Inlägg från: sussey |Visa alla inlägg
  • sussey

    Om man jobbar på sjukhus tror jag de flesta har dag- kväll- nattpass. Här har man iaf inte möjlighet att välja, utom möjligen mellan natt och dag/kväll. Jag har jobbat nästan bara natt sen jag blev klar, 80%, vilket blir ca 3 i veckan.

  • sussey

    Nattpass hos oss är 20.45-07.15, är väl lite olika, men tror det brukar vara runt där. Tror inte man får jobba så länge som dubbelpass, schemalagt i alla fall, men vet att det händer ganska ofta om det fattas folk och så.

  • sussey

    Jobbar man 80% natt blir det ca samma lön som heltid dag, nästan iaf. Jobbar man 85% blir det samma. Men nej, lönen är inte den bästa oavsett :(

  • sussey

    Vackert - Jag hade praktik på gyn. vårdavd och tycker inte det är så stor skillnad mot vanlig kirurgisk avdelning där jag jobbat, så det hade nog funkat :)

  • sussey

    Kollade mest igenom lite allmänt om de vanligaste sjukdomarna och typ stickteknik osv. Meningen är ju att man inte ska behöva plugga nåt vidare till den. Men typ diabetes, hjärtkärlsjukdomar och lungsjukdomar är nog bra o ha koll på!

  • sussey

    När jag läste (bth) hade vi:
    T1 - 2 dagar hospitering
    T2 - 8 veckor äldreomsorg
    T3 - 9 veckor medicin/kirurgi
    T4 - 5 veckor primärvård
    T5 - 1 vecka akutsjukvård
    T6 - 10 veckor medicin/kirurgi

  • sussey

    Jag läste iofs på en mindre högskola, men hade inte kommit in på mina betyg ändå då jag var lite för skoltrött på gymnasiet. Men mitt tips är; gör högskoleprovet. Oftast väldigt mycket lättare att komma in på det än på betyg. Då är du ju dessutom med i två urvalsgrupper!

  • sussey

    Ang NKSE måste du inte ha rätt på lm-frågan, och de brukar hålla sig till de stora sjukdomarna :)

  • sussey

    Min lilla gick 30 timmar i veckan, ibland lite mindre beroende på om sambon hade någon ledig dag eller så. Han jobbar heltid men oregelbundet.
    Lämnade allt mellan halv 8 och 11 och hämtade allt mellan 12 och 16, beroende på tider i skolan och hur mycket plugg jag hade.

  • sussey

    Jag jobbade på kirurgavdelning sista sommarlovet, tyckte det också var jättelärorikt. Sök överallt vettja, så gjorde jag! Slutade med att jag fick 3 jobb ;) så kan man "välja" då.

  • sussey

    Li79: jag har jobbat som uska under ssk-utb på kirurgen och trivts super! Väldigt lärorikt och intressant! Har jobbat där som ssk med sen och trivts bra med det :)

    Jag ska för övrigt på intervju på barn imorgon, galet nervös!

  • sussey

    Inte för jag är student länge, men behöver tankar...

    Har jobb på barn i sommar om jag vill (vilket jag såå gärna vill). Men har sån jäkla beslutsångest för är jag på min gamla avdelning (kirurgen) har jag stor chans till förlängning till hösten, och det har jag inte på barn. Så vet inte vad jag ska göra :(

  • sussey

    När jag pluggade hade vi i T2 8 veckor i äldreomsorgen, då alla gick med erfaren usk eller vårdbiträde. Tror det är en del skolor som har så, just för att den basala omvårdnaden verkligen ska hinnas gå igenom. Dessutom läste vi en del etik och så i anslutning till det, om situationer bi varit med om osv. Vissa klagade, men lärarna sa bara att de som jobbat tidigare kommer se det från ett annat perspektiv nu när de går som studenter. Sen fick ingen exakt samma som de jobbat med innan, fanns ju kortis, demens osv.

    Även under sjukhus-VFU:erna har vi gått minst en vecka med ssk, för att komma in o avdelningens rutiner, lära oss hitta osv. Tycker inte det är fel.

  • sussey

    Ber om ursäkt om någon känt att jag inkräktat i tråden. Var medlem under min studietid och frågade om det var ok att "hänga kvar" lite vilket det var. Tänkte att man kanske alltid kan bidra med något. Men då lämnar jag då :)

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!