    Mitt byte skedde efter efter två veckor och då hade jag haft problem med handledare sedan andra dagen. Våra lärare har sagt till oss att ju tidigare vi märker att det är problem med handledare ju tidigare går det att byta.
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 19:43:10 följande:
    Jag har en rikrigt kass APA-mall, någon som vet en mall som är bra? Jag har Sophiahemmets nu...

    Jag har använd mig av Röda korsets mall
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 19:59:32 följande:

    Tack!!

    Nu måste jag fråga. Kan någon hjälpa mig tro Skrattande

    Jag sitter och skriver på ett arbete och ska referera till en text i ICN:s etiska kod. Jag måste ange sidnr. i mitt arbete.

    I löpande texten skrev jag (Internatuional Council of Nurses [ICN], 2007, s. 7).   Men funderar på om detta kan vara rätt. Det är Svensk sjuksköterskeförenings publikation, ska jag istället referera till dem? Det står helt still... och hur gör jag i referenslistan, samma problem där...  Jag kan inte heller hitta förlag eller förlagsort endast tryck.. *funderar* 
    Har du tagit den från internet? Isåfall står det väldigt bra i APA-mallen från röda korset hur man ska göra i referenslistan.

    I löpande text blir det väl (Internation Council Of Nurses, 2007, s. 7). 
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 20:20:48 följande:

    En, fått hem publikationen och sitter med den framför mig. Jag tycker det är klurigt när det är en publikation.
    Nessie84 skrev 2012-01-15 20:11:57 följande:
    RKH:s APA-mall är jätte bra, den uppdaterades senast förra terminen :)

    Ja, jag kikar på den nu, tycker den är mycket bätte än Sophiahemmets. Tycker dock inte någon gör det lätt att förstå hur jag ska göra med varken ICN eller Värdegrund för omv. Det är Svensk sjuksköterskeförening som har givit ut båda.
      

    Det borde ju vara som vilket bok/häfte som helst...
  • Scream4

    Nä nu måste jag plugga aktivt i en timme eller ev två om jag hinner... Datasalen stänger kl 23 och om Securitas kommer vid den tiden så måste jag gå...

  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 22:58:45 följande:
    Hihi.. Själv kommer jag troligtvis sova som en stock inatt och vakna imorn med ångest över min hemtenta.. Mitt studentliv i ett nötskal :)

    Samma här Kommer börja mitt studieuppehåll med ångest över att jag inte lämnat in min hemtenta som senast skulle varit inne i morse...
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 23:03:05 följande:
    Maila läraren och förklara.. Min ska vara inne på torsdag, så jag har lite tid på mig.. Hur mycket har du kvar nu? Sitter du fast?

    Med läraren är det ingen fara, in kommer den ju iallafall Ja sitter fast, har tappat motivationen totalt Har väl ca 11 frågoor kvar, några är långa diskutionssfrågor...
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-15 23:09:02 följande:
    Humm... Ok... Kom igen!!! Gör det bara!!!! Kämpa!!!!!!!! Skriv någon fråga här, kanske finns någon som kan hjälpa dig så du kommer igång!!! Do it!!!! Hejja Hejja...
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!